Tehnički kutak > Tuning skutera
minarelli - uljna pumpa
2TDottore:
--- Citat: 3alfa3 - 29 Rujan, 2008, 16:23:57 ---Glavni problem kod pumpa je sto postoji mogucnost da se pokvari, a onda je steta velika. Isto tako, moze i crijevo (kao sto se vidi iz prvog posta ovog topica) biti problem.
A taman da se nikad ne pokvari ili potrga, jos uvijek nemas jednoliku mjesavinu na svim otvorima gasa jer pumpa (barem na Piaggiu) osim po otvoru gasa, dozira ulje i obzirom na broj okretaja.
Kod povecane potrosnje benzina, ti naspanas malo sajlu, ali onda imas preveliku kolicinu ulja na malim otvorima gasa, a upitno je da li je dovoljno ulja na full gasu. Zato je priprema mjesavine apsolutno najkvalitetnije rjesenje.
Mozda nije najprakticnije, ali ne vjerujem da je problem prije tocenja 5 litara benge nalit 1dl ulja na pumpi.
Ili kao u mom slucaju, staviti ulje u kanister(e) i u njega naliti na pumpi bengu.
--- Kraj citata ---
pumpa je cista mehanika i jako rijetko se kvari. i ak ti se ona pokvari stvarno nemas srece. netreba ti jednolika mjesavina na svim otvorima gasa.ak oces odredjenu kolicinu ulja na full gasu postelas si pumpu jer za to postoji tablica bez obzira na zatezanje sajle.sta ce ti isti postotak mjesavine na malom gasu i na full gasu.mjesavina se radi samo na trkama di se 99% voznje vozi na full gasu i tamo se radi mjesavian od nekih 2,5-3% jer se skidanjem pumpe malo i rasterecuje radiica pa se i dobije malo na snazi.na cesti skidanje ispravne pumpe je cista budalastina pa vi pricajte sta hocete.
3alfa3:
Ja je ne koristim i to mi je briga manje. Meni dovoljno.
2TDottore:
--- Citat: 3alfa3 - 29 Rujan, 2008, 16:39:05 ---Ja je ne koristim i to mi je briga manje. Meni dovoljno.
--- Kraj citata ---
kad se naviknes onda nije problem.najveci problem je naviknuti se da si bez pumpe da se nebi desilo prije da zaboravis natocit ulje kad tocis benzin nego da pumpa sama od sebe zablokira a to ce se sigurno prije dogodit nego da pumpa zablokira. :icon_scratch:
dhorvat:
--- Citat: 3alfa3 - 29 Rujan, 2008, 16:23:57 ---Mozda nije najprakticnije, ali ne vjerujem da je problem prije tocenja 5 litara benge nalit 1dl ulja na pumpi.
Ili kao u mom slucaju, staviti ulje u kanister(e) i u njega naliti na pumpi bengu.
--- Kraj citata ---
Svaka čast! :icon_thumright:
A ako netko toči po 20 kuna opet može i to napravit sa karnisterima. Doduše, najbolje je imat deci ulja sa sobom pod zicom i kad tankiraš, prvo naliješ ulje i onda benzin!
2TDottore:
--- Citat: dhorvat2 - 29 Rujan, 2008, 17:08:36 ---
--- Citat: 3alfa3 - 29 Rujan, 2008, 16:23:57 ---Mozda nije najprakticnije, ali ne vjerujem da je problem prije tocenja 5 litara benge nalit 1dl ulja na pumpi.
--- Kraj citata ---
Svaka čast! :icon_thumright:
A ako netko toči po 20 kuna opet može i to napravit sa karnisterima. Doduše, najbolje je imat deci ulja sa sobom pod zicom i kad tankiraš, prvo naliješ ulje i onda benzin!
--- Kraj citata ---
kaj si onda i ti ne maknes pumpu.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju