Općenito > Generalno o skuterima
Kojeg Beverlya kupit?
KarloDelPontiac:
Cestitam na novom skuteru. 😁
Zasto si morao mijenjati lager volana? Koji simptomi su bili da sinto isao raditi?
ivano_007:
Skroz izgubiš grip i volan zapleše, pogotovo čim malo makneš volan iz centra osjećaš ko da skuter lebdi. Jednostavno primjetiš da nešto nije u redu :icon_biggrin:
Čitao sam po forumima da je nekad i dovoljno samo dobro očistit i podmazat 2 ležaja, al kad sam već rastavljao, onda sam stavio 2 nova ležaja. Nisam ja kupovao, al izađe znatno jeftinije kupit pojedinačne ležajeve u dućanu specijaliziranom za ležaje, nego ovaj Piaggiov set koji košta valjda oko 500kn.
KarloDelPontiac:
Znači, to nisi mogao "ne primjetiti".. :) Jel sada ok, nakon promjene ležajeva?
Ja imam x9 200 sa 28.000km i od prvog dana otkada ga imam, a to je mjesec dana :) ) mi je nekako "čudan" u vožnji, drugačiji od ostalih koje sam vozio. Ne mogu reći da mi se događa što i tebi, a i pregledao ga je stručan član foruma ( neću reći ime da ne radim reklame, samo ću reči da ima više istih slova u nicku :) ) i nije vidio nedostatak na volanu. Međutim, nekako mi je nesiguran u vožnji kada brzina poraste preko 60-70. Teško mi je opisati taj osjećaj, a pojačava se kada imam suputnika, kao da mi diže prednji kotač. Ali kada vrtim volan amo-tamo i u vožnji i u mjesu, ne zapinje nimalo u okretanju.
Skužio sam da mi fali malo "šusa", snage u izlasku iz zavoja, a on je dosta težak, nekako mu je težište visoko i ne ufam se baš nešto naginjati s njime u zavojima ( ti nećeš imati taj problem pošto je 500cc :) )jer mi počesto usfali snage da me "izvlači" iz zavoja, ne znam kako bolje to reći. A i po ravnom, kada idem preko 60-70, nemam neki osjećaj sigurnosti. Imaš li ti neke slične doživljaje tog skuterčića? :)
ivano_007:
Meni je sad okej kad sam prominia.
Dok sam dovozia kući sa starim ležajima, 40km/h i bez ikakvih pokreta, katastrofa osjećaj :binkybaby: a i nije ti to problem razmontirat, plastika oko volana sa kompjuterom ide dole, skineš prednja klišta i kolo prednje i ništa više ne rastavljaš. Odvidaš, izvučeš vilicu, tu su ležaji, očistiš, napuniš mašću i vratiš.
A nemam ti pojma, ja se inače ne naginjem puno sa njim, nit vozim trke. Laganini penzionerski đir vožnje :frajer: pa mi je s tog stajališta sasvim okej.
P.s. ovo je definitivno motor koji najviš krade na celeru, 15ak km/h 100%, ako ne i više... ja danas vozim 80-85, a runner 50 kubika me bez greške lagano stiže, jedino ako je on išao 110 :laughing7:
KarloDelPontiac:
Probat cu rastaviti da vidim u kakvom je to stanju.
Moj celer laze 10℅ vise nego sto stvarno ide.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju