Tehnički kutak > Tuning skutera

Kvacila za skutere

<< < (2/69) > >>

J.U.R.C.A:
ima za kupiti set federa a federi pasu i od delte pa cak i federi namjenjeni serijskim kvacilima!
ali sa kvacilom se vec dobiju federi koji se daju nastelati na okretaje potrebne duo plusu i nardu (a to i sam znas da je vrlo visoko)

ivanm:
aha..

Po?etnik:
koja je razlika izmedu obicnog zvona i ovog od 22 eura

J.U.R.C.A:
RMS RACING ZVONO KAO I MALOSSI WING BELL I OSTALA TUNING ZVONA
imaju kanale za hladenje sto vidis na slici ili su napravljena od boljih materijala koji imaju vecu toplinsku disicipaciju.dakle nakon ucestalih startova(pogotovo kada enornmno povecas snagu tuningom) serijsko zvono se pocne pregrijavati i poplavi i nerjetko se usred tog toplinskog djelovanja deformira i motor tijekom starta pocne cukati.ajde mozda je to i podnosljivo ali onda se kvacilo neravnomjerno trosi i salje te vibracije preko osovine na lezaje getribe,getribu i polutke.sad zamisli kako to izgleda na 10000 i vise okretaja u minuti!

pitaNS:
Odlična tema i evo mog iskustva vezano upravo za ovo RMS kvačilo i zvono (u mom slučaju je to sve došlo pod brendom Motoforce) znači Motoforce Racing Evolution kvačilo i Motoforce Winbell.

Uz kvačilo dođu crveni (jači) i plavi (slabiji) federi..Oni su manji i kraći od federa za serijsko kvačilo ali se sa njima bez problema može doći do traženih obrtaja, jer postoji i fino podešavanje na samom kvačilu... Stavljao sam ja i serijske federe ali u tom slučaju moram da razvučem štelung na maximum, da se federi ne bi klatili, pa onda nema dodatnog štelovanja....

Posle zamene kvačila u vožnji se odma oseti promena, lakše se razvrtava u vožnji...samim tim što je kvačilo lakše oko 200 gr od serijskog!
Samo start je bio malko u komi, znalo je da zacvili pri naglom startanju...Malo sam se bio razočarao kad sam ga skinuo i video da ferode jako malim delom naležu na zvono ali sam se tešio, leći će to...mora leći... I evo posle nekih 2000kma, leglo!  :icon_biggrin:

Sad je sve super...Preporučio bih svakom da za max 60 eura uzme i Motoforce (RMS) kvačilo i Zvono sa rebrima za hlađenje umesto da se istrese 80 eura samo za kvačilo...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju