Tehnički kutak > Tuning skutera

quasar/leader oversize ventili + obrada glave

<< < (2/18) > >>

balki:
@steef- jos na popis dodaj sekundar i zaokruzio si pricu :icon_thumright:

balki:
Eto i fotki glave u stock" stanju i kutije od cipela u kojoj zasad odmara


balki:
Drugi "mašinista" kaže da su ventili naknadno termički površinski obrađeni i da će tokarenjem to skinuti te da nema rješenje kako to ponovo odraditi... Uglavnom je vrlo skeptičan oko toga i neće se prihvatiti posla. Zasad projekt zastaje dok ne naručim (ipak) originalne Malossi ventile predviđene za njihovu V4 glavu.

Da nebi bilo da neidem u smjeru rješenja u međuvremenu sam načelno pokrenuo zamjenu uz nadoplatu svog ICE-a za Sportcity 250 te ga već uparkiro u garažu i počeo polaako sređivati.

Zasada sam poskidao zadnje plastike i utvrdio da originalna svjećica nije mjenjana 24k km i ovih dana stavljam CR9EIX. Falilo je par šerafa na plastikama i to sam također porješavao i sada je malo više "utegnut";-)

Također sam skinuo "tijelo usisa" koje je u komadu s centralnom elektronikom- isprao sam kanal mjerača sa brake cleanerom te uzeo mjeru šerafa koji drže mesingasti leptir jer su jako "glavati" i pre dugački- zasad sam ih obrusio ali uzeti ću male zvjezdaste upuštene tako da nakon upuštanja i pripasivanja duljine neće niti malo viriti. Leptir od mesinga sam također dvostrano zakosio tako da na leru i dalje "dihta" ali kod punog otvora sada ima "nožasti" napadni i izlazni kut. (fotke će bit kod sljedećeg rastavljanja)
Usput su oprani filteri zraka i hlađenja variomata/remena.

balki:
"Masinista" mora znat s kojom tolerancijom upresava siceve i vodilice u Al glavu tako da je greska njegova:-(
Bio sad u inozemstvu par dana i frend mi poslo sturu informaciju da je glava (ipak) sredjena pa se nadam da cu ju sutra stic preuzeti i tu "poslikati". Ostaje mi samo nada i urodjeni optimizam da ce bit sve OK ;D

balki:
Kažu da slika govori tisuću riječi pa eto:


Tko je zainteresiran za isto slobodno se obrati u "Specijalna zavarivanja Čukman" u Ježdovcu. Kažu da je bilo "pipljivo" ali da su spremni odraditi isto svim donosiocima serijske glave za 1000kn.
Sljedećih par dana ću se družiti sa glavom i bijaxom i malko proširiti i "ugladiti" grubosti i prelaze na usisnim i ispušnim kanalima...
Nadam se da ću u sljedećih tjedan dva stići i ugradnju odraditi ali prije namjeravam napraviti neka mjerenja dok je serijski na štopericu i Android aplikaciju kako bi znao koliko je "dobitak".

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju