Općenito > Propisi

Prepis pomoc

(1/3) > >>

Simun:
Ljudi pomagajte imam dva pitanja .
1. Kupio bi od frenda yamahu dt 50 i tu imam par pitanja,on je taj motor kupio prije par mjeseci i registriran je jos par mjeseci ali nije prenjeo prometnu na sebe nego samo ima kupoprodajni,pa mene sad zanima jel prvo on mora radit izmjenu prometne na sebe  pa ga tek onda meni prodat ili ja mogu samo pomocu kupoprodajnog prebacit papire na sebe posto prometna glasi na nekog lika od kojeg je on kupio motor

2. Koliko kosta produljenje registracije,znaci ja cu uzet njegovu registraciju i ponovo ga registrirat za koji mjesec dana

Hvala na pomoci  :icon_thumright:

Alfa166DA:
1. nisam upućen dali se i na skutere plaća 5% poreza na promet mot. vozila ali ako je frend platio porez po tom ugovoru kojeg ima onda vi između sebe napravite novi ugovor ti platiš ponovo porez i napraviš si prometnu na svoje ime sa tehničkim od mjeseca dana ali to nema veze,
2. ako se plača porez a frend nije platio porez onda napraviš nove ugovore sa bivšim vlasnikom i ti platiš porez
3. ako se ne plača porez napravite ugovor frend na tebe i stime u policiju na promjenu prometne dozvole

stipe:
i tocan odgovor je pod 3 :)

porez se ne placa, kupoprodajni ovjeriti i pravac mup

2. produljenje, osiguranje, cestarina, nova prometna, cca 450-500kn

miha12357:
Placa se porez bar sam ja platio....

Simun:
Malo sam zbunjen hahaah....Papiri su na prvom vlasniku a ja cu bit treci pa me zanima kad odemo kod javnog i to prepisemo jel ja na policiju trebam nosit kupoprodajni od frenda jer je vlasnik u papirima prepiso na njega,jer kad bi ja doso beznjegovog kupoprodajnog nebi mi bas bilo logike jer nema nista sta gorvorio da je vlasnik iz prometne to prepiso na mene.

I jel znate mozda kolko bi taj porez bio,motor je 2004 godina

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju