Tehnički kutak > Garaža
Aprilia Sportcity 200
stipe:
a ne znam vise ni ja, kad smo livali, bilo je dosta rijetko...
ulje sam uzeo u firmi, provjeriti cu tocno koje je...
stavljao sam to jer je frend to isto ulje stavljao u beverlyja i sad su vilice odlicne! poveo sam se za tim...
edit: onda je ovaj 46 sigurno, ovaj drugi nemamo...
sasha2511:
za sta ga koristite u firmi? mozda sam i ja pobrkao ali mislim da je 68 rijedi.. 46 je vise u upotrebi, on ide u sve hidraulike.. 68 mislim u malo finije strojeve..
from my Le X720 on TT
steeef:
komicno mi postaje ovakvo cudjenje kaj stvar ne funkcionira nakon fus kemijanja :icon_biggrin:
sljedeci put probaj malo atf ili dvotaktola stavit u vilicu,mozda bude bolje,nebudes budalast pa da kupujes fork oil :zubo:
stipe:
steeef - ne prdi
cijenim tvoje misljenje pa radije umisto da bockas, daj kakav link, ime, cijenu...
vidim u katalogu da ide agip fork oil 5w do 20w
RECOMMENDED: AGIP FORK 5W or FORK 20W.
Should you wish to reach an average behavior between those offered by AGIP FORK 5W and by AGIP FORK 20W, mix the products as follows:
SAE 10W = AGIP FORK 5W 67% of the volume + AGIP FORK 20W 33% of the volume.
SAE 15W = AGIP FORK 5W 33% of the volume, +AGIP FORK 20W 67% of the volume.
Corector:
Nisam bio u doticaju s hidrolom pa ne znam kakav je to viskozitet. Bitno je napomenuti kako je svaka vilica drugacija (drukciji su promjeri rupica kroz koje se protjeruje ulje, tvrdoca opruga koje imaju funkciju povrata), u to smo se uvjerili kada smo trpali hipenol u vxr (stari) i zip vilice. Na vxru je odlicno, dok je na zipu nemoguce sabiti vilicu.
Bio sam prisiljen da eksperimentiram i da se edukujem jer su me serijske postavke izbacivale s ceste. Na kraju se ispostavilo da su vec neki probali tu kombinaciju, ali drago mi je sto sam dosao iz nule do tog zakljucka za razliku od googlea copy paste-ra.
Drz se ti originala, odnosno ako volis malo sporiju i tvrdju vilicu onda stavi sljedece gusce ulje. Kod nas najcesce imas od motula, silkolene, motorexa fork oil.
PS sad vidim da si stavio razne kombinacije, ja bih isao na 15W ovako kad bi nekom ubacivao, 10W je premekano osim ako preferias sporu voznju inace bi mogao malo plivati po ljeti. A nije iskljuceno niti 20W za dinamicniju voznju sto cesto prolazi kod talijana, jer talijan je poluproizvod, kupis ga novog iz ducana, a on zahtjeva dosta sitnih upgrade-ova da bi bio upotrebljiv van stare Rimske jezgre.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju