Tehnički kutak > Tuning 4T skutera
Baotian rebel bt49qt-12 + kit 90ccm, guši se
skoda90:
nasao sam:
"saraf za smjesu se ne stela po boji svjecice, nego na uho. Znaci, na zagrijanom skuteru malo podignes ler gas da radi ubrzano. Zatim zavrnes saraf za smjesu do kraja i odvrnes ga 3 puna kruga. Skuter ce se krenuti gasiti, ako se ugasi jos malo podigni ler gas. Zatim kreces zavrtati saraf za smjesu sve dok ne dodjes do mjesta gdje skuter najbrze radi. Kad si nasao to mjesto na sarafu za smjesu, vrati nazad saraf za ler gas i to je to. Nakon toga se jos moze provjeriri da li je smjesa dobro nastelana na nacin da se skuter u mjestu malo turira, i naglo se pusti gas. Okretaji skutera moraju odmah pasti, ako ne padaju odmah ponoviti stelanje smjese.
Tako se smjesa ne stela. Znaci, prvo dignes ler gas da skuter radi dosta ubrzano. Onda zavrnes saraf od smjese do kraja i odvrnes ga tri puna kruga. Polako zavrces saraf smjese dok ne nadjes mjesto gdje skuter najbrze radi. Onda spustis ler gas na normalu i to je to."
zvonkec92:
jebiga ja mislio da si ti mislio da mi zajedno svi mislimo na onaj šeraf u poklopcu.. oke onda ako njega nema :) jebe te nekaj drugo
GoGs777:
mislim da mi skuter ne dobiva dovoljno goriva. kad vjetar puhne u airbox direktno, osjetim usporenje naglo, ima previše zraka. i svjećica mi pokazuje da nema prevelikog izgaranja, čista je.
dizna je 92, što mi je čudno. jel moguće da negdje ne dobiva goriva koliko treba?
kad okrećem šarafić za smjesu, na koju stranu otvaram gorivo?
miha12357:
Ne otvaras gorivo na saraficu vec postojanom gorivu dajes zrak i samim time radis smjesu...a za gorivo ti je ona manja dizna ili pilot...onda ti određuje ponasanje skutera do pola gasa od pola gasa do kraja ti je igla i glavna dizna...pa si razmisli kaj trebas napravit... :headbang:
miha12357:
Isti sistem je ko i na 2 t skuteru samo sto 4t nisu tak osjetljivi na to...tj nece zacvikat...osim ak nema ulja hahah....ugl treba puno volje i zelje da ide kak bog zapovjeda...i puno izgubljenih zivaca...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju