Tehnički kutak > Tuning skutera

Akumulator - Punjenje

<< < (4/5) > >>

Benjamin:

--- Citat: robert - 14 Rujan, 2008, 21:30:07 ---čisto sumnjam da su oni u beta moto centrali punili prije isporike skutera alumulatore!
ja kako sam onda kupio skuter i akumulator s njim tako i danas! nikad punjen na punjač! 2 puta mi se bio izpraznio ali sam ga na kurblu upalio par puta i nakon toga normalno na anlaser

--- Kraj citata ---

Pa to sam ja napisao...dok sam raido u Beta Moto smo na dan sastavljali po 50-60 skutera..nebinto jel bio veliki akumulator od 9Ah ili mali od 4Ah nikad se nije trebalo puniti...nasipali kiselinu nadolijali jos kolko je trebalo i namotiras u skuter..i tak su stajali po skladistu uvijek upalili od prve i tak su otisli u prodajne centre i ljudi se voze dan danas...

U ducanu kad kupis akumulator za auto isto ga dobijes punog do vrha..nemora se nadopuniti niti nis..odmah direk u auto i to je to..isto tako sam i ja kupio akumulator za auto prije pol godine novi metnul odmah unutra i radi sve nema gubitaka niti nis..ostaivm cijelu noc radio upaljen i ujutro opet auto upali bez da pokaziva znakove slabosti...

Iwo SR Tuono:
ja sam danas namotnirao aku,punio ga kiselinom i 2 sata strujom, pa ću vidit koliko će držat,garanciju ima. :glasses9:

SlowRider:
Evo danas upalio jedan skuter koji je stajao 1 god i u akumulatoru je bilo 4.90V, skuter odradio na leru i malo se vozio i vec rade zmigavci i ima naznaka da ce okrenuti anlaser  :dontknow:

2TDottore:

--- Citat: SlowRider - 14 Rujan, 2008, 19:45:53 ---Kupio sam novi akumulator kineske proizvodnje od 4Ah. Napunio kiselinu i odlicno je radio 2 dana. Medjutim, bio sam prisiljen nekoliko puta pokrenuti masinu pomocu anlasera i vrlo brzo je oslabio. Vozen je skoro pola dana na skuteru i napon je 12.72V, ali skuter opce nema snagu okrenuti radilicu, nema snage :icon_scratch:

--- Kraj citata ---

To ti je tak kad kupujes kineski akumulator na kojem ustedis par kuna a dobis to kaj si dobio,znaci pusiona..Reko sam ti da kupis pravi akumulator u berenu.A kaj se tice novih akumulatora oni su u vecini slucajeva puni kad stavis kiselinu ali bilo bi dobro ga malo stavit na punjac reda radi i to na CTEK-ov punjac.

3alfa3:

--- Citat: SlowRider - 15 Rujan, 2008, 22:52:34 ---Evo danas upalio jedan skuter koji je stajao 1 god i u akumulatoru je bilo 4.90V, skuter odradio na leru i malo se vozio i vec rade zmigavci i ima naznaka da ce okrenuti anlaser  :dontknow:

--- Kraj citata ---

Nikad on nece imati nazivni kapacitet jer je unisten

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju