Općenito > Propisi

Poziv na Sud - zastara

(1/18) > >>

SF2 Freak:
Ovako 21.5.2013 stumbo sam skuter prepolovio ga na odlasku do teh. stanice koja je 200m od mene. Skuter je bio NE regan ali USTANOVLJENO JE DA JA NISAM KRIVAC i da je mlada dama napravila prekršaj oduzevši mi prednost. Ali zbog nereganog skutera vjerojatno sam i dobio poziv  :toothy10: . E sada ja te godine nisam dobio ama baš ništa od policije samo zapisnik koji mi je bio potreban za osiguranje. Dns dolazi poštar sa plavom kuvertom  :toothy12:.
KAko dalje jeli zastara ili nije prošlo je gotovo 2 i pol godine od te nesreće s time da nemam nikakve kazne i  da nisam nikakve žalbe pisao jer nije bilo potrebe pošto ništa nemam kod sebe i nitko me nije obavjestio o ićemu.

TomTomislav:
Kazna za neregan skuter vlasniku vozila.
Ako nemas vozacke a maloljetan vjerojatno ukor ,.
Što se tice odstete ako se dokaze da si kriv , a kazes da nisi trebao bi dobiti pri rjesavanju suda.
Ali to mora jasno pisati na zapisniku , al ujedno se vodi i to da ti nisi smio biti sa neispravnim vozilom.

Tomi_ZG:
Ma kurca je maloljetan,spičit će mu kaznu za neregano vozilo samo je pitanje koliko,ženska je kriva kaj ga je sašila,a on kaj nije imao tehnički ni osiguranje

SF2 Freak:
Sve ukupno minimum je 7000 lol  :icon_tongue: . Ali taj cash ja neću imati niti za 3 godine tako da nezz kakav bu dogovor bio. NEku kaznu bi donekle još i platio ali više ne radim i samo studiram. A ono najbolje dns mi istekla rega za pežu ponovo.  :toothy12:

balki:
Ma boli te kiki. Ti nastavi po svom i nek se iznosi kazni gomilaju jer moraju nesto radit i ovrsitelji, a njih nece zanimati tvoj izgovor zasto si se vozio bez osiguranja i zasto nemozes platiti kazne. Zatezne kamate takve cifre mogu dogurati do iznosa koje ti ni nasljedje nece pokriti;-/
Mislim da su zastaru za takve stvari digli na 5god.
Moj savjet ti je da takve probleme izbjegavas svojim pravovremenim odlukama i postupcima, a ako se na kraju ipak nesto "zakomplicira" onda obavezno s neta skini zadnju prociscenu verziju zakona koja to pokriva i prouci svoju "pravnu situaciju" i mogucnosti izlaska iz iste sa sto manje posljedica po sebe.
 :old:

...e da- guranje glave u pijesak nepomaze pa koverte preuzimaj jer ti u njima pise za sto te terete i na osnovu njih ces znat kome i kada slati zalbe i prigovore.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju