Ostalo > Razne offtopic teme :)

Tank za kompresor

(1/11) > >>

anabellas:
Imam pitanje u vezi tanka za homemade kompresor,  imam kompresor frizidera koji bu filo tank i s ebaya bum uzo manometre sa iskljucnim i sigurnosnim ventilom.
Iskljucni gasi na 8 bara i pali ispod 6.

A na mom tanku od pumpe vode neke pise max 5 bara.
Pa ako ima itko informaciju do kolko bi mogo max podnijet,  jer to sto pise 5bara ne znaci da grune na 5, samo ne znam do kolko je testiran da moze max drzat ;D

Sent from my D6603 using Tapatalk

skoda90:
Mozes i od plinske boce uzet za tank,samo sto ce ti jedan motor od frizidera jako sporo punit.Mi smo pravili sa 2 motora i opet je malo sporiji od ovih najjeftinijih kompresora.

anabellas:
Jasno mi je to da. Vec sam rezerviro na postolju mjesto za 2. Ako naleti.
Nije mi bitan protok ne treba mi za pjeskarenje cak niti za pistolj.
Samo pumpanje i ispuhivanje mi dost.
Na otpadu sam naso samo boce od aparata za gasenje pozara al je duplo manjeg kapaciteta pa sam ovaj uzo. 
Racunam na to ako pise da je pozeljno da trpi do 5 bara da moze i 10 bez da grune :)

3alfa3:
Ak pise 5 bara, onda je 5 bara. I to kad je tank nov, a ne hrdjav.
S druge strane, cesto samo probije lagano pa ispusti zrak na dijelu gdje je hrdjav, ali ponekad i grune, a kad to napravi, efekt je slican kao kad rucna bomba grune pa ti vidi

Inace, razlika izmedju 5 i 10 bara je ista kao i max brzina 200 i 400 km/h za automobile, mozda cak i drasticnija

anabellas:
A mogu za potrebe ispuhivanja i pumpanja gume uzet stelajuci switch za tlak pa da nejde puno preko praga.

Evo malo ga dotjero

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju