Tehnički kutak > Garaža

Gilera Runner SP 50

<< < (84/97) > >>

dario007:
Provjeris namotaje.Zelena i bijela oko 1000ohma,crvena i bijela 110ohma,bijela i masa mora biti u spoju,znaci pistalicom jedan pin na bijelu,drugi na masu mora pistat.
Ako je to uredno onda je bobina/cdi vjerovatno.

Ako sumnjas na bravu,mozes vidit pistalicom zelenu zicu kod brave i kod bobine.provjeris jel u spoju pistalicom,onda masa i ugasen kontakt na zelenoj i masi mora pistat,na upaljen kontakt ne smije pistat.

Gilera_50:

--- Citat: dario007 - 29 Lipanj, 2022, 12:55:36 ---Provjeris namotaje.Zelena i bijela oko 1000ohma,crvena i bijela 110ohma,bijela i masa mora biti u spoju,znaci pistalicom jedan pin na bijelu,drugi na masu mora pistat.
Ako je to uredno onda je bobina/cdi vjerovatno.

Ako sumnjas na bravu,mozes vidit pistalicom zelenu zicu kod brave i kod bobine.provjeris jel u spoju pistalicom,onda masa i ugasen kontakt na zelenoj i masi mora pistat,na upaljen kontakt ne smije pistat.

--- Kraj citata ---

Eh ovako, provjerio sam sljedeće:

Na namotajima direktno zelena-bijela žica, na uticnici namotaja i na džeku kod bobine 880-883 ohma

Crvena i bijela 131,5 ohm

Bijela i masa su u spoju, pišti

Onda vezano za bravu:

Zelena žica na bravi i zelena kod bobine su u spoju, pišti

Masa i ugašen kontakt na zelenoj žici, pišti, na upaljen kontakt ne pišti

Gilera_50:
Evo sad sam probao i otpore na samoj bobini izmjeriti, na mjernom području 200k

Zelena-crvena 190,1 (stara 193,6)
Zelena-bijela 90,1 (stara 88,8)
Bijela-crvena 65,5 (stara 68,7)

Nekako mi je sumnjiva bobina najviše, jer su joj vrijednosti otpora kao na neispravnoj bobini koju imam, ili to nije nikakvo mjerilo?

matija84m:
Crkla bobina. Obicno samo cdi crkne.
Nemas tu kaj mjerit nazalost.

Gilera_50:

--- Citat: matija84m - 30 Lipanj, 2022, 16:14:50 ---Crkla bobina. Obicno samo cdi crkne.
Nemas tu kaj mjerit nazalost.

--- Kraj citata ---
Zar je moguće da tako zajebava, radi normalno i onda počne jebavati ko lud, samo se gasi, i onda opet normalno nakon nekog vremena, i primjetio sam da je oba puta kad je zajebavao bio na suncu parkiran skuter..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju