Tehnički kutak > Tuning skutera

Savjeti za Yamahu neos (50cc)

<< < (2/6) > >>

aragonY:
Centralna nogara ti odgovara sa Yamahe Aeroxa, Neosa, dvotaktnih kineza i starijih Aprilia sa minarelli mašinom.
Malo ćeš se napatiti dok nategneš oprugu od nogare, neko ce ti morati pomoći, ja sam sa skinutom mašinom to jedva uradio i to kada sam je izvrnuo naopako i pritisnuo nogom u pod.

R-Fan7:
ako trazis novu centralnu nogaru ima ih u auto kreši. Za cijenu ih moraš nazvat jer ti ja neznam xD
ako budeš imao problema sa natezanjem federa, najlakse ti je uzet komad špage i sa špagom ga nategnuti (tako si najjači) i imaj nekog uz sebe da ti pomogne za svaki slučaj.
možda ce ti biti lakše ako je motor nagnut.

za performanse: kako ti je rečeno rezonantni auspuh i variomat. moja preporuka za auspuh: gianelli extra i variomat POLINI. ja mislim da je polini na minarelliu zakon. još ako uzmeš neki vario kit pa dobiješ i centralni feder i male federe za kuplung, staviš gore i gas.
kad staviš spuh trebal budeš i malo vecu doznu stavit.

NoSpeedNoParty:
Pa to sam si i razmisljo da sa spagom stegnem prilikom ugradnje, a ovaj auspuh koji imam gianelli go je nov pa ga nebi mijenjo, a variomat od pollinia cu svakako uzeti u obzir. Hvala svima  :toothy12:

zvonkec92:
kit se najvise isplati stavit

R-Fan7:
Ima Zvonkec pravo. Ako imas auspuh, onda gore stavi kit, mislim da ti je to najisplativije i najviše budeš osjetio

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju