Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner SP 50
Tomi_ZG:
Nije baš svejedno,u piaggio ide antifriz na bazi etilen glikola,tvornički je rozi unutra,provjereno se može točit G12,ja ga koristim i nema problema
Gilera_50:
--- Citat: Tomi_ZG - 06 Veljača, 2017, 08:38:03 ---Nije baš svejedno,u piaggio ide antifriz na bazi etilen glikola,tvornički je rozi unutra,provjereno se može točit G12,ja ga koristim i nema problema
--- Kraj citata ---
Ma necu ga onda ni mjenjat ako mu nece naskodit,iskreno mi se neda dirat oko njega jer cim nesto ja cackam po njemu odma pokvarim nesto
dario007:
Bas tako,koristi se G11 koji se koristi u sistemima kao sto su gus,aluminij,celik,bakar... I takav u pravilu ide u piaggia 50ccm
G12 se pretezito koristi u sistemima di prevladava aluminij.
Ukoliko zelite ocistiti sistem,stavi se jusna zlica soda bikarbone u obicnu vodu,ulije u sistem,napravi grijanje i hladenje i ispusti se van iz sistema.
Antifriz se u pravilu mijenja kao i kod auta,osim sto sluzi da ne smrzne,on omeksava semeringe gumice i odrzava sistem cistim.
Promijeniti ga je lako i ne kosta skoro nista a vodena pumpa ce biti dugovjecnija...
RunnerSukosan:
--- Citat: dario007 - 06 Veljača, 2017, 08:54:14 ---Bas tako,koristi se G11 koji se koristi u sistemima kao sto su gus,aluminij,celik,bakar... I takav u pravilu ide u piaggia 50ccm
Ukoliko zelite ocistiti sistem,stavi se jusna zlica soda bikarbone u obicnu vodu,ulije u sistem,napravi grijanje i hladenje i ispusti se van iz sistema.
Antifriz se u pravilu mijenja kao i kod auta,osim sto sluzi da ne smrzne,on omeksava semeringe gumice i odrzava sistem cistim.
Promijeniti ga je lako i ne kosta skoro nista a vodena pumpa ce biti dugovjecnija...
--- Kraj citata ---
Doktor objasnio :laughing7: :icon_thumright:
Runner_50 najlakse je rec ne znam, ne mogu, odfuraj nekome ko zna ili na kraju krajeva za one koji se boje da ce sjebat postoji servis. Naravno onda gledaj kako to drugi rade da naucis za sljedeci put :icon_thumright:
Gilera_50:
--- Citat: RunnerSukosan - 06 Veljača, 2017, 09:09:19 ---
--- Citat: dario007 - 06 Veljača, 2017, 08:54:14 ---Bas tako,koristi se G11 koji se koristi u sistemima kao sto su gus,aluminij,celik,bakar... I takav u pravilu ide u piaggia 50ccm
--- Kraj citata ---
Doktor objasnio :laughing7: :icon_thumright:
Runner_50 najlakse je rec ne znam, ne mogu, odfuraj nekome ko zna ili na kraju krajeva za one koji se boje da ce sjebat postoji servis. Naravno onda gledaj kako to drugi rade da naucis za sljedeci put :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Cim bude ljepse vrijeme odvuci cu ga na zamjenu
Jucer se malo vozalo jer je bilo fino vrijeme i frendu na nrg-u pukne auspuh ispod sastava na cilindru nekih 5 cm ispod,znaci samo se cijev prepolovila,valjda zbog vode koja je naglo ohladila spuh i vibracija pa eto leosvinjce ide na co2 varenje
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju