Tehnički kutak > Styling skutera
Derbi GP1 250i - 3M mat folija
Nikola46:
Prošle godine u drugom mjesecu sam kupio Derbi od jednog clana sa foruma.
Bio sam prezadovoljan sa skuterom, ali nazalost doso je do velikog problema. Prije 3 tjedna jedan stariji gospodin(68 godina) izletio mi je iz sporedne ulice i srušio sa skutera. Na svu srecu ja sam se samo izudarao, a na skuteru su stradale pastike(rama i vilice su ravne).
Osiguranje je proglasilo totalnu štetu i dobio sam oko 9t kn. Plastike su uzasno skupe tako da sam narucio sam one koje su se polomile a ostalo mi je prijatelj pokito. Odlucio sam se da plastike pokusam presvuc 3m folijom koju sam dobio relativno jeftino(po nabavnoj cijeni). Jel neko vec radio sa pravom 3M folijom i kolika je razlika izmedu nje i jeftinih klineskih? Bit ce slika kroz par dana.
Nikola46:
Evo rezultat prometne!
Narucio sam dvije 3M folije M261 matte dark grey i M230 matte grey aluminium. Narucio sam i 3M primer koji pojacava lijepljenje folije na mjestim gdje postoji mogucnost odljepljivanja i knifeless tape za rezanje i spajanje folija.
Jucer sam poskidao sve plastike sa skutera i unutarnje hrapave prefarbao u mat crnu boju
Svi ostali dijelovi bi trebali stici do petka i onda krecem na posao.
aragonY:
S čim si farbao ove hrapave plastike? Ciljam isključivo na podnicu gdje noge stavljaš, da ti se neće to oguliti pa će biti rugoba onda? :icon_scratch:
Nikola46:
Ofarbano je sprejem za plastiku, prvo sam oprao sve, onda preso sa alkoholom, plastic primer i onda tri lagana sloja mat crne
onil94:
Postoji jos jednostavniji i brzi nacin za obnovit boju na crnim hrapavim plastikama. Ima za kupit u pevecu crnilo za plastike od sonax-a je mislim, crna bocica i ima spuzvicu na vrhu (slicno kao za cipele). Bolje rjesenje nego farbanje drzi godinama upije se u plastiku. Nema nikakvog ljustenja ili pustanja boje. Cjena je ja mislim oko 50-60 kn ali bolje je nego farbanje ako je plastika izbljedila.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju