Tehnički kutak > Tuning skutera

Kako ubrzati zagrijavanje termo grupe?

<< < (2/9) > >>

3alfa3:
Ni u ludilu stavljat ventil. Termo grupa ne voli nagle promjene temperature, a otvaranjem ventila bi zagrijanu termo grupu odjenom zalio hladnom vodom.
Orig. termostat nema 2 polozaja nego otvara polako pa nema takvog temperaturnog shoka.

Ja taj problem rjesavam stavljanjem krpe (crne, pa se ne vidi jako  ;D ) ispred kilera, a kad temperaturea dodje do radne, maknem ju pod sic.

dino gp1:

--- Citat: 3alfa3 - 18 Rujan, 2008, 21:48:19 ---Ni u ludilu stavljat ventil. Termo grupa ne voli nagle promjene temperature, a otvaranjem ventila bi zagrijanu termo grupu odjenom zalio hladnom vodom.

Ja taj problem rjesavam stavljanjem krpe (crne, pa se ne vidi jako  ;D ) ispred kilera, a kad temperaturea dodje do radne, maknem ju pod sic.

--- Kraj citata ---

:notworthy:
tako ću i ja, neki dan sam se smrznuo dok se masina zagrijala!

SlowRider:

--- Citat: 3alfa3 - 18 Rujan, 2008, 21:48:19 ---Ni u ludilu stavljat ventil. Termo grupa ne voli nagle promjene temperature, a otvaranjem ventila bi zagrijanu termo grupu odjenom zalio hladnom vodom.
Orig. termostat nema 2 polozaja nego otvara polako pa nema takvog temperaturnog shoka.

--- Kraj citata ---

da, zabravio sam na nagle promjene temp. a jos je i gus u igri  :sad1:
ali u ovom slucaju ne pomaze niti crna, niti zuta,bijela,crvena,ruzicasta krpa. Jer skut stoji na mjestu i postize temp. jedva docekam 37°.
Problem bi mogli rijesiti jos meksi federi na kvacilu tako da se lagano kotrljam sa krpama ispred kilera  :laughing7:

dino gp1:
Kod mene je problem šta nemam pokazivač za temperaturu :sad1:

SlowRider:
Zbog tog zagrijavanja sam si nabavio ac masinu sa alu cilindrom. A i neda mi se rastavljati cilindar da bi ubacio termostat, tako da on otpada.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju