Tehnički kutak > Garaža

Piaggio NRG mc3 by dario007

<< < (90/268) > >>

Corector:
Jel se osjeti ista zbog usisa? Na BBu se bas jasno osjeti. Makar je njemu to usko grlo pa vapi za usiscninom.

Taman da uzmes novi oem remen, precrtao bi slova od remenice na 1/3 i dobio jos nesto krajne ako setup ima snage. Ako nema onda ces imati manje okretaje i kako god okrenes mirniji prijenos po pitanju vibracija.
Ja sam neki dan promijenio remen, ovaj je bio bas tako negdje 18.1mm i vec me lagano zivcirao jer je dizao okretaje u krajnjoj. Ali najveci problem je bio 6500km kada remen postane mlohav (ovisi o torturama) i onda okretaji dosta osciliraju kroz ubrzanje i javljaju se rupe tj. sporija razvrtavanja na dodavanje gasa. Inace ih stalno mijenjam na 5000km i tu se vec osjeti fina razlika u linearnosti prijenosa. Putna brzina je otisla gore za barem 5kmh pri istim okretajima sto se jasno osjeti kad se naviknes na isti tempo.

dario007:
Nebi ti znao reci za usis,u istom trenu sam zamjenio diznu i malo olaksao rolice.Sutra vratim diznu koja je i bila pa cu onda nesto vise znati.

za remen nemam pojma koliko km ima,taj je gore odkad sam kupio skuter.Ja sam oko 2 hiljade napravio s njim a bio je na istoj mjeri kao sada.Vec duze planiram novog ubaciti ali nikako...budem valjda :D

a setup ima snage,nabire on...samo se ovdje jasno osjeti kad zalegnes,nardu je bilo svejedno.Taj bi valjda s dvojicom isao isto.Mene zivo zanima koliko bi novi remen digao krajnju...

meni je putna od 8200-8700 okretaja uglavnom i tu se vrti od 1/3 do pola gasa i ide izmedu 80 i 90 gps-a

ditek:
Eh trebo si samo usis stavit da vidis jel se osjeti išta ili ništa.. kak pero veli na BBu se osjeti jako, na zipu isto, ali na runneru prije kad sam kopo usis nisam osjetio nis  :dontknow:

Sto se remena tice ja sam ga isto mjenjo svakih 5000km cca iliti dva puta godišnje.. tad je bilo oem remenja za 90kn pa se moglo  ;D krajnje sam dobivo jedno 5kmh po satu sa 18mm na 18.5 remen

kos7:
ovo za krajnju i ja mogu potvrditi, prosle godine sam 93 gps-a lovio sa serijalom +zx i multic, a sad je to palo na nekih 88... remen sam mjerio zadnji put u 2 mjesecu bio je na nekih 18.1, sad je to vjerojatno palo na 18 mozda malo ispod

dario007:
Gore nisam slike dekla ubacio,pa da dopunim.Farbano je obicnim sprejom.

Vratio sam 72 diznu.Zanimljivo koliko je osjetljiv na diznu,sa 70 se davi,sa 72 nijansu samo na pun gas od lera a sa 75 vrti 800 okretaja manje.

Mogu rec da se fino osjeti usis,bas se odlicno navrtava u voznji.U momentu zakuca okretaje.Nebi rekao da je placebo jer se prije sigurno nije tako navrtavao.Prije je na pun gas u voznji digao tipa 500 okretaja ispod podrucja di je prijenos postelan pa nabrao kroz sec-dve tih 500 okretaja.Sad ih doslovno momentalno zakuca tamo di je prijenos ustelan.

Nadam se da sam uspio objasniti razliku :D

Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju