Tehnički kutak > Injection
ditech ne pali
roman522:
Pozdrav, problem oko paljenja. Znaci sasvim normalno sam ujutro isao u ducan, motor radi sve super, dojdem doma za 5 min ocu iti dalje i naravno ne pali. Svijecica je ok al sam primjetil ulje sa zadnje strane pa dal ima ko iskustva kaj bi to bilo i dal to stvara problem. hvala
slika u privitku
[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]
Lenko:
Za početak, prekontroliši creva...dihtunge...prekomtroliši sapunicom...imaš primer kako se to radi, u zalepljenim temama...
roman522:
crijevo jedno se jedva držalo, pretpostavljam da je to iz rezervara ulja, ispalo je cim sam ga dotaknul. natrag sam nataknul i ucvrstil, opral benzinom i ne curi vise, barem ne dok verglam ali motor jos uvijek ne pali
[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]
Lenko:
Proveri da li ulje ide kroz crevo...a da restartuješ uljnu pumpu...
Corector:
Bojim se da ti je zaribao, ulje je izlazilo van umjesto u prirubnicu i dalje u masinu. Cesto se desi puknuce na tom mjestu jer ljudi ne vode racuna o elasticnosti crijeva koje s godinama gubi svojstvo i stvaraju se mikropukotine sto u konacnici uzrokuje pucanjem na tom spoju.
Dakle treba mijenjati crijeva goriva i ulja nakon 5 godina, a ljudi voze dok ne pukne, u ovom slucaju vjerojatnno 12 godina. Moze biti i lose zamjensko crijevo.
Dijelovi koji su direktno ovisni o podmazivanju su kompresor koji sadrzi mali klip, lezaji radilice i termo grupa. To je velika steta i kod nas imas masu ditecha koji su na taj nacin unisteni ili "naceti".
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju