Tehnički kutak > Tuning 4T skutera
Baotian rebel bt49qt-12 + kit 90ccm, guši se
trudna tableta:
bok, ima li šta novo,jesi šta još radio i uspio šta dobit na skuteru?
GoGs777:
Pozdrav.
Nisam zadovoljan i dalje, nema gasa dovoljno, sad ga trebam regat pa ću se po ljetu možda malo poigrati. imam dva pitanja.
1.Novi akumulator 10A, novi alnaser, ne bi alnaser okrenuo 2 3 kruga normalno da je zlatan. Neće i neće. Taj akumulator vrti 125cc mašine, mora, ali mora i ovu. Kablovi ili šta?
2. kickstarter sam toliko jašio da sam uspio odvaliti kurblu :D skupa s poklopcem, poklopac je pukao. Mjenjam sada poklopac sa kurblom, pa me zanima jel je isti na devetki i dvanaestici?
Pali dosta teško, bilo na kurblu ili alnaser, tj na alnaser više neće ni zavrtiti. Do čega je? Evo promjenio sam bobinu skupa sa svjećicom sada, moram promjeniti kurblu i taj poklopac variomata pa će možda bolje paliti na nogu. no ostaje problem alnasera. Bendix nije jer normalno hvata, ne prevrtava. Osim ako nije možda on zblokiran ili nešto, jel i to može biti?
Hvala
ivano_007:
1. Moguće da je u pitanju i prejaka kompresija. Ali probaj i ovo, uzmi kabel minimalnog presjeka 5mm, spoji ga na minus pol anlasera (kučište), a drugi kraj na minus baterije i probaj. Druga opcija je da između dekla i bloka staviš na svaki vijak po jednu šajbu debljine 1mm-2mm, pa to sve stegni i probaj palit na tipku, moguće da je premala distanca između bloka i dekla i bendiks ne može dovoljno izletit koliko bi trebao. Imao sam i takvih slučajeva.
2. Na devetku pašu sva dekla koja imaju kotače 10'', ne pašu dekla sa skutera koji imaju 12'' kotače. Imam ti ja komplet kurblu i poklopac za devetku. Ako treba, javi.
GoGs777:
Pokušat ću ovo sa strujom, hvala.
Što se tiče dekla, treba mi za 12 :toothy12:
Što se kompresije tiče, samo da kažem da nije do nje. ne može biti tolika kompresija, vrtio sam prije sa 5A taj 90cc štel, sad je 10A i neće. probao i sa jačim. Mislim da je do kablova.
E da, onaj osigurač kod akumulatora, da ga izbacim ili on mora biti?
ivano_007:
Il spojiš direktno anlaser na bateriju sa onim kablovima za auto i ako fino okreće, znači da se negdi gubi struja. Al probaj prvo ono šta sam ti reka prije :frajer:
Pa bolje da taj osigurač stoji. Ako ga i izbaciš, neće se ništa drastično promijenit, eventualno riskiraš da ti izgori cila instalacija. Ja sam vozia bez osigurača nekoliko godina pa mi ništa nije bilo.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju