Tehnički kutak > Tuning skutera

quasar/leader oversize ventili + obrada glave

(1/18) > >>

balki:
Pozdrav ekipi,

Dali znate vic o malom cigi kad nađe potkovu i odma zabrije ko da ima konja... e tako sam i ja prvo kupio serijsku glavu i krećem u projekt ugradnje većih ventila u istu.
Originalni su 22/19 a ja ću staviti 25/22 po uzoru na Malossi V4 glavu. Ima za naručiti originalnih Malossi ventila 25/22mm ali bi rađe uštedio i pripasao od nečega drugog ako se da pa sljedi pitanje:
Dali znate koji motor ili skuter ima ventile 25/22mm, tijela 5mm i ukupne duljine 95mm? Dali netko zna ili ima di izmjeriti dimenzije ventila sa 500ccm i Master 400 mašina?
Ako ne nađem identične onda ću probat nać toliko veće da se daju obraditi na potrebne manje dimenzije.
(Na kraju će to ići u Sportcity 250ie gdje bi novodobivene konje upregao da probaju preko Polini variomata izgurati 7% dulji sekundar)

balki:
Ventili od Astre 16 16V nabavljeni;-)
5mm tijelo ali malo veci i koji cm dulji. Bit ce me sram sto mi skuter ima Opelove dijelove :headbang:

balki:
Posjetio prvog "mašinista" i kaže da može napraviti sve što sam objasnio ali kaže da nemože to napraviti ispod 1000kn što mi je puno ipak za dati pa moram tražiti povoljnijeg majstora. (kaže da je izrada siceva 100kn/kom sa ugradnjom, da je pipljivo tokariti tako tanke ventile pa se mora raditi sa malim zahvatom i sporim posmakom da ih ne posavija, da mora proširiti kanale na novu dimenziju prije obrade siceva itd... zakačit ću i koju fotku večeras ili sutra kad stignem;-)
Naručene gumice ventila po 25kn/kom (5mm/7.5mm dosijed su dimenzije)

balki:
Nije da skuter neide dobro ali samo saznanje da može bolje je provokativno;-) Također je krivo kad ljudi kažu "...šta tuniraš pedesetku? Ako hoćeš brže uzmi dvjestotku!" jer duh "tuninga" i je u tome da taj koji želiš učiniš boljim/bržim/jačim 8)
Jedan od poriva je unijeti dodatno veselje u vožnji tuningom, a drugi poriv je da dolazi dosadna duga zima i treba se po nečemu šerafiti...;-)
Zaintrigiralo me kad sam vidio da je ista glava sa istim (malim) ventilima i na 125 i 250 i na 300cm mašinama i da postoji V4 glava sa većim ventilima te da je forumaš na jednom stranom forumu to uspio "uglaviti" u stock glavu- dao je samo info da je uspio i fotku bez detalja izrade što je bilo dovoljno da u meni proradi crv nemira...
Dat ću sve od sebe da projekt uspije te da proljeće dočekam na vlastitom najbržem Sportcitiju 250 u gradu i za sada sve ide OK osim financija ali vidim da i većina ostalih forumaša muku muči s istime ;D

steeef:
ta stvar je i meni u glavi,al budem radil sa malossi ventilima..glavu imam jos jednu a isto tak i malossi bregastu..uz to sve imam i pm tuning powercomander za pojacat smjesu...
jos mi je opcija da slozim i serijski cilindar na 74 mm malossi klip,posto imam i serijska dva cilindra spremna za brusenje..

na 4t sve je u glavi,ako se dobro slozi,budu i najbolji rezultati..

a kaj se tice obrade ventila,glave,siceva...soma kuna za ruke i nije nest previse jer je to tolko pipavo da mores sjebat sve zbog dlake..
mala glava,mali prostor za manevriranje,za to slozit treba znanje i vremena i to sve kosta.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju