Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner SP 50
Gilera_50:
--- Citat: steeef - 04 Veljača, 2017, 12:41:25 ---bolje da pita i stavi 130 slika nego da napravi glupost ako nezna i nije nikad mjenjal antifriz..nisu svi ko neko na forumu ,da su se rodili nauceni ::)
--- Kraj citata ---
E bas to,znaci g11 kupim i razrijedim 1:1,ispustim stari,nalijem novi i odzracim na glavi,nije mi jasno gdje se ispusta ?
Znam da su glupa pitanja al ovo nisam nikad radio a necu da vozim u servis neki jer ocu i ja da nesto naucim
RunnerSukosan:
Rozi antifriz ti treba,da. Mijesa se kako pise na tablici. Imas kod magneta crijevo,njega svuces i ispustis antifriz (nemos fulat ,a i sagni se malo pa ces vidit). Imas na vrhu glave jedan saraf, na njega nataknes crijevo i otvoris ga pa ces vidit kako izlaze mjehurici i sve dok ne protece cisti antifriz ne zatvaras. Naravno moras drzat posudu antifriza otvorenom i toe to. Navodno se to radi kad je motor zagrijan tj kad termostat otvori , ja sam npr svog dr eva odzracio hladnog bez problema,al bolje ti je radi kako sam ti gore napisao da nebi bilo nismo znali.
steeef:
nije navodno,sistem se odzracuje kad tekucina nesmetano cirkulira da istjera sav zrak iz sistema,tj kad se skuter zagrije.
RunnerSukosan:
Da ,tako se u pravilu radi. Ja sam ga vec 3 puta odzracio hladnog i ugasenog bez problema ,naravno ne kazem da je to ispravan nacin al meni radi.
Gilera_50:
Sad sam se zbunio,koji antifriz da kupim rozi ili zuti.Neki kazu nalij zuti,neki kazu rozi,neki g11 . Tj jel rozi g11 ili ne ili su to dva razlicita pojma.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju