Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Kymco agility city 2T 50  (Posjeta: 3745 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MS portal

  • VIRTUALNI ČLAN
  • Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Postova: 0
  • VIRTUALNI ČLAN
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Kymco agility city 2T 50
« : 07 Rujan, 2010, 12:02:34 »


Čini se da za kymco nema krize. Već smo nekoliko skutera testirali ove sezone, npr. simpatičnog LIKEa ili moćnog DOWNTOWNa , a na red je došao i KYMCO AGILITY CITY 50 2T. Ime agility je nama svima itekako dobro poznato i sinonim je za povoljni nepoderivi skuter koji se već dugo vrlo dobro prodaje u svijetu , ali i kod nas,  i za kojeg smo čuli uglavnom samo pozitivne kritike. Kymco se i ovoga puta potrudio i dodatno ga unaprijedio...

 

Još prošle godine smo imali prilike vidjeti  agility city u 4T izvedbi. Svojom jednostavnom i praktičnom izvedbom i lijepim dizajnom odmah je privukao dosta pažnje. U prvom redu tu su 16 colni kotači koji su svakako bili najveća novost i zaslužuju pohvale jer se agility city vozi lako i sigurno. Sve one silne rupe i neravnine, koje danas više htjeli ili ne htjeli gotovo da i ne možete zaobići na našim gradskim cestama, sada više ne predstavljaju veliki problem, pa je stoga kymco i u imenu istaknuo riječ city aludirajući da je to agilan gradski skuter. Skuter je općenito podešen nešto tvrđe što je i logično s obzirom da je njegova prvotna namjena brzi i dinamičan gradski prijevoz.Pored toga što se radi o agilnom gradskom skuteru s većim kotačima, i živahnim agregatom,  pokazalo se da ima i sasvim dobre kočnice. Za prednji dosta veliki disk nisam imao sumnji i pokazao se odličnim, dok sam ipak bio malo skeptičan na zadnju bubanj kočnicu, ali pokazalo se neosnovano, jer i zadnja kočnica odrađuje svoj posao sasvim normalno. Iako bi bilo bolje da je kymco ujednačio kočnice sa diskom i iza,  kočnice su se pokazale sasvim solidne.

Ovoga puta naš agility city 50 2T krasi i dvotaktni agregat koji je ipak donio i potrebnu živost. Radi se o već poznatom kymcovom zračnjaku. S obzirom na klasu, naš testni skuter je pokazao da dobro poteže i na bržim cestama, ali i u brijeg, te se pokazao uistinu agilan. Osobno sam imao priliku probati skuter sa skinutom blokadom i potjerati ga do solidnih 75km/h po satu. Njegova potrošnja se kretala oko 3,5-4 litre , i tu imam jedinu pravu iako malu zamjerku, a to je nešto manji rezervoar  , koji na benzinskoj pumpi natankate u pravilu s 4 litre. Dakle svakih cca 100tinjak kilometara ćete ići na pumpu. Spremnik ulja je praktično smješten po sjedalom.

 

Naš testni agility city 50 2T  se pokazao u konačnici vrlo zanimljivim. Radi se u o vrlo praktičnom skuteru,  što potvrđuje činjenica da dolazi sa koferom koji u kombinaciji sa prostorom pod sjedalom i pretincem daje dosta skladišnog prostora (a tu je i 12V utičnica). Ako se još uzme da ima i ravnu podnicu u kombinaciji sa poznatom "kukicom" skuter može uistinu dosta toga voziti. U više navrata sam ga imao prilike voziti sa suvozačem, i pokazao se poprilično komotnim , za što je najviše zaslužno dosta prostrano sjedalo, ali i nešto više smješten volan koji ni malo ne smeta vozačevim koljenima, te je to dodatni plus jer u ovoj klasi često su svi skuteri više rađeni samo za vozača.Za kraj možemo potvrditi da je kymco agility city 50 2T uistinu lijep agilan praktičan gradski skuter. Da je lijep možete vidjeti i iz prekrasnih fotografija koje ovoga puta nisam ja radio već naš novi suradnik --> PijunWeb.com . Njegova cijena je trentno oko 14000kn (cca 1900EUR) što je s obzirom na opremu skutera opravdano i rekao bih u okvirima klase. Šteta što na kraju ove priče smo ipak morali vratiti ovaj skuter, rado bi ga zadržali jer nam je baš dobro služio... :-)

 

Foto : PijunWeb.com

Skuter ustupio : Kymco.hr   

Kliknite ovdje da pročitate ovaj članak!
VIRTUALNI ČLAN