Tehnički kutak > Tuning skutera

Gilera Dna50 tunning-preporuke

(1/4) > >>

Alen_Dna50:
Dobro vecer,imam gileru dna50 i htio bi na ljeto staviti kit.
E sad odlucio sam se za ovaj kit Stage6 Sport Pro MKII
karburator mislim da treba dell 19/21mm,a auspuh sam mislio yasuni R(zanima me dal ima koji slican ili bolji a jeftiniji)
Zanima me koju radilicu uzeti,karburator,filter zraka,kvacilo,zvono,variomat itd a da uz pazljivo razradivanje sve to skupa potraje
Unaprijed hvala na odgovorima i pozdrav  ;D

JosipMarijanovic:

--- Citat: Alen_Dna50 - 03 Ožujak, 2016, 21:06:55 ---Dobro vecer,imam gileru dna50 i htio bi na ljeto staviti kit.
E sad odlucio sam se za ovaj kit Stage6 Sport Pro MKII
karburator mislim da treba dell 19/21mm,a auspuh sam mislio yasuni R(zanima me dal ima koji slican ili bolji a jeftiniji)
Zanima me koju radilicu uzeti,karburator,filter zraka,kvacilo,zvono,variomat itd a da uz pazljivo razradivanje sve to skupa potraje
Unaprijed hvala na odgovorima i pozdrav  ;D

--- Kraj citata ---

Pozdrav, vidim da se nisi bavio ovim pa me cudi izbor kita. Jako tesko za nastelati i to i nije bas trajan kit. Za taj kit bi bio bolji c 16 spuh.  Ako imas nekoga tko se kuzi u to da ti pomogne onda bi se to i dalo sloziti. Ali opet ti to nije za svaki dan.

SF2 Freak:
Ako si nov na scooter tuning sceni preporucio bi ti MHR replicu ako vec hoces neto malo jace a opet dugotrajnije. Uz njega ti paše yasuni R i 19 karb ko saliveni.

ditek:
Imam ti ja taj kit u kombinaciji sa c16, prije njega je bio jedno vrijeme yasuni r gore.. uz to 19 karb. taj cilindar u kombinaciji s yasuni r om je ok ako nisi pre zahtjevan, ima dosta momenta u nižim okretajima ali kad zavrti ide lijepo, dosta bolje od nekog base cilindra na yasuni r-u. dobra kombinacija ako ciljaš na dugotrajnost i svakodnevnu vožnju  :icon_thumright:
od dijelova ti treba:
-karburator 19 ce bit dovoljan
-radilica ovisno koji di je budget može rms ili cm obična, može i neka s punim polutkama ako si pri lovi + dobar igličasti ležaj (moja preporuka polini)
-filter zraka - serijski airbox prerađen za 19 karb, malossi red sponge po želji
-kvačilo i zvono serijske ostavi, ako su u dobrom stanju, nema potrebe za boljim
-variomat - malossi multivar
-remen - serijski

po meni netrebaš brinut za trajnost ako ćes vozit na yasuni r-u.

problem je što je šteta takav cilindar koji bez problema može vrtit i 11500-1200 okretaja vozit na yasuni r-u koji radi do 10500 okr pa imaš dosta neiskorištenog potencijala.. ali dobro ako nisi hardcore tuner nebitno  :)

Alen_Dna50:
Ma imam čovjeka koji će znat složit ustelat i to...planiran jako puno vozit a ne samo do dućana hah...prvo razraditi..
Nego me zanimalo scim ukombinirat taj kit da čim dulje traje
Mašina je recimo jako puno prošla pa sam zbog toga mislio mjenjat variomat i kvačilo..usput budget za radilicu a do nekih 1000kn
Usput zanimaju me performanse tog kita s R-om

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju