Tehnički kutak > Styling skutera
Iskustva s najnovijim ledicama za glavna svjetla
Corector:
Nisam bas zadovoljan s H8 ledicom. Napravio sam kratki djir i svijetli jako ali usko, bolji mi je xenon. I najveca mana je sto pretjerano rasprsuje svjetlo da to nije humano. Pokusati cu okrenuti zarulju za 90°.
Ivan1950:
Ja takoder razmisljan da stavin led svitla u svog agilitya, ali zanima me prvo par stvari... Na njemu je hs1 zarulja i sad ocu li ja gledat hs1 zarulje tipa http://www.ebay.com/itm/CREE-LED-30W-9003-HB2-H4-WHITE-6000K-ONE-BULB-HEAD-LIGHT-OFF-ROAD-LAMP-REPLACE-/161718714828?hash=item25a72fc1cc:g:3skAAOSwFdtXy9Po&vxp=mtr ili h4 zarulje sa ventilatorom? Koliko san skuzia moze se i h4 zarulja ubacit umisto hs1? I ako ko zna je li ima slucajno di kupit samo jednu h4 zarulju posto samo jednu iman u faru pa da ne kupujem dvi bezveze ako ne budem zadovoljan...
I jel preporucate sa trakama ili sa ventilatorima? Ja bi rade na jeftinije ako se ne pokazu dobro da mi nije zao para :)
Corector:
Namjestio sam ledicu da dobro svijetli,okrece se kako zelis, zadovoljan sam, kad smo se vracali iz Sukosana kroz Liku ubila je brasno u mraku na najjace, po noci se mozes voziti brze nego po danu, samo treba imati na umu da uvijek moze istrcati neka zivina tipa srna, vjeverica....
Ledica je prosla i najstrozi tehnicki pregled za koji znam, onako opusteno :frajer:
I zabiljezio sam slucaj da ledica treperi ppd gasom na 50ccm kad se samo usteka u dzek. Naravno, Derbi gp1 kenja kao i za masu drugih stvari. Njemu bi trrbalo zveknuti DC ispravljac, makar to ovisi i do reglera.
Inace takva ista ledia radi savrseno na piaggio nrgu karb.
Tomi_ZG:
Znači onaj derbi je bio zamorče
Nikola46:
--- Citat: Corector - 27 Ožujak, 2017, 17:15:22 ---Pricekaj jos vecer da vidim na sto to lici u mraku. Evo link:
https://www.aliexpress.com/item/Super-Bright-R3-9600lm-H8-H9-H11-Xenon-White-6000K-Car-LED-Headlight-Conversion-Kit-XHP/32735769644.html?spm=2114.13010608.0.0.nabBoR
--- Kraj citata ---
Identicunu ledicu sam narucio sa Ebaya, ali nisam bas zadovoljan. Kad se zarulja stavi u far ledice bi trebale gledat lijevo i desno, sto na mojoj nije bio slucaj. Na mojoj se prsten na kojem se nalazi zuta brtva moze skinit pa sam odrezao pinove za fiksiranje, zakrenio ju i onda zalijepio sa dvokomponentnim ljepilom. Sad snop svijetlosti na zidu izgleda kolko tolko normalno, premda cut off linija nije bas cista. Far sam morao spustiti u najjizi polozaj ali i dalje svijetli malo visoko(kad vozim iza auta svijetlost prestaje na samom rubu zadnje sajbe).
Prijatelj je na Meganeu skinio orginal xenon i stavio phillips ledice(oko 900kn) i te su stvarno super, cut off linija je ostra i ledice se mogu zakretat lijevo-desno, ali imaju mogucnost podesavanja u dubinu, pa se moze stvarno dobro fokusirat snop koji izlazi iz fara.
U zakonu sam nasao da sve zarulje koje emitiraju svijetlost jacu od 2000LM moraju imati ugraden sustav za pranje, tako da kakva god ledica bila tehnicki se u pravilu nebi mogao proc!
Slike cu stavit popodne kad dodem doma
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju