Ostalo > Svijet računala i mobitela

ATI Sapphire HD4850

<< < (19/22) > >>

scemby:

--- Citat: eladio - 02 Listopad, 2008, 21:36:49 ---
--- Citat: scemby - 02 Listopad, 2008, 21:25:04 ---
--- Citat: eladio - 02 Listopad, 2008, 21:18:54 ---
--- Citat: scemby - 02 Listopad, 2008, 20:29:21 ---Da, znam to, al kako cu znat koliko volti treba stavit?

--- Kraj citata ---

isprobavanjem..
voltaza se nacelno ne dize puno, jer direktno utjece na pregrijavanja i cesto dovodi do drugih problema...

postoje neka pravila , naputci, pa citas po forumima, gledas koliko su drugi daleko isli/probali/dobili... pa ti provjeravas kako ide kod tebe..

nakon sto postavis postavke, i pokrenes racunalo, testiras mu stabilnost (meni nije bas bio stabilan preko 3ghz pa sam dodavao volta i malo ustabilio sistem, i na kraju ga spustio na 3 i sve radi bez muke , sto me zadovoljilo , netko bi isao i dalje da mu radi kako meni radi  :icon_biggrin: ), uglavnom sto ides dalje sustav se vise napreze..

nacelno overclock od 33% je dobar overclock ..ali trenutno imas paradoks na trzistu , i neki intelovi procevi se dizu i za 100%  :icon_biggrin: , sto nas sve veseli..
(npr moj overclockani proc radi kao tvoj stock e8500 iako je dalekoooo jeftiniji  :redface: )

koji to mogu , i na koji nacin, je ono sto provjeravas prije kupnje  :icon_biggrin:

PS
pogledaj ovo : http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97506  :laughing7:

--- Kraj citata ---

Na koji nacin mislis stabilnost, da se komp ne restartira i da nema nekih nebuloza, dal to?

--- Kraj citata ---

rusenje programa u windowsima, rusenje igri, smrzavanje, ne dize windowse , itd..

nakon overclockinga , preporucam pokretanje par testnih programa.. :
3dmark
prime
superpi
itd..

ako sve testove prodje (to traje vise sati), onda ostavis tako (ipak jos slijedecih par dana sve pratis kako radi, da li se sta grije i td.. )

s vremenom zaboravis da si ga clockao i uzivas  :icon_biggrin:

--- Kraj citata ---

Ok, hvala, javim ti ako budem clockao

3alfa3:

--- Citat: eladio - 02 Listopad, 2008, 21:36:49 ---nakon overclockinga , preporucam pokretanje par testnih programa.. :
3dmark
prime
superpi
itd..

--- Kraj citata ---

Tak sam ja uvijek radio. Kad bi nasao max. frekve komponenti gdje 3dmark i prime odrade bez greske (stavio bi 3dmark u loop od 1 sata, a prime tjerao 2 sata), onda bi skinuo brzinu za 2-3% (za svaki slucaj) i ostavio tako.

scemby:
Stigao komp, jedino RAM nije jos dosao, uploadao sam slike:

Gigabyte aurora 3d

Core 2 duo 8500

WD 500gb - 5000AAKS 2 komada

ASUS P5Q3 Deluxe

Corsair 750W tx series

ATI Sapphire HD 4850

baotian500:
predobar komp...jedino kuciste je moglo malo i bolje...najbolja proizvodi marka NZXT

scemby:

--- Citat: baotian500 - 04 Listopad, 2008, 00:06:11 ---predobar komp...jedino kuciste je moglo malo i bolje...najbolja proizvodi marka NZXT

--- Kraj citata ---

Ja mislim da je kuciste ok, posto je 900kn, ima super izvedeno hlađenje, naprijed ima jedan ventilator koji uvlaci svjez zrak, a iza ima 2 ventilatora koja bacaju topli zrak van, ventilatori su velicine 120mm.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju