Ostalo > Razne offtopic teme :)
Pionir 1200w woofer in the house LIFAN
Tomi_ZG:
Prvo i osnovno woofer ni nikoji zvučnik NEMA snagu jer je on pasivna komponenta,recimo sad npr. nek je woofer deklariran na 500/1000W,prva brojka je rms iliti nazivna snaga koju dotični zvučnik može kontinurano podnijet bez pregaranja,druga brojka je snaga koju zvučnik može podnijet kratkotrajno odnosno u peaku(vršno) prilikom dinamičkih uzleta,dugotrajno izlaganje toj snazi dovodi do pregaranja
Nego da te pitam jel ti znaš kaj je 1000W iz pojačala,pravih?
Mislim da nisi ni svjestan,samo za usporedbu,ja doma imam pojačalo od 2x50 rms-a i to mi je pre glasno za normalno slušanje u sobi,da imaš i 1000W džabe ti kad na pol glasnoće ulazi u clipping,uglavnom mani se tih izmišljenih snaga jer je u većini slučajeva to napuhano da se prodaje naivcima,a i velika snaga nije garancija dobrog zvuka,ima kvalitetnih i jakih stvar al koštaju da se smrzneš
zvonkec92:
može može javi baš me zanima kako će ispast to
luna500rr:
Mi bi svirali prid 300-400 ljudi s razglasom od 2x200W i vise je nego dovoljno...ne bi nikad bilo potrebe pojačavat do kraja...
za skuter si uzmi auto radio i dva zvucnika...ne triba ti nista vise...sub sa dovoljno basa za uparit s tim radiom je veličine pola skutera, popusta bi ti sve sarafe na plastikama i sa 15god bi bio još veći magnet za policiju
Tomi_ZG:
--- Citat: luna500rr - 18 Travanj, 2017, 11:25:22 ---Mi bi svirali prid 300-400 ljudi s razglasom od 2x200W
--- Kraj citata ---
Samo 200W? Slabo je to čovječe,danas i mobiteli imaju jača pojačala :laughing11:
Bez zajebancije u kućnim uvjetima je i 40W pojačalo dovoljno glasno,osim ak ne živiš u dvorcu
Za skuter mu je dosta i radio kak veliš,sa svojih 15W rms-a po kanalu(ne izmišljenih 55 kaj pišu po prednjim pločama) će drečat na sve strane,pa nek se veseli
A ovih 1000W rms-a nek zaboravi,da i može to nafilat strujom(a ne može ni u jagodama) toliku snagu može izbacit jedino neki monoblok za db drag natjecanja i slična kurčenja,koji uostalom košta ko 6 njegovih skutera,a i zauzima pol gepeka od auta
Dže ovo u teh. pitanja - daj nek neko prehiti u off
robyakarider:
sad ga malo pretjerujes, kilowat rms-a se nade za bagatelu :icon_biggrin:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju