Tehnički kutak > Garaža

Piaggio NRG mc3 by dario007

<< < (135/268) > >>

dario007:
Da mi je vidit tu replicu koja ce odvrtit 30 hiljada sa Nardom.Sa zxom odvrti 30 hiljada kaj oces...Samo najcesce zariba termogrupa radi lose stele ili fals zraka.

Prica se i da sport napravi iste kilometre ali eto moj je s vrhunskim uljem i odlicnom stelom napravio zazor karika od 0.9mm u 3000km.Doduse vrtio se nekih 500-1000 okretaja vislje nego za sto je projektiran.

Tako da.je sve relativno...Daxu je pukao klip 2 puta a nije prvi slucaj,tako da ni replica nije cvijece...

kos7:
ali nardo nije auspuh za replicu pa to i nije neki argument, klip na replici puca jer se uzme vecinom krivi (A, B, C il koji vec ima)
nemres ni svog sporta stavljat ko neki parametar posto nije bio orginal vec je bio turpijan tako da to odma otpada u vodu.
replica sa klipom i karikama sa 25k km nije za zamjenu  niti blizu, vozeno na yasuncetu r i par popratnih stvari bez problema ide na 115gps-a a sa laksim vozacem cek i 117, pa nije li to ekstremno???!!!

tu jaaako fino sjeda torque drive od malojzija delta kuMplung i wingbell, razlike bez njih su ekstremne i bez karbosa 19 to nema nimalo smisla vozit jer se samo zakljucava mali gremlin koji daje snagu

tako da je to otprilike vecan setup koji je upotrebljiv za svaki dan a traje skoro ko pjurŽet vecna veverica

to sve odgovorno tvrdim jer sam bio svedok(NE jehovin, ali svedok) jednoj replici za kojom zalim i koja bi jos sad vozila sa +40k km bez problema  :odlicno:

Corector:
Ovaj veliki zazor karila koji imas nije normalan, pa polini sport je bolj po tom pitanju. Malossi bi trebao imati taj zazor preko 20tkm ako se ne pretjeruje i poznato je da sport nema problema s karikama.
A ove respektabilne kilometraze je jako jako tesko ostvariti ako se planiras brzo voziti,uvijek neka pi*darija napravi sranje.

dario007:
Kos-to s duzom getribom ide 115-117km/h ili?
Koliki je bio zazor karika na 25tkm,jeste li mjerili ili je to odokativnom metodom?

Pa nardo+ replica odlicno radi i nebi rekao da je to overkill a vrti se samo nekih 500 tinjak okretaja vislje...

Corector-Veliki utjecaj tu ima i prebrza razrada,nakon 2 puta po pola h rada na mjestu je bio u punom gasu ali ne na moment nego je probavan top speed :icon_scratch:

SF2 Freak:
Nije to nis cudno. Ja kada sam skinuo drevo nakon 6000 imao sam zazor 2-3mm. Brat Fadil vidio na svoje oci... Iglice popadale cak je i kuhao klip vidi se ljepljenje klipa ali radilica beton i lezajevi. Jer to je VJECNIJA MASINA OD VIJECNE Jbg nije za to projektiran kit. A ja ga gurao na 11000

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju