Tehnički kutak > Garaža

Gilera Runner SP 50

<< < (89/97) > >>

Gilera_50:

--- Citat: dr.mrgood - 19 Srpanj, 2022, 13:36:53 ---Sudeći po snimkama mogu biti tri stvari:
1. Raštelan karb
2. Ne valja dovod goriva
3. Lamelice

Lako je moguće da je kombinacija nečega od ovog što sam naveo a možda i sve troje. Ja bi krenuo prvo sa pregledom dovoda goriva, zatim bi naštelao karb i na kraju provjerio lamelice.

P. S. Ja ne znam kako ti čistiš karb, budući da se čudiš i kažeš da nećeš valjda štelat karb svaki put nakon čišćenja, ali za mene je čišćenje karba da se povade sve dizne, karb kompletno rastavi i sve detaljno očisti. Mislim da rijetko tko može nakon ovakvog čišćenja vratit sve identično kako je bilo a da se smjesa ne razjebe.

--- Kraj citata ---

Dobro ajde idem sutra redom eliminaciju od dovoda, do karba ponovo pa do lamelica

Ovako, čišćenje karburatora ne smatram ništa specijalnim nego jednostavno rastavljanje svega što se može skinuti, počevši od čoka, šarafa smjese, ler šarafa, dizne, ler dizne, plovka, čašice i to sve oprati brake cleanerom i ispuhati kompresorom, vratiti kako je bilo, šaraf smjese vratiti na krug kako je i bio, i ler gas uštimati kad ga upalim? Ne vidim kako bi se raštelao ako mi je cijelo vrijeme šaraf bio na krug i radilo je normalno  :dontknow: :dontknow:

matija84m:
Zaboravljate vadenje atomizera i ispuhivanje kanala koji vode do njega, a tu se karb najvise stopa jer je kanal sitni.

dr.mrgood:

--- Citat: Gilera_50 - 19 Srpanj, 2022, 22:07:57 ---Ne vidim kako bi se raštelao ako mi je cijelo vrijeme šaraf bio na krug i radilo je normalno  :dontknow: :dontknow:

--- Kraj citata ---

Ajde opiši mi na koji način štelaš smjesu?

P. S. Kada sve očistiš(vrlo vjerojatno je zbog prljavštine i taloga bio smanjen dotok goriva) naravno da treba naštelati smjesu, ali to ne znači da će šaraf biti na krug i da je to normalno. Budući da vijak smjese treba biti uvijek između 2 i 3 kruga od skroz zavrnutog, zaključujem da tebi u smjesi fali goriva, odnosno imaš previše zraka.

Tomi_ZG:
Na Piaggiu sigurno nije normalno 3 kruga,neki standard je na 1.5 krug i to kod 99% ljudi funkcionira,između 1 i 2 kruga je skroz ok,3 kruga je možda kod onih koji ne znaju razliku između pola kruga i punog kruga,odnosno da je puni krug 360 stupnjeva,a ne 180
Puno bespotrebne filozofije oko štelanja karba nakon čišćenja,neki dan sam rastavio karb na proste faktore,oprao i ispuhao,sve sklopio nazad i radi savršeno,nikakvo štelanje nije bilo potrebno

--- Citat: Gilera_50 - 19 Srpanj, 2022, 12:33:17 ---Evo vam par videa pa da vidite šta se dešava

--- Kraj citata ---
Idi na moju temu u garaži,na prvoj stranici je,otvori predzadnju stranicu teme i čitaj,fokusiraj se na crijevo od goriva jer vidim da i ti imaš originalno

Uglavnom skuter se ponašao ko da struja zajebava,većina,a i ja je isto mislila,a na kraju deseta stvar,dobro kod mene je i jedan semering curio,ali ni on nije riješio problem,nego novo crijevo i detaljno čišćenje karba

Gilera_50:

--- Citat: dr.mrgood - 20 Srpanj, 2022, 10:19:43 ---
--- Citat: Gilera_50 - 19 Srpanj, 2022, 22:07:57 ---Ne vidim kako bi se raštelao ako mi je cijelo vrijeme šaraf bio na krug i radilo je normalno  :dontknow: :dontknow:

--- Kraj citata ---

Ajde opiši mi na koji način štelaš smjesu?

P. S. Kada sve očistiš(vrlo vjerojatno je zbog prljavštine i taloga bio smanjen dotok goriva) naravno da treba naštelati smjesu, ali to ne znači da će šaraf biti na krug i da je to normalno. Budući da vijak smjese treba biti uvijek između 2 i 3 kruga od skroz zavrnutog, zaključujem da tebi u smjesi fali goriva, odnosno imaš previše zraka.

--- Kraj citata ---

Štimam po skolski kako je opisano i na forumu ,uvrnem otprilike diznu koja bi mogla biti ok,upalim skuter ,zagrijem ga na radnu temp,onda uzmem riktat saraf smjese da dobijem da motor tvrdo radi i da ne zadrzava obrtaje kad se gas pusti,nakon toga ustimam ler gas. Onda test voznja ,700m full gasa,naglo zaustavljanje i provjera svjecice i po potrebi manja/veća dizna i dostimavanje sarafa smjese i lera.... Eventualno spustit/dignuti iglu iako to nema koristi na dell 17.5 zbog same igle kakva je tvornicki u njemu...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju