Ostalo > Razne offtopic teme :)

Mašina za robu, ležajevi?

<< < (2/2)

aragonY:
Semens ili Bosch?  :happy8:
Mislim da se tu nalazi samo jedan lezaj i semering ispod, prijatelj mi ima servis za kucne aparate pa mu ja isto ovako rasklopim bubanj i odnesem jer nisam neki strucnjak oko lezajeva a nisam nikad ni pokusavao ali znam kako on rjesava taj problem koji ti imas. Mislim da ce ti trebati jos jedan par ruku(biti ce ti lakse) da zagrijava sa let lampom, ili necim slicnim sto stvara plamen, podrucje gdje osovina ulazi u lezaj a ti uzmi cekic i tu letvu i udaraj dok je vrelo. Kada se zagrije mora ispasti jer ce hrdja popustiti na visokoj temperaturi.

--- Citat: dinko1981 - 30 Siječanj, 2016, 08:24:38 ---To je boljka novijih masina sa plasticnom kadom kod kojih nije predvidjena zamjena lezaja koji je zaliven u plastiku vec se mjenja komplet kada a to je vecinom neisplativo. Zato kod kupovine novih gledati da ima manji broj okretaja centrifuge i vecu dopustenu kilazu robe pa mozda potraje duze.

--- Kraj citata ---

Nije istina da se ne mogu mijenjati na ovoj plasticnoj kadi. Istina je da vecina masina  novijeg godista od 2008. nije napravljena da im se mijenjaju lezajevi ali ne jer imaju plasticnu kadu vec zato sto sve manje rade ove kade koje se mogu rasklopiti. Sve vise su u upotrebi tzv. "Pertlovane" kade odnosno kade koje se u fabrici sklapaju tako sto ubace lezajeve i bubanj na zadnju polovinu a prednju polovinu kade zalijepe zagrijavanjem spoja dvije plastike i to je onda nemoguce otvoriti jer nema spoja, mozes je jedino prerezati ili polupati ali kako ces je kasnije opet sklopiti...

ivano_007:

--- Citat: dinko1981 - 30 Siječanj, 2016, 08:24:38 ---To je boljka novijih masina sa plasticnom kadom
--- Kraj citata ---

Pa nije baš ovo novija, malo manje od 10 godina ;D

--- Citat: aragonY - 30 Siječanj, 2016, 08:32:18 ---Semens ili Bosch?  :happy8:
Mislim da se tu nalazi samo jedan lezaj i semering ispod, prijatelj mi ima servis za kucne aparate pa mu ja isto ovako rasklopim bubanj i odnesem jer nisam neki strucnjak oko lezajeva a nisam nikad ni pokusavao ali znam kako on rjesava taj problem koji ti imas. Mislim da ce ti trebati jos jedan par ruku(biti ce ti lakse) da zagrijava sa let lampom, ili necim slicnim sto stvara plamen, podrucje gdje osovina ulazi u lezaj a ti uzmi cekic i tu letvu i udaraj dok je vrelo. Kada se zagrije mora ispasti jer ce hrdja popustiti na visokoj temperaturi.
--- Kraj citata ---

Bosch. A reka mi je ovaj iskusni majstor da imaju 2 ležaja i semering, a i gledao sam po youtubu, mislim da ih ima dva 100%

To mi je palo na pamet, doduše mislia sam hladit osovinu s nečim pa izbit il odnit na prešu, to su jedina dva rješenja izgleda. Nisam te baš razumio kako ti misliš zagrijavat? Time bi se povećao volumen i ležaja i osovine i još bi više zapeklo?

Tomi_ZG:
Daj ti to na prešu sve ostalo je mlaćenje bez veze i samo ćeš sjebat nekaj

aragonY:
On zagrijava brenerom lezaj i izbije bubanj, nisam se dobro izrazio sorry.. nekad se desi da jako zapekne pa ne zeli van ali jace zagrijavanje pomogne u vecini slucajeva, rijetko koji da nije mogao izvaditi na taj nacin.. a presa bojim se da bi potrgala plastiku jer ako je bas jako zapeklo plastika je slaba karika tu. Prije ces na trzaje skinuti nego konstantnim pritiskom, ovo sto sam ti rekao je provjerena tehnika, uspije u 98% slucajeva.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju