Ostalo > Razne offtopic teme :)
Alati
zvonkec92:
--- Citat: v3kac - 30 Siječanj, 2020, 21:53:47 ---Tko iole zna pobrusiti svrdlo da grize ništa od bušenja
--- Kraj citata ---
cek ova recenica mi nema smisla, kak nista od busenja ako se svrdlo pravilo nabrusi i reze savrseno i obe ostrice bacaju jednaku spenu :icon_scratch:
JogFromYamaha:
--- Citat: ---img]https://www.mall.cz/i/15675954/450/450[/img]
Ovakve kao sa slike i slične poluproizvode, bolje investirati se u neku kvalitetnu bušilicu tipa iskra sa getribnim prijenosom i dobar stalak.
Tko iole zna pobrusiti svrdlo da grize ništa od bušenja
Usput.
Hvala na pitanju kolega za svoje amaterske poslove sam kupio stolnu bušilicu morse konus 3, sa okretajima od 80 do 2800 okretaja u minuti sa 16 brzina.
--- Kraj citata ---
Kao sto sam prrije reko kome treba nek ide na nesto bolje, ako ti treba za zahtjevnije i mozes nabaviti neku staru profi busilicu samo daj, takitak te stare si mogao s macolom mazati pa ih nisi mogo razjebat.
v3kac:
--- Citat: zvonkec92 - 30 Siječanj, 2020, 23:46:10 ---
--- Citat: v3kac - 30 Siječanj, 2020, 21:53:47 ---Tko iole zna pobrusiti svrdlo da grize ništa od bušenja
--- Kraj citata ---
cek ova recenica mi nema smisla, kak nista od busenja ako se svrdlo pravilo nabrusi i reze savrseno i obe ostrice bacaju jednaku spenu :icon_scratch:
--- Kraj citata ---
Sve je jasno, svrdlo kad "grize" u materijal "uzima" vise materijala a to trazi vise snage .
Kad je tupo svrdlo kad nema ivice i nema izvucenu ostricu samo klizi po materijalu i vrti bez otpora.
Niti jedan alat skup ili jeftin nije otporan na bedake i neprimjerenu primjenu.
Konkretno na tim einhel masinicama je najveci problem remenski prijenos preko 3 reda remenica i 2 mala remena istovremeno napinjuci jedan drugi ostaje labav, a nakon otklnjanja problema sa remenom je ostao problem preslabog motora deklariranog na nekih cca 500 600 wata a u stvarnosti mislim da nije davao 300.
Za primjer stvarna deklaracija na mk 3 busilici koja busi 24 mm promjera u celik je 800 wata stvarne snage.
Pulss:
Za pare za koje se dobije einhel busilica nije ni za ocekivat da ces nabit na nju 16mm svrdlo i obisit se na nju bez da ona osjeti to i ne izgubi snagu. Jebiga daleko je ona od profi stvari ali daleko je i od izjava da ne moze probusit nista ozbiljno, jer onaj ko ne uspije sa njon busit nece ni sa nekon profi od 1000e.
v3kac:
Mislim da je plafon busenjacza einhrl stroj u metal nekih 10 mm rupa i to recimo 5 rupa tog promjera za redom.
Osobno sam nakon dvije einhel doradene busilice odustao inza amaterske potrebe kupio stroj od 1500 eura i nisam pozalio ostat ce u nasljede 50 godina iza mene. A stalno se nesto busi.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju