Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Hyper Modified TMAX by Marcus Walz  (Posjeta: 1899 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MS portal

  • VIRTUALNI ČLAN
  • Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Postova: 0
  • VIRTUALNI ČLAN
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Hyper Modified TMAX by Marcus Walz
« : 22 Prosinac, 2012, 18:17:10 »


Prošle godine Yamaha je izabrala tri najbolja svjetska graditelja i prerađivača motocikala kako bi transformirali legendarni VMAX u nešto jedinstveno - svaki u svom stilu. Kao i na Hyper Modified VMAX, graditelji i prerađivači koji će svojim osebujnim stilom obilježiti svaki svoj TMAX su Roland Sands (SAD Kalifornija), Francuski kreativni genij Ludovic Lazareth i hardcore Njemački graditelj Marcus Walz. Ovoga puta predstavljamo još odličan stroj u izvedbi Marcusa Walza..
Poznat po svojim agresivno stiliziranim motociklima sa posebnim ovjesom i radikalnim linijama, Marcus je imao fokus na stvaranje skutera koji izgleda snažno i zastrašujuće, a bez gubitka voznih karakteristika i svakodnevne upotrebljivosti. Marcus je poznat po svojim hardcore cruiser modelima i istinski je uživao u stvaranju Hyper Modify VMAX-a toliko da je prvi iznio ideju i koncept o preradi TMAX-a koristeći svoj jedinstveni dizajn i umijeće oblikovanja kako bi pisao povijest prerade skutera. Neka njegova djela govore … ovo je njegov radikalni Hyper Modified TMAX.“Sa Hyper Modified TMAX-om nastojao sam da skuter ima čiste i prepoznatljive linije, nisam htio napraviti svemirski brod!” rekao je Marcus.


“Koncentrirao sam se na očuvanju tvorničkih linija i optimiziranju svakog detalja te smanjenju težine. Uspio sam ukloniti skoro 14 kg težine sa TMAX-a. Glavninu nosi izmijenjeni sustav ispuha, nova litij trkaća baterija te uklonjenji rukohvat za suvozača i što je više moguće bilo plastičnih panela.”“Modificirati izgled TMAX-a je bilo iznimno zahtjevno jer ne postoji tržište za prerađene skutere stoga sam morao kreirati dijelove za skuter osobno. Karbonski paneli visokog sjaja jedinstveni su i proizvodnja istih je zahtijevala dugo vremena za usavršavanje. Ovakvi oklopi pružaju značajno agresivniji i sportski izgled bez gubitka suštine samog TMAX-a. Također sam modificirao područje oko upravljača kako bi se naglasio „naked“ izgled te osvrtna zrcala montirana na krajeve upravljača kako bi se ostavio dojam „café racer“ motocikla u gradu. Inspiriran Hyper Modified VMAX-om, pružio sam TMAX-u sportsko stilizirano sjedalo konstruirano iz tri različita stila imitacije crne kože sa plavim šavovima – Ne vjerujem u korištenje prave kože, ja koristim samo imitaciju kože na svojim kreacijama.”
“Kako bi se TMAX istaknuo u napučenom gradu boja je zaista posebna plava – ista ona plava koju koristi tim Formule 1. Napravio sam motocikl za svjetskog prvaka Sebastian Vettela te sam pogledao boje koje sam koristio i pomislio ‘ovo je savršeno’. Planirao sam obojati TMAX-a u zlatnu boju kako bi bio identičan Hyper Modified VMAX-u ali nisam imao dobar predosjećaj za tu boju. Uzeo sam jedan panel s Vettel-ovog motocikla te prislonio uz TMAX-a i kontrast između sjajnog karbona i sjajne plave boje te originalnih mat plastičnih dijelova bila je fantastična. Morao sam koristiti tu boju.”
“Iskreno, nadao sam se da ću zadržati ovaj skuter za sebe kada završim ovaj projekt. Savršen skuter za grad i totalno je cool zato što je toliko drugačiji. Volim vožnju na njemu i puno je jednostavniji za korištenje u gradu od motocikla s klasičnim brzinama – i isto tako privlači poglede znatiželjnika. Neki moji kupci su vidjeli tijek postupka modifikacije i pitali su me da li sam poludio – sada kada vide rezultate, mnogi su naručili TMAX od Yamahe!”

f1QmMct5b0s


Kao što TMAX predstavlja revoluciju u svom svijetu, ova tri umjetnika i graditelja mijenjaju način na koji ljudi sagledavaju maxi-skutere. Oni dokazuju kako granice ne postoje kada pričamo o individualizaciji i dovođenju skutera do Maximuma ... i dalje.

 

Za više informacija posjetite: www.marcus-walz.com

Kliknite ovdje da pročitate ovaj članak!
VIRTUALNI ČLAN