Općenito > Propisi
Uskoro 45 umjesto 50 km/h za mopede - EDIT: ZAKON JE NA SNAZI
3alfa3:
nema vise kruha od 50tki (pogotovo nakitanih)..... Mozda jos malo vremena, al vidi se kam sve to ide.....
Ili se pomirit s tim i vozit blokiranu serijalu, ili prec na nesto jace. Ili riskirat.
Corector:
Zasto nebi bilo kruha od 50tki? Imas masine na kojima savrseno radi el. blokada i kada je ukljucis legalan si po pitanju brzine i buke, pa nek ti ga rastavlja na cesti.
Evo ja imam 150ccm ilegalno tisi je od 50ccm, a ide 45.6kmh uz kamilicu od ubrzanja one krivulje na tehnickom. Znaci elegantno sam zajebao sve. A to kad se desi sranje jebiga.
Uostalom u Njemackoj i Austriji gdje se provodi taj zakon svakodnevno, opet imas nacina. Slozis dobar setup, 70ccm, touring auspuh i sta ti mogu?
Kad ovo bude savrsena drzava onda cu biti i ja, a sad da ja idem kupovat motocikl i *ebat se s njim po gradu, i imati glavu u vreci jer bi ga kad tad razvukao deseterostruko preko ogranicenja, to mi ne treba. U ostalom treba gledat samo sebe, i zajebat sve sto se moze, zar ne?
3alfa3:
Sve je OK dok se treba cupat od kazni pred murijom.
Problem je ako skrivis kakvu nesrecu (nedo bog da nekog pjesaka pokupis)..... Osiguranje ce bit nemilosrdno - izvjestacit ce ti skuter do zadnjeg serafa i ako sve ne bude kako treba, naj#bo is financijski tako da ce ti bit zlo godinama
Sve me to podsjeca na pojas u autu.....
Polozio sam 1991. godine. Vozio preko 10 godine nevezan, nikad platio kaznu, a tada su kazne bile smijesno male za to (ko otic na kavu). Sad vec ima dobrih 10 godina da se vezem jos u dvoristu - sto zbog sigurnosti, sto zbog kazni..... Najgori moguci scenarij - najebes u nekom sudaru, nisi bio vezan. Osim sto ces dobit kaznu za nevezanje (nebitno), bit ce problema i sa odstetom, jer ce osiguranje tvrdit da bi vezan bio bitno manje ozlijedjen, mozda i skroz neozlijedjen.....
A i ja serem izgleda.... Valjda sam vec u godinama i neda mi radit probleme gdje ih ne treba bit - postao sam jako praktican po tom pitanju.... Ali da vremena nisu ista kao prije 20tak godina - itekako nisu ista, dapace, dijametralno su suprotna
nomad:
Ovo je sve vise pitanje ekologije, ocito je da cvaje zele izgurati iz prometa
jer i jesu zagađivaci bio on na frgu ili spricer.
Sto se sigurnosti tice, mozete kukak koliko god, ali treba biti svjestan da vecina nabrijanih 50ki koje mogu potegnut do 90kmh jesu opasne, gdje su kocnice, tezina,velicina kotaca? i svega ostalog. I nije isto kad na to sjedne pican koji jedva da ima vozacku i misli da je pokupio svu pamet svijeta ili ja koji se koturam po cesti vec 15god.
Sto se zakona tice nece se nista bitno promijeniti, opet nam ostaju blokade i oci sirom otvorene kao i do sada.
Posto zivim u manjem gradu i nije neki problem, ako se po gradu normalno vozis nece te dirat sigurno.A kada je nekakva akcija sazna se u roku 10 min :)
Izmedju ostalih prometala sto imam, opet mi je to malo prdekalo zakon za zujanje po gradu i na posao.Tako da sve dok smije na cestu upoce ,meni svejedno.
Corector:
Isto mi se pise ako vozim baotiana koji ide 49.6kmh, i ako vozim baotiana sa masinom od GSXRa.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju