Tehnički kutak > Styling skutera
Iskustva s najnovijim ledicama za glavna svjetla
SF2 Freak:
--- Citat: robyakarider - 07 Ožujak, 2017, 17:51:34 ---Malo sam offtopic, je neko mjerio/zna koliko ampera daje regler na 50-kama, posto za led treba prebaciti na DC struju?
--- Kraj citata ---
Ma radit ce na gasu normalno jedino na leru ce blinkati
robyakarider:
nisam to pitao :icon_biggrin:
meni je vec prespojeno na DC, ali ne znam koliko regler moze puniti, tj koliko struje daje max van istosmjerne
ne znam koliko je pametno te ledice za svjetla spajati na AC struju, jer imaju i trafo/kontroler, sta vec je, da ne bi izgorio
na pozicijama sam imao dosta vremena stavljene ledice, na AC struji, nisu izgorile, normalno blinkaju na miminumu, ali ove skupe bas i ne bi riskirao na AC struji :icon_biggrin:
SF2 Freak:
Ja sam narucio isto i sa njima dolazi onaj mali stabilizator pretvarac kaj to vec je. I pise da rade od 6V-18V Od premale struje mislim da nemogu zgoriti.
KOlkosam informiran pezo puni 75W
Corector:
Evo stigle prve ledice za Suhog pa da bacim neki osvrt.
Narucene su H4 3200 lumena po zarulji koje imaju CREE-XM-L2 chip. Hlade se preko pasivnog hladnjaka u obliku trakica koje je potrebno malo rasiriti zbog boljeg odvodjenja topline (imaju slike na netu). Potrosnja jedne zarulje je 19.5W (izmjererio na licu mjesta) sto je odlicno jer omoguce ukljuceno dugo i kratko istovremeno na 50ccm skuterima.
Elektronika koja se do dobije uz ledicu izgleda kao kutija sibica, i unutra je sve odradjeno (ispravljac, stabilizacija, zastita) tako da se uticnica samo spoji na postojecu instalaciju i ledica svijetli. Ako nemate prenizak ler (1200rpm) vec normalnih nekih 1800rpm onda se moze reci kako nema titranja niti vidljivog slabljenja inteziteta svijetla. Iako radi jako dobro i sa niskim lerom.
Sama zarula ima 4 ledice (2 za kratko i 2 za dugo), s tim da ako se bolje zagledamo onda cemo vidjeti 4 chipa po 1 ledici sto znaci da ih ima 16.
Kratko svijetlo je odlicno rijeseno i kada se stavi u far bez lece ono ne smeta drugim vozilima, ali zato dugo svijetlo VARI odnosno kao da stize nlo.
Kod ovog modela nije moguce istovremeno upaliti dugo i kratko na jednoj zarulji, jer su zasticene od pregrijavanja na taj nacin. Inace se ne zagrijavaju jako, cini mi se dosta manje od halogenki, a plastika prednjeg svijetla je hladna.
U svakom slucaju ubijaju brasno u mraku.
Evo link, placene 36usd, a sad vec vidim po 30usd.
http://m.ebay.com/itm/Car-LED-Headlight-Kit-9003-H4-HB2-Hi-Lo-Led-Bulbs-6500K-White-Lamp-No-Fan-3200LM-/121946014313?hash=item1c648c8269%3Ag%3AcZUAAOSwBs1XMZtg&_trkparms=pageci%253A1bef4326-105c-11e7-a822-74dbd1a094b0%257Cparentrq%253Aff072dbf15a0a5e2b51447f0fff75623%257Ciid%253A2
Test na njivi (posto sam ostao bez vozacke pa je trazim), mrak ukljucen
jpg images
H4 35W kratko svijetlo
H4 35W dugo svijetlo
LED kratko (ubijeno brasno u mraku)
LED dugo
Svijetli jako dobro, najbolje za najmanje struje sto sam vidio, puno se lakse uocavaju znakovi i reflektirajuce povrsine, ne zasljepljuje druge, i sad jos samo neka potraje 30 000 sati i ima da im bude vecna slava. Dok halogenke traju 1000 sati i s vremenom gube na jacini svijetlosti.
Skuter s ledicama izgleda mnogo skuplje, i sada bih mogao napokon sloziti coming home na skuterce
Sljedeci test je na runneru, starom pohabanom zamorcetu u koji idu ledice od 4800 lumena umjesto xenona :toothy3:
balki:
Odličan test- fotke su sve rekle;-)
Kod mene su odvojeni farovi za dugo i kratko i H7 grla pa bi napravio dan sa dve takve istovremeno samo u H7 izvedbi :headbang:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju