Ja sam stavio serijsku zarulju ( 10W jacu, znaci 45w ) i jako sam nezadovoljan. Opce nema snopa vec samo neke tockice. Probati cu staviti H4.
...
A čuj, 45W balonka i 45W halogenka su ti 2 različite stvari... Ako ti nije dual žarnica, nemaš potrebe stavljat H4, ona ima 2 žarne niti... Predložija san Mr J-u da nju stavi iz više razloga, a najbitniji je bija ako mu sjenilo ne reže siluetu svitla tako da ne tuče ljudima iz drugog smjera u glavu, ova žarulja ima svoje sjenilo na jednoj žarnoj niti...
Tvoje svitlo vjerojatno ima sređeno sjenilo, samo ima žarulju od 35W... Aj, pogledaj točno koji ti je model žarulja i napiši... Ako je samo sa jednom niti, radije uzmi H1, isto ima 55W ka i H7, ali je daleeeeko jeftinija...
Ovo važi i za Mr J-a i za AeRRox-a... Ako trebate 2 žarnice sa sjenilom i brinete da bi 60/55W snage od H4 moglo bit previše i uništit/rastopit vam far koji je najčešće od plastike, tako da ako far iznutra izgori ni žarulja od 100W neće dobro svjetlit, imate još jednu opciju... Postoji zamjenska žarulja za staru balonsku R2 12V-45/40W žarulju, i isto se zove R2 12V-45/40W samo HALOGENKA... Sa istom snagom ko i balonka, sa istim postoljem, ali daje dosta više svitla...
Pa, Mr J, ako sumnjaš kako bi H4 12V-60/55W mogla bit prevruća i prejake struje za tvoj skut, možeš uzet HALOGENKU R2 12V-45/40W i smontirat je na isti način ka šta san gori napisa za H4, samo sa manje zagrijavanja i potrošnje struje... Kad malo bolje razmislin, to bi ti i preporučija, R2 HALOGENKA isto ima sjenilo u sebi...