Tehnički kutak > Tuning skutera

Luna - Lampica kolicine ulja

<< < (2/3) > >>

gozz:

--- Citat: animatrix - 14 Rujan, 2008, 22:45:35 ---tnx decki, i jos nesto. pise mi da na 1000km je potrebno zamijeniti ulje u mjenjacu. dal da to sam obavim, ili da odem na servis? a racunam otici na servis negdje pocetkom iduce sezone, taman da mi sve provjere.

--- Kraj citata ---

Paaa, ovak...

ak imaš garanciju, drž se ti garancija kako piše tako ti napravi... (naravno ako ti je garancija mila)...

A ako nije onda:

Ako nikad prije nije mjenjano ulje u getribi, onda je JAKO preporučljivo da se promjeni, i to čak na prvih 300 km, da se iščisti sva ona eventualna špena, trunje i smeće koje je zaostalo u getribi, nakon što su zupčanici "ulegli" jedni na druge...

Ako si tu prvu zamjenu obavio, onda si miran idućih 2000 km, znači do proljeća...

2TDottore:

--- Citat: gozz - 16 Rujan, 2008, 12:42:08 ---
--- Citat: animatrix - 14 Rujan, 2008, 22:45:35 ---tnx decki, i jos nesto. pise mi da na 1000km je potrebno zamijeniti ulje u mjenjacu. dal da to sam obavim, ili da odem na servis? a racunam otici na servis negdje pocetkom iduce sezone, taman da mi sve provjere.

--- Kraj citata ---

Paaa, ovak...

ak imaš garanciju, drž se ti garancija kako piše tako ti napravi... (naravno ako ti je garancija mila)...

A ako nije onda:

Ako nikad prije nije mjenjano ulje u getribi, onda je JAKO preporučljivo da se promjeni, i to čak na prvih 300 km, da se iščisti sva ona eventualna špena, trunje i smeće koje je zaostalo u getribi, nakon što su zupčanici "ulegli" jedni na druge...

Ako si tu prvu zamjenu obavio, onda si miran idućih 2000 km, znači do proljeća...

--- Kraj citata ---

ne vidim razlog zakaj mijenjat ulje u getribi svakih par tisuca.Ja ga mijenjam svakih par godina reda radi jer sam kupio greskom cijelu litru i cisto je skoro ko novo a znam par ljudi koji ga nikad nisu mijenjali.To ti je isto ko da na autu mijenjas ulje u getribi svakih par tisuca a mijenja se mislim svakih 80000 ili 100000km.

dhorvat:
Ulje u getribi ne diraj a kaj se tiče lampice, pitaj samo vlasnike aeroxa koji se kuže malo u sve, pola spremnika ima a već lampica zasvijetli pri startu. Ja sipam ulje tek kad konstantno svijetli. Nemaš straha. Dok god motor na mjestu stoji i ne svjetli lampica - to je u redu!

2TDottore:

--- Citat: dhorvat2 - 16 Rujan, 2008, 14:26:34 ---Ulje u getribi ne diraj a kaj se tiče lampice, pitaj samo vlasnike aeroxa koji se kuže malo u sve, pola spremnika ima a već lampica zasvijetli pri startu. Ja sipam ulje tek kad konstantno svijetli. Nemaš straha. Dok god motor na mjestu stoji i ne svjetli lampica - to je u redu!

--- Kraj citata ---

ja ni ne dopustam da mi ulje padne ispod pola spremnika. :icon_tongue:

gozz:

--- Citat: 2TDottore - 16 Rujan, 2008, 14:22:03 ---
--- Citat: gozz - 16 Rujan, 2008, 12:42:08 ---

--- Kraj citata ---

Paaa, ovak...

A ako nije onda:

--- Kraj citata ---

ne vidim razlog zakaj mijenjat ulje u getribi svakih par tisuca.Ja ga mijenjam svakih par godina reda radi jer sam kupio greskom cijelu litru i cisto je skoro ko novo a znam par ljudi koji ga nikad nisu mijenjali.To ti je isto ko da na autu mijenjas ulje u getribi svakih par tisuca a mijenja se mislim svakih 80000 ili 100000km.

--- Kraj citata ---

Sistem ulja u getribi automobila je drugačiji nego na skuteru...

U getribi se ulje skoro redovito puni do (pred) vrha getribe tako da su svi pokretni dijelovi skroz uronjeni u ulje.
Osim toga na dnu getribe je magnet koji na sebe skuplja špenu i struhotine nastale korištenjem getribe...

A nskuterima s druge strane, ulje ne prekriva potpuno prijenos, pa ga zupčanici mješaju - lupaju, pa nastaje sitna emulzija (poput tučenog mlijeka - maslac) i to smanjuje djelovanje ulja. A i sve strugotine koje nastanu se ne talože na magnet kojeg nema, već sa ostalim uljem čine fini šmirgl...

Zato neka (jeftinija ulja) nakon vađenja iz getribe skutera imaju i drugu boju i "metalik" odsjaj...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju