Općenito > Propisi
Uskoro 45 umjesto 50 km/h za mopede - EDIT: ZAKON JE NA SNAZI
JosipMarijanovic:
--- Citat: 3alfa3 - 07 Travanj, 2015, 13:18:55 ---Prijedlog (koji ce biti vjerojatno usvojen) izmjene ZOSPC-a (zakon o sigurnosti prometa na cestama) - uskladjivanje sa EU propisima:
Članak 2.
U točki 38. riječi: „50 km na sat“ zamjenjuju se riječima: „45 km/h“.
U točki 39.riječi: „50 km na sat“ zamjenjuju se riječima: „45 km/h“.
U točki 40. riječi: „50 km/h“ zamjenjuju se riječima: „45 km/h“.
Trenutni ZOSPC:
Clanak 2:
38) »moped« je motorno vozilo s dva ili tri kotača čiji radni obujam benzinskog motora nije veći od 50 cm3 ili čija trajna snaga u slučaju elektromotora ne prelazi 4kW i koje na ravnoj cesti ne može razviti brzinu veću od 50 km na sat,
39) »motocikl« je motorno vozilo s dva kotača čiji je radni obujam motora veći od 50 cm3 s bočnom prikolicom, ili bez nje i/ili koje na ravnoj cesti može razviti brzinu veću od 50 km/h,
40) »motorni tricikl« je motocikl na tri simetrično postavljena kotača čiji je radni obujam motora veći od 50 cm3 i/ili koji na ravnoj cesti može razviti brzinu veću od 50 km/h,
--- Kraj citata ---
hahahha sad cemo moci zakonski letiti...
nego kako stare skutere koji su ''blokirani'' na 45km/h sad napraviti da idu 50 km/h? svi ce tokariti nove prstene na variomatu?
3alfa3:
--- Citat: JosipMarijanovic - 07 Travanj, 2015, 13:57:31 ---nego kako stare skutere koji su ''blokirani'' na 45km/h sad napraviti da idu 50 km/h? svi ce tokariti nove prstene na variomatu?
--- Kraj citata ---
Zasto bi to radio? Nije da skuter MORA (trenutno) ic 50 km/h nego max 50 km/h ;D
A sad kad malo bolje procitam sto si napisao, mislim da si obratno shvatio - novi zakon ce ogranicit brzinu na 45 kmh sa sadansjih 50 kmh
zvonkec92:
boli mene k**ra* ja nisam glaso za ulazak u eu i za mene ta pravila ne vrijede, moj skuter bu i dalje iso 80 ( tj na tehnickom do 55 ) svidalo se to njima ili ne.
Corector:
Jooooj a tako mi se neda okrenuti potenciometar za 2mm u lijevo :-[
zvonkec92:
--- Citat: Corector - 07 Travanj, 2015, 14:09:17 ---Jooooj a tako mi se neda okrenuti potenciometar za 2mm u lijevo :-[
--- Kraj citata ---
a na kojem tehnickom jos prolazi el blokada da idem i ja tamo i rjesim se muke sa pixama?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju