Ostalo > ATV & Quad

Buggy df150 gy6 mašina??

(1/7) > >>

istipa622:
Pozdrav, nije me bilo duže vrijeme na ovom forumu ali evo igrom slučaja sam ponovno došao u doticaj sa skuter mašinama pa imam par pitanja za vas koji ste non stop u tome.

Naime nabavio sam neki buggy za ove hladnije dane, ništa posebno neki kinez "dongfang" sa mašinom od 150 ccm i 10 ks
To je zapravo mašina sa skutera smontirana na buggy ramu.
Neki dan mi je usred vožnje izgubio neke 2/3 snage i poceo trokirati na vise od 1/3 gasa.
Nekako sam se dovukao doma i ispostavilo se da je ispao iz faze.
Uglavnom lanac je skroz opušten ,a španer našpanana do kraja + produžen još od prije tako da sada moram zamjenit lanac a za to naravno mašina ide popola.
Klip i ventili su ostali netaknuti koliko mi se čini ali nisam 100% siguran jer nisam skidao glavu cilindra.
E sad, usput bih zamjenio rolice,remen i one pakne na kvačilu jer su i te stvari potrošene.

Uglavnom imam nekih 600-800 kn za uložit u mašinu pa mi se sada mota jedna druga stvar po glavi....

...zanima me da po cemu mogu prepoznati da li se radi o gy6 mašini ?
i ukoliko se radi o njoj da li postoji neka kvalitetnija mašina ,a da je kučište isto ( kao šta je stvar sa AM6 mašinama i kinezima) ?

zvonkec92:
reci mi najprije kak ide ta kravetina od vozila da znam jel da se lupam po glavi sta ga nisam kupio il da budem sretan?

Imo spremne novce za njega i u zadnji cas odusto jer mi se cini pretezak i prevelik za tak slabu masinu, pogotovo ak je i suvozac nutra.

To je gy6, neznam dal postoji ista da ima iste nosace, za zamjenu lanca netreba masina po pola, raskopas lanac provuces i spojis nazad.

istipa622:
a kak ide...ide bolje nego sam očekivao ali ništa spektakularno naravno, 60 km/h je max što je po šumi čist dovoljno.
jedino mu fali snage za uzbrdo ali jbg ipak to nije ozbiljan stroj već više igračka za razonodu.
suvozača dosta osjeti i zabavnije je vozit se sam   :icon_biggrin:
jbg kolko para tolko muzike  ;D

sve u svemu ja sam bio zadovoljan sve sada, dakle nekih 10-ak dana  :icon_scratch: :toothy11:

Šta se lanca tiče...šta nije on u komadu bez spojnice? :icon_scratch:

zvonkec92:
Je, ali se svejedno da raskopat :D   a dobro onda mi je ipak drago da ga nisam kupio, bacio bi puno para u vjetar

istipa622:

--- Citat: zvonkec92 - 02 Studeni, 2016, 20:49:10 ---Je, ali se svejedno da raskopat :D   a dobro onda mi je ipak drago da ga nisam kupio, bacio bi puno para u vjetar

--- Kraj citata ---

meni nebi bilo žao da nije došlo do ovoga...ovako malo je   :hmh:

nego ako raskopam lanac...kako da ga spojim kad ga smonitram gore?
nije da baš imam puno prostora i mogučnosti za radit oko njega.
ajd da je na stolu pa se još nekako i napravi ali ovako ne znam baš

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju