Ostalo > Razne offtopic teme :)
Alati
3alfa3:
--- Citat: Pulss - 15 Veljača, 2022, 22:19:48 ---Ako 90l puni 300l/min nema toga alata koji ce mi gutat vise, ne mislin svaki dan cili dan lakirat i pjeskarit bez pauze. ;D
--- Kraj citata ---
300l/min puni od 6-8 bara, ali samo kad je hladan i jedno punjenje. Kad bi kontinuirano radio u rasponu od 6-8 bara, to je u praksi 216l/min (izmjerio).
8-10 bara je sporije za cca 20%
Od 0-8 bara napuni prosjecnom brzinom 254l/min (170 sekundi mu treba)
Sasvim OK za jednofazni kompresor.
challenbeen:
alfa, jel bi mi mogao izmjeriti dimenzije tog herkulesa ? ako se tebi sviđa za rad, onda je to pravi napredak za ovog što ja trenutno imam
3alfa3:
--- Citat: challenbeen - 15 Veljača, 2022, 23:01:15 ---alfa, jel bi mi mogao izmjeriti dimenzije tog herkulesa ? ako se tebi sviđa za rad, onda je to pravi napredak za ovog što ja trenutno imam
--- Kraj citata ---
Ovo su dimenzije sa neta za taj model:
Sirina: 610mm
Visina: 1135mm
Dubina: 510mm
3alfa3:
E da, jedna od bitnih stvari kod tog kompresora:
treba provjerit serafe na glavi (kao sto i u uputstvu pise): prije koristenja ih stegnuti na 22-27Nm, provjerit ponovo nakon 20-30 minuta rada (kad se skroz ohladi), pa onda jos koji put u prvih par sati rada. Tada ce se brtva glave deformirat kako treba i vise nece trebat dotezat i bit ce sve u specifikacijama.
Na mom su svi bili preslabo zategnuti tvornicki, ne puno, ali preslabo.
Druga stvar je sto sam ga razradio na nacin koji nije opisan u uputama: Pustio sam da radi 15tak minuta u leru (sa otvorenim ispustom na boci da se ne radi tlak i ne pregrijava glava). Posliej toga ga drzao da radi u rasponu 6-8 bara 5 minuta da se ulje zagrije i promijenio ulje.
3alfa3:
--- Citat: 3alfa3 - 15 Veljača, 2022, 22:28:45 ---...zadovoljan sam sakompresorom, a odusevljava me boca koja je bazdarena na 10 bara (testirana na 16 bara) i kad ju pokucas prstom, zvuci ko debeli metal, a ne ko igracka kao sto su boce ovih kompresora koji idu do 8 bara - imao sam jedan kojeg sam vratio dvoglavni direktnopogonjeni od 100l, isto iz bauhausa, imaju ga jos u ponudi: ta boca je bila mekana ko tetrapak, skoro si je mogao utisnut prstom kad nije bila pod tlakom. To nije problem kad je kompresor nov, ali kad ga hrdja pocne nagrizat, itekako cini razliku zbog razlike u debljini stjenke.
--- Kraj citata ---
EDIT:
ovaj lijevi sam prvo narucio, al se razocarao sa bocom koja je ko od staniola, vratio ga nazad (popusio dostavu, al jbg), uzeo ovaj desni kad sam ga uzivo pogledao u Bauhausu i to je to.
E da, taj lijevi je punio nesto sporije od desnog (ak se dobro sjecam, cca 200l/min vs 254l/min u praksi), a i max tlak mu je 8 bara i bitno je glasniji jer se i vrti na vecim okretajima.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju