Ostalo > Svijet računala i mobitela

ATI Sapphire HD4850

<< < (13/22) > >>

eladio:

--- Citat: scemby - 01 Listopad, 2008, 22:45:50 ---Serija je ista, AAKS

--- Kraj citata ---

nije ista tehnologija...

320aaks ima samo jednu plocu, 640aaks ima dve ploce od 320..
s novim plocama su ugradjene jos neke tehnologije,
u praksi ti to znaci (- dao sam ti link,) bas taj 640 je najtrazenija roba, ostali ne...

500 ako se ne varam ima dve ploce od 250 --> sporiji, starija tehnologija , itd.. :angry7:

scemby:
Dal imas ti taj doma ili...

3alfa3:
Aj da i ja nekaj pitam u vezi novog hardvera....

PC scenu pratim intenzivno od kasnih 80-tih i tako sve do prije 4-5 godina kada sam jednostavno prestao. Iz tog vremena je i ovaj PC koji sam u medjuvremenu samo upgradeao pa je konfiguracija ovakva:

Abit IS7 ploca
P4 Northwood [email protected]
2.5giga rama
1x500GB HD Seagate
1x320GB HD Seagate
SB Xtreme music zvucna
7900GS AGP graficka
16XDVD-R Pioneer
8XDVD-R Pioneer
Samsung 910T monitor
500W napajanje
ATX midi tower

E sad, kako zadnje 4+ godina ne pratim scenu niti citam literaturu (prije sam citao sve sto mi je doslo pod ruku) sada mi je problem naci kvalitetne i brze komponente.
Trebao bi svakako:
-plocu
-procesor
-ram
-graficku

Komp bi morao biti jako stabilan, pouzdan i tih, 3D performanse (igranje) je totalno nevazno (valjda sam prerastao igranje na PC-u  ;D )
Hardovi su mladji od godinu dana pa bi njih zadrzao jer su u top formi kao i periferiju i monitor.
Kako sam uvijek preferirao Intel platformu, probao sam na brzinu pogledati na netu sto bi mi najvise odgovaralo i izbor je za sada ovakav:

-ploca Asus P5K, Socket 775, Intel P35, DDR2, FSB 1333, G-LAN, ATX
-procesor Intel Core 2 Duo E8400 , 3GHz, socket 775, 6Mb cache, FSB 1333
-hladnjak procesora Arctic Cooling Freezer 7-Pro
-ram  2x RAM PC-8500, 1 GB, KINGMAX (KLED4), DDR2 1066 MHz
-graficka ATI Radeon HD3450

Napomena:
graficka ima pasivno hladjenje, MPEG 4 HD dekodiranje, dual DVI (bitno zbog spajanja na plazmu preko DVI-HDMI kabela). Brzina igara je totalno nebitna i sto se mene tice ne mora niti imati 3D akceleraciju.
Overclock procesora je vrlo pozeljna i isao bi na max. mogucu brzinu umanjenu za cca. 5% zbog stabilnosti. Da li bi ovaj jeftini ram to mogao pratiti ili ga je moguce tjerati defaultnom brzinom, a ubrzati samo proc?
Brzina procesora je bitna zbog kodiranja videa, audia....

Sad pucajte sa savjetima da li je to dobar odabir, a ako nije sto bi mijenjali. Ponavljam, trazim sliejdece
-stabilnost
-pouzdanost
-sto manja buka

scemby:
http://www.pcworld.idg.com.au/index.php/pid;3469;taxid;2136212652;pt;1

Pogledaj ovaj test sta su napravili, kazu da je hard odlican za gaming :icon_thumright: :icon_thumright: na kraju teksta i pise da ima neki longitudinalni zapis i jos pise da je brzi :headbang: od 150 gigabajtnog raptora koji ima 10,000 rpm-a iako malo sumnjam u to  :icon_scratch: :icon_scratch:

scemby:

--- Citat: 3alfa3 - 01 Listopad, 2008, 23:15:18 ---Aj da i ja nekaj pitam u vezi novog hardvera....

PC scenu pratim intenzivno od kasnih 80-tih i tako sve do prije 4-5 godina kada sam jednostavno prestao. Iz tog vremena je i ovaj PC koji sam u medjuvremenu samo upgradeao pa je konfiguracija ovakva:

Abit IS7 ploca
P4 Northwood [email protected]
2.5giga rama
1x500GB HD Seagate
1x320GB HD Seagate
SB Xtreme music zvucna
7900GS AGP graficka
16XDVD-R Pioneer
8XDVD-R Pioneer
Samsung 910T monitor
500W napajanje
ATX midi tower

E sad, kako zadnje 4+ godina ne pratim scenu niti citam literaturu (prije sam citao sve sto mi je doslo pod ruku) sada mi je problem naci kvalitetne i brze komponente.
Trebao bi svakako:
-plocu
-procesor
-ram
-graficku

Komp bi morao biti jako stabilan, pouzdan i tih, 3D performanse (igranje) je totalno nevazno (valjda sam prerastao igranje na PC-u  ;D )
Hardovi su mladji od godinu dana pa bi njih zadrzao jer su u top formi kao i periferiju i monitor.
Kako sam uvijek preferirao Intel platformu, probao sam na brzinu pogledati na netu sto bi mi najvise odgovaralo i izbor je za sada ovakav:

-ploca Asus P5K, Socket 775, Intel P35, DDR2, FSB 1333, G-LAN, ATX
-procesor Intel Core 2 Duo E8400 , 3GHz, socket 775, 6Mb cache, FSB 1333
-hladjak procesora Arctic Cooling Freezer 7-Pro
-ram   RAM PC-8500, 1 GB, KINGMAX (KLED4), DDR2 1066 MHz
-graficka ATI Radeon HD3450

Napomena:
graficka ima pasivno hladjenje, MPEG 4 HD dekodiranje, dual DVI (bitno zbog spajanja na plazmu preko DVI-HDMI kabela). Brzina igara je totalno nebitna i sto se mene tice ne mora niti imati 3D akceleraciju.
Overclock procesora je vrlo pozeljna i isao bi na max. mogucu brzinu umanjenu za cca. 5% zbog stabilnosti. Da li bi ovaj jeftini ram to mogao pratiti ili ga je moguce tjerati defaultnom brzinom, a ubrzati samo proc?
Brzina procesora je bitna zbog kodiranja videa, audia....

Sad pucajte sa savjetima da li je to dobar odabir, a ako nije sto bi mijenjali. Ponavljam, trazim sliejdece
-stabilnost
-pouzdanost
-sto manja buka

--- Kraj citata ---

Ako ti nije do igranja igrica onda ti je ja mislim prejaka grafulja. Koje napajanje?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju