Ostalo > Razne offtopic teme :)
Alati
matija84m:
Znaci taj alat je dosta mekan ako si ga odma unistio ???
Iako bi se i sa tim mozda dali radit uz dozu opreza.
Evo za usporedbu samo da dodam da sam napravio taj alat od polutke radilice i isto bi ga mogao potrgat mozda da lezaj vucem dole sa kraka na silu.
Znaci koristim samo ova dva debela komada koja pomocu navoja na konus tjeraju lezaj preva van od polutke. I kada napravim taj prvi korak da se lezaj pomaknuo nekoliko milimetara tada skidam alat. Onda vec mozes sa dva zasiljena kraka flaha koja si isto sam napravis skinut lezaj na polugu.
Zapravo bi mogao i sa dva serafcigera ali su oni uski pa postoji mogucnost da se smakne ili da nejde ravnomjerno.
Zapravo jako jednostavno ide lezaj dole kad ga zagrijes. Samo je bitan taj prvi korak da se lezaj pomakne prvih 2mm.
ive_91:
Takav alat je sam po sebi šrot o rijetko kad ce radit kak treba, imam doma jedan veci set i imam par komada home made itd.
Ak je lezaj praf zgrizo moraju polutke bit točno za taj lezaj i treba bit neki kvalitetniji metal i dobar kut u protivnom se nesto sjebe.
zvonkec92:
--- Citat: Dragster 50 - 12 Siječanj, 2022, 16:35:21 ---Preplatio sam ga čim je ovakve kvalitete. Onaj tvoj sam imao uvidu, ali sam nešto uzimao sa SA, pa odmah i ovo g#vn% naručio. Neznanje se oduvijek skupo plaćalo, j#baji ga.
Napisao sam im mail i poslikao, pa možda uvaže, bar do sad jesu svaki put, jer nisam baš malo love ostavio kod njih u zadnje 2 god.
--- Kraj citata ---
Ono kaj si vidio u drugoj temi je za uvlacit radilicu u blok, a imam i za izvlacenje radilice iz bloka :D
Pulss:
Dragster uzmi nove vide u pici dalje, mozes i pobrusit izvlakac da bolje ude pod lezaj. Ja iman takav set sa aliex,cupa lezajeve bez problema al isto ostavi trag u izvlakacu ako silis.
I ovo od zvonkeca ti je super opcija, i izvlakac i uvlakac.
Dragster 50:
Jučer sam to i napravio. Kupio nove šarafe i matice, i uspio skinuti. Neće se to koristiti baš često, pa će vjerojatno poslužiti svrsi, al da sam se zaj#bao, jesam.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju