Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Tuning skutera za početnike  (Posjeta: 2322 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MS portal

  • VIRTUALNI ČLAN
  • Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Postova: 0
  • VIRTUALNI ČLAN
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Tuning skutera za početnike
« : 11 Prosinac, 2008, 21:05:33 »


Evo par savjeta za početnike , za one koji ne znaju  puno o tuning-u (podešavanju) skutera, a žele poboljšati svoj 50 ccm 2T skuter...  • Prvi korak kod tuniranja skutera je naravno da skupite potrebne novce za  sve potrebne dijelove...   

Drugi korak je da dobro promislite što u biti želite postići tunningom i da se posavjetujete s iskusnim tunerima.. Koju termo  grupu (kit) , auspuh i rasplinjač (fergazer) ćete staviti ovisi o tome što sve želite postići na skuteru..     

[/list]

Citat:

Ako vam je cilj nešto veća krajnja brzina ili pak nešto bolje ubrzanje, i ako niste  pri novcu , onda ne trebate bespotrebno stavljati drugu termo grupu(popularno zvan kit),nego je  dovoljno razmisliti o jeftinijoj varijanti u vidu ugradnje drugog  sporskog variomata. Uz kombiniranje lakših i težih rolica(utezima variomata) možete postići željeno.. Osnovno ideja kod rolica je pojednostavljeno rečeno :      Teži utezi - veća krajnja brzina,     Lakši  utezi - bolje ubrzanje . To svakako nije potpuno točno , ali za početak dok ne savladate princip rada variomata Vam može poslužiti kao nekakva smjernica.Također u kombinaciji sa rolicama možete promijeniti i federe kvačila(šušte) i centralni feder....  ova 2 dijela se nalaze u kvačilu.... koje je u bloku motora uz zadnji  kotač....


 

Citat:

Citat:Ako od svog skutera želite puno više kao npr. postizanje brzine na trkačoj stazi preko 100 km/h onda promjenite termo  grupu i ugradite kit.. Ugradnjom "kita" podižete kubikažu motora (uglavnom na 70ccm)  i konjske snage (oko 10KS , ovisi i koji kit uzmete)... Kada kupujete kit uz njega dobivate: cilindar, klip, karike, glavu  motora, dihtunge..  Uz promjenu termo grupe potrebno je promijeniti i auspuh  i rasplinjač(karburator/fergazer).... Znači ako ćete stavljati kit za tunirati motor trebate bar 400EUR, jer je to prosjek za kupnju dijelova koji vam trebaju za neki osnovni(base) kit s kojim postižete solidno  ubrzanje i krajnju brzinu.


  • Treći korak je da ponovo dobro razmislite o drugom i prvom koraku , te o ostalim parametrima skutera koji trebaju pratiti poboljšani skuter , posebno mislim na kočnice i ovjes.

 

Za naprednije tehničke informacije , kao i za savjete koje dijelove gdje kupiti , posjetite www.mojskuter.com/forum i potražite savjet od iskusnijih.

TEKST : Dejan Glavaš  , forum member - 180fxr   

Kliknite ovdje da pročitate ovaj članak!
VIRTUALNI ČLAN