Ostalo > Razne offtopic teme :)
Postupak za registraciju malog plovila
GUGY:
Dali se netko od ekipe kuži koja je procedura. Situacija je sljedeča: Pod račun dobivam gliser dužine 3,70 bez motora i nema papire. Ostalo je tip top stanje. Ima 2 sica, i ručne komande samo treba volan staviti.
Brijem da se ova ekipa s mora kuži u te finte pa bi molio savjet jer vidim da se na oglasima jako puno prodaju takvi čamci gliseri itd. pa mislim da je to uredu. Da nije s one strane zakona.
balki:
nije bas full u redu al se da srediti. Sa tima od kojih si to dobio napravi kupoprodajni ugovor u kojem navedi model i Sn i nek oni navedu pod punom materijalnom i pravnom odgovornoscu da je camac u njihovom vlasnistvu od xxx vremena te da su ga kupili novog i zagubili papire...
Kasnije ti ta izjava/ugovor sluzi kao dokaz vlasnistva. Kupi legalan motor i tada s time u Kapetaniju kumit i molit da ga regaju jednokratno. tada svake godine samo produljis osiguranje i gas...
GUGY:
Okvirno koliko je cijena osiguranja i ima li kakve zakonske regulative oko jačine motora koji bi se ugrađivao i jel to poslje treba neki atest ili . .
balki:
Prema atestu plovila se odredjuje max snaga, max broj putnika i zona plovidbe al vjerujem da ti 30-40ks bude dosta za navedeno. Mora bit placena trosarina. Morat ces pribavit i potrebnu opremu (vesla sibice prvu pomoc za brodice pribor za sidrenje i vezivanje lopaticu i kantu zastavu informativnu kartu...) Provjeri u Kapetaniji sta ce te sve traziti jer ovisi i o njima pa im tocno to i pribavi. Osiguranje je sitan iznos i za opisano cca 100-150kn.
Takodjer moras polozit za voditelja brodice B kategorije (nemoj A jer je sitno jeftinije a sputava te u snazi i duljini. Sa B gonjas do 12m, 30brt i konja iljadu ako treba;-)
GUGY:
Eo taman ljudi otisli pa da javim da od plovila nista. Oni ne zele potisivat nikakav ugovor ni nista jer su ga i oni dobili pod racun. Tako da sam odustao od toga. Nebi si tovario probleme za vrat a nije mi za silu.
Sent from Nokia Lumia 625 using Tapatalk
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju