Tehnički kutak > Tuning skutera
minarelli - uljna pumpa
robert:
--- Citat: RimSo - 30 Rujan, 2008, 22:18:03 ---I moja je danas bila na skidanju samo nisam sve završio... :toothy10:
Rezervoar je podavno skinut a pumpa je bila začepljenja nekim šarafom i tako..sve to ide out.. :glasses2:
--- Kraj citata ---
ma ovo sranje odcrjeva mi je zasralo cjelu mašinu! nema gdje nije došlo to fucking ulje! već danima čistim krpicom i wd.om!
RimSo:
--- Citat: robert - 30 Rujan, 2008, 22:40:03 ---
--- Citat: RimSo - 30 Rujan, 2008, 22:18:03 ---I moja je danas bila na skidanju samo nisam sve završio... :toothy10:
Rezervoar je podavno skinut a pumpa je bila začepljenja nekim šarafom i tako..sve to ide out.. :glasses2:
--- Kraj citata ---
ma ovo sranje odcrjeva mi je zasralo cjelu mašinu! nema gdje nije došlo to fucking ulje! već danima čistim krpicom i wd.om!
--- Kraj citata ---
Probaj si kupit 1L nafte..inače odlično čisti...
robert:
ma ide i sa wd40 jako dobro sdamo što nemam vremena!
3alfa3:
--- Citat: 2TDottore - 29 Rujan, 2008, 16:33:59 ---
--- Citat: 3alfa3 - 29 Rujan, 2008, 16:23:57 ---Glavni problem kod pumpa je sto postoji mogucnost da se pokvari, a onda je steta velika. Isto tako, moze i crijevo (kao sto se vidi iz prvog posta ovog topica) biti problem.
A taman da se nikad ne pokvari ili potrga, jos uvijek nemas jednoliku mjesavinu na svim otvorima gasa jer pumpa (barem na Piaggiu) osim po otvoru gasa, dozira ulje i obzirom na broj okretaja.
Kod povecane potrosnje benzina, ti naspanas malo sajlu, ali onda imas preveliku kolicinu ulja na malim otvorima gasa, a upitno je da li je dovoljno ulja na full gasu. Zato je priprema mjesavine apsolutno najkvalitetnije rjesenje.
Mozda nije najprakticnije, ali ne vjerujem da je problem prije tocenja 5 litara benge nalit 1dl ulja na pumpi.
Ili kao u mom slucaju, staviti ulje u kanister(e) i u njega naliti na pumpi bengu.
--- Kraj citata ---
pumpa je cista mehanika i jako rijetko se kvari. i ak ti se ona pokvari stvarno nemas srece..
--- Kraj citata ---
Pa ipak...
http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=10436.0
SlowRider:
Frendu je cviknuo skut serijala na 17t km jer je semering na uljnoj pumpi djelomicno ispao van. Malo je ulja islo u frgic, a malo na cestu.
Kad malo bolje razmislis, postoji dosta stvari koje mogu napraviti probleme.
Al dobro je da nije minarelli.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju