Društveni kutak > Susreti, putovanja, putopisi..
Vožnje izvan kvarta - samo extremno!
Tomi_ZG:
Pridružujem se,znaju ljudi znanje i ne zamaraju se glupostima
Možda je u igri trkači ljubičasti maloosi feder :laughing7:
aragonY:
Kakva sad Tuzla, kakvi trkači federi, kakvi dormeo trkači madraci štae ovooo
Toni46:
Svaka cast :notworthy: :icon_thumright:
Corector:
I posljednja voznja od ove sezone, malo u dvoje, a najvise u troje, a ponekad i vise od toga. :icon_biggrin:
Neki su bili na Jadranu, neki su tamo stalno, a Suhi i ja smo krenuli iz Zagreba 29.07.2017. Suhi je gario pezu 50, ja gileru purejet 70. Steta sto neki nisu mogli na trip, ali sto je tu je, nadoknaditi cemo nekako, tj. vec jesmo djelomicno...
Ovako izgleda u grubo put koji smo prevalili, s tim da je Suhi presao preko 2000km posto je kasnije otisao na godisnji, a Mrale iz Sukosana ovaj put nije vidio cestu od i do Zagreba. Ja sam uspio skupiti skromnih 1714km.
Ovo ljeto je bilo EXTREMNO, po pitanju temperatura gdje smo osjetili mrtvih 46° prolazeci cestama uz i kroz zgarista od pozara, po kilometrazi i tempu voznje u udarna 3 dana gdje nismo stigli odspavati kako treba pa je bilo borbe i muke s umorom. Najvise smo mi kao vozaci osjetili EXTREMNE uvjete voznje, a skuteri se nisu bunili osim moje gilere pred sami kraj tripa, zato smo im vadili mast koliko je god islo.
Prvi dan 29.07.2017. - put do Sukošana
U tu subotu su svi krenuli na more, najavljene su velike guzve sto znaci hrpu idiota za volanom. Zbog toga odlucujemo prekriziti D1 i opusteno zapiciti preko Jozefine od Karlovca na Josipdol, pa dalje kroz srce Like na Otočac i Gračac.
Okinuo sliku cukica, a usput i vrijeme polaska
Krenuli smo u 9h, starom karlovackom do Karlovca, to cemo nekako istrpit i onda je cesta samo nasa. Uzivancija u novom asfaltu na najgoroj cesti ikada, to nas je dodatno skuliralo za kasnije nedace na istoj cesti:
Nesto prije Jaske, imamo sto za vidjeti; preumorni poljak s passatom karavanom je uspio sletjeti s ceste ostro u lijevo, preletio je jebeni jarak, razvalio ogradu i uletio covjeku u dvoriste ispod neke vocke, situacija ne bi nimalo bila cudna da pasat nije bio zakucan u pod jer je podvozje ubijeno bilo. Oprezno nastavljamo dalje jer je debila bilo stvarno previse i tako dolazimo na posljednju vecu ravnicu prije Karlovca (uz njihovo odlagaliste otpada), gdje preticemo 3 auta koji se prate, ja sam se izbacio prvi, a suhi za mnom. Kad sam dosao do srednjeg auta, skuzio sam da se naglo sklanja u desno (reko svaka cast, ali nepotrebno to radis kad je situacija cista, i posumnjam da nesto ne stima pa se dodatno sklanjam u lijevu stranu preticajne trake), dok sam to napravio taj auto se "odbio" od bankinu i naglo je skrenuo lijevo direktno prema meni... pa su uslijedile "osmice" dok je nekako uspostavljena kontrola za volanom. Uglavnom, kurvetina je drkala po mobitelu, nagazila na bankinu desnim kotacima, usrala se i naglo smotala lijevo gdje me je umalo pogodila, pa desno, pa lijevo, pa desno, pa lijevo, pa desno, pa lijevo, pa desno, pa lijevo, pa desno, pa lijevo...
Radimo pauzu na Karlovackom Tifonu, gdje je jedan motorist brutalno ponizio Suhog i njegovu Pezu. Gleda lik u pezu sa svih strana, malo se saginje, i eto ti njega k nama. Frajer pita ciji je to skuter i kam idete, veli Suhi - moj, gremo na more. A on ce njemu s kaziprstom; TI, ti ides S TIM NA MORE???? Frajer je to rekao s takvim tonom i grimasama da smo popadali s nogu. :toothy12:
Sljedeca pauza je bila nedugo nakon Josipdola na izvoru vode, jedva smo natocili jer su posljedice dugorocnog susnog razdoblja bile ocite
Presli kapelu, Jezerane
Blizu Gacke
Vlakic nismo docekali
Klopu jesmo kod Zvonimira
Spust niz Velebit je uvijek za Oskara
Dalje prema Sukosanu idemo nekom cestom koja se preuredjuje vec dosta dugo, tako da smo ovaj put nabasali na malo makadama
I na kraju te ceste, ponovno dolazimo na ovu jebenu barijeru gdje smo se jedva provukli sa skuterima. Sljedeci dan citam u novinama kako su neki izginuli u autu jer su se zaletjeli u ovaj nasip.
I evo nas u Sukosanu nakon 7:30h voznje :laughing6:
S obzirom na kasnjenje, ostali smo bez madraca jer su u medjuvremenu dosli drugi gosti, ali i to je krevet, samo nema full opremu jbg.
Sreca pa su dani dugi, pa je ostalo vremena za plazu i bacanje na pleca
Corector:
Na kraju dana, nasli smo se s Batom Kosom i onda smo svi otrcali do Biograda na Moru. Tamo je bilo veselo :laughing7: Posto je Suhi bio na masi, u disko je ponesao 20 deka narezane kobasice... u medjuvremenu sam dobio informaciju da je transvestit medju nama i mi smo se dogovorili da cemo ga naci kako ne bi najebali AL BUKVALNO. Suhi je izvadio stek narezanih kobasica i svakome ih podijelio kao slicice na bratskoj razmjeni. Tko nadje tj. osjeti kitu pored sebe, mora staviti kobaju na celo i mi dolazimo da ga propucamo, za pocetak pogledom...
Evo sta se desilo nakon 10 minuta
Ma tko ne bi odolio, ali pored "Verenice" smo vidjeli ovo (DA DA, Achtung Achtung!!!)
Sto je bio znak da ih izbacimo u obliznje more... ali "ona i njena frendica" su se razbjezale, meni je iskliznuo iz ruku samo zato sto je bio extremno znojan i kvalitetno izdepiliran :angry9:, i tu drugu smo sreli pred odlazak pa smo ga naganjali po plazi dok se nije popeo na rasvjetni stup, zatim je nas frend s najtvrdjom glavom izvrsio vertikalnu nabijacinu u muda :frajer:
Drugi dan 30.07.2017. - ne sjecam se, nemam slika
Navecer smo zavrsili u Splitu, ali tu smo varali, snasli smo se za auto, uvalio sam nekom klincu runnera (ukljucio mu blokadu :laughing7:) na jednu vecer, a on je drpio starcima auto. U 7 ujutro smo izvrsili uspjesnu razmjenu.
Trebali smo biti na ovom partiju, medjutim taman kad smo dosli, stigla je i murja koja je zabranila daljni nastavak dogadjanja zbog buke...
Trazili smo
Medjutim kurcina, na Bacvicama sve neki mali Engleski jazavci bokte... na kraju smo ipak zavrsili s dobrom ekipom...
Gdje je ostalo vise za nas :icon_biggrin:
Treci dan 31.07.2017. - cjelodnevna molitva i klanjanje
Cetvrti dan 01.08.2017. - Polazak za Medjugorje, sad krecu udarne voznje
Zaspali u pola 1, a budimo se u 04:30h. Ako se ne ustanemo tada, domacin ce nas probuditi s loncima. Bome tako je i bilo, usrali smo se kad su se 2 lonca za sarmu sudarila vise puta u nasoj sobi. Spremanje, pakiranje i polazak u 5:00h. Tako je i bilo.
Ujutro je bilo malo svjezije, u valovima bi osjetili zaostalu toplinu, u Sibeniku odradjujemo pauzu i dorucak, dalje preko Drnisa i Sinja na Imotski. Jbt koliko murje kod Imotskog, na sepertinama prije Imotskog, Suhi i Sukosan briju sve ispred sebe, i tako u jednom zavoju umalo ne odnesose policajca na motoru. Covjek jebe sve zivo, mase rukama, gledam i ne vjerujem, umalo... I zacas prelazimo granicu i nastavljamo dalje prema Medjugorju. Stacionarnih radara kao u prici, cesta je losija, a sto smo blize Medjugorju i ugazenija i ispoliranija od tisuca autobusa. Tamo ces se prije sudariti s autobusom nego s bilo kojim drugim vozilom...
Dolaskom u Medjugorje odmah narucujemo "sabljarku"
Tu nas je konobar navukao s najboljom ponudom za smjestaj, uz obecanje da ako cijena bude visa, on ce sve platiti. Naravno, namazao nas je za nekih 30% cijene, a mi naivni vjerovali u lokalce koji se kunu u Boga i Gospu, kad ono na kraju lazu nas i gledaju u oci. Nije li to extremno?
U Medjugorju smo dozivljeli jos jedan extrem. A to je jebenih 42°C po dolasku, tako da smo nakon smjestanja u 1* bez klime, pronasli rijesenje. Treba vjerovati samo sebi, tako smo se snasli da skoknemo do obliznje Neretve koja je udaljena nekih 8km od nas gdje smo bili.
Prvo sto smo primjetili je da nema nigdje nikoga. Drugo sto smo primjetili je nevjerojatno cista rijeka. Tu smo se vec zapitali, pa sto ne stima? Vani je kao u paklu.
Ne stima temperatura Neretve, bokte vani je bilo +40, a rijeka kao da ima -10°C. Dvadeset minuta smo se odmjeravali i lagano rashladjivali da bi na kraju opet ostali bez daha. Nije li to isto EXTREMNO??
Kad je sunce zaslo, konacno smo se udostojili prici sredistu Medjugorja
Raja
I ovo je najbolje sto smo uspjeli vidjeti
Oprastamo se od Medjugorja vec malo prije ponoci, odlaskom na pocinak, jer slijedi ustajanje u 04:00h kada dizemo sidro i picimo za Crnu Goru...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju