Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 4 5 6 7 ... 10
1
Tehnička pitanja / Odg: Pumpa goriva?
« Zadnji post RodrigoBorgia Danas u 22:40:07 »
Uroniti u mješavinu benzina i ulja 50:50
2
Tehnička pitanja / Odg: Gilera-Start
« Zadnji post FeZox-team Danas u 22:25:01 »
jel remen dobre dimenzije. Istina treba mu neko vrijeme da sjedne
pa lagane ti rolice
3
Automobili / Odg: Koji auto vozite ???
« Zadnji post Patr1k747 Danas u 22:15:49 »
ulijecem s njom kao skrinja u grob  :dontknow:
2.4L 190hp

http://imgur.com/a/7VpyqType S  :headbang:

odlicna je  :icon_thumright:
4
Susreti, putovanja, putopisi.. / Odg: Veceras neka voznja po Zg
« Zadnji post Dax Danas u 22:11:07 »
Ma decki svaka cast!
I ja bi volio zapicit koj put sa vama samo da imam vremena,mozda se i nade nesto u skoro vrijeme!
5
Automobili / Odg: Koji auto vozite ???
« Zadnji post FeZox-team Danas u 21:47:31 »
ulijecem s njom kao skrinja u grob  :dontknow:
2.4L 190hp

http://imgur.com/a/7Vpyq

6
Tehnička pitanja / Odg: Pumpa goriva?
« Zadnji post Begara Danas u 21:29:58 »
Hvala za savjete,danas sam sa burazom otklonio problem. Usisna prirubnica je ispucala i to je bio glavni problem,a osim toga bilo je i crijevo od vakuma malo napuklo na spoju u pumpu.
Još jedno pitanjce da ne otvaram novu temu.
Jel se mora nauljiti filter zraka nakon što se očisti ili to baš nije toliko bitno? U manualu sam pročitao da treba uroniti u ulje i onda ocjediti pa montirati.
7
Kutak za nove članove / Odg: BOK
« Zadnji post vladic Danas u 19:20:36 »
 :hello: evo mene opet među skuterima, onog Gellya sam zamijenio za Zongshena gy 200, na kojem je napravljeno dvjestotinjak preinaka da bi se moglo donekle voziti i jednostavno mi se više neda i nekak me pere neka ideja da ga zamijenim za neki skuter. Pošto "medo" ima  skoro 130 kg i mislim mozda potegnuti koji dan 30 km do posla, dolaze u obzir 125-250, e sad koji ??
Kad velim zamijenim znači doslovce zamijenim, znači cca 1000€ vrijednosti
8
Tehnička pitanja / piaggio mc3 blokira kocnica
« Zadnji post zghunterzg Danas u 17:57:42 »
ovako prije 3 dana su mi se potrosile plocice na zadnjoj kocnici (taman su pocele grebat) pa sam ih zamjenio sa novima a disk sam ostavio stari , sve smontiram i probam ok , nakon cca 3 km nakon sto sam par puta pocela je kocnica sama kocit , kao da lagano drzim kocicu , probao sam posmirglat iglu da mozda ne zapinje , zamjenio sa drugom celjusti , ozracio ali opet istra stvar , pa ako neko ima savjet neki , unaprijed hvala  :icon_thumright:
9
Motocikli / Odg: Unos motora iz SLO
« Zadnji post GrgaMrga Danas u 15:51:39 »
Kopirano s drugog foruma:

1.KORAK

-   Uplatite motocikl (naravno!!),dogovorite prijevoz ili sami organizirajte, te neka Vam na fakturi bude naznačeno da je 6% EU carine već uračunato u cijenu ukoliko je motocikl proizveden izvan EU. Zastupnik će Vam dati exportnu cijenu,u koju je uključeno tih 6% EU carine,a bez (u ovom SLO slučaju) DDV-a jer za NOVI motocikl porez /PDV MORATE platiti u Hrvatskoj. Uz novi motocikl prodavatelj vam mora izdati COC dokument koji vam je neophodno potreban za homologaciju i čuvajte ga kao oči u glavi te zatražite 4 original računa (carina,porezna,homologacija,registracija). Pažljivo prekontrolirajte broj šasije na svim izdanim dokumentima.
Prilikom transporta na SLO granici nitko me nije ništa pitao,dok sam na našoj granici tek pokazao račun (motocikl je bio na prikolici) uz krako čavrljanje sa policajcem o bajkerskim temama. Dakle...sve je prošlo glatko

2.KORAK

-   Kad ste dovezli motocikl u HR, prvo morate napraviti HOMOLOGACIJU. Motocikl morate fizički dovesti u STP koja vrši homologaciju. Morate priložiti original račun i COC dokument koji za novi motocikl nije potrebno ovjeravati kod ovlaštenog zastupnika. Motocikl će biti pregledan od strane ovlaštene osobe,prekontrolirat će broj šasije,svjetla,gume,žmigavce,sve se mora poklapati sa COC dokumentom u kojem stoji i EU norma o ispušnim plinovima na osnovu koje će vam na carini razrezati jednu od dvije trošarine. Ako je sve prošlo u redu, ovlaštena osoba u STP će vam izdati POTVRDU O SUKLADNOSTI koja vam treba za slijedeći korak i naposlijetku za registraciju. Čuvajte original !! Trebate priložiti 70 kn biljega i uplatiti 420 kn na uplatnicu koju će vam nakon odrađenog pregleda dati u ruke.  Ovo je ujedno i najdelikatniji dio cijele unosne procedure, jer tek jedno krivo napisano slovo na COC-u može vam zakomplicirati život do boli. Sve nakon toga se svodi na *DAJ LOVU* a tu smo naravno balkanski stručnjaci za jednostavnost !!
-   Sve potrebne informacije o homologaciji i STP u kojima ju možete izvršiti homologaciju možete naći na  www.hak.hr

3. KORAK

-   Odlazak sa motociklom na carinu. Treba vam original račun, Potvrda o sukladnosti izdana od strane STP i popunjeni OBRAZAC 1 – Porezna prijava za obračun i plaćanje posebnog poreza na motorna vozila koju možete skinuti na : http://www.carina.hr/Dokumenti/propisi.aspx?i=15 . Motocikl morate fizički dovesti na pregled jer carinik mora pogledati motocikl i prekontrolirati broj šasije. Tamo će zaprimiti vaš *slučaj* te će nakon kontakta sa generalnim zastupnikom od njih dobiti osnovicu za razrezivanje trošarine.Plaćaju se dvije trošarine : na kubikažu i na  EURO normu ispušnih plinova, dakle za svaki motocikl individualno. To možete lako i sami izračunati nakon dobivenih podataka od zastupnika. Carina će vam izdati rješenje o trošarini na kojem stoji razrezani iznos, IBAN, te poziv na broj po kojem izvršite uplatu u banci ili preko interneta. Sa potvrdom o plaćenoj trošarini vraćate se u carinski ured gdje vam na prije dobiveno rješenje stave zeleni pečat da je trošarina plaćena. Čuvajte rješenje,trebat će vam za registracijuTablice za izračun trošarine :

Obujam motora u kubičnim centimetrima (cm³)   
51   do   125   2,5 %
126   do   250   3 %
251   do   400   3,5 %
401   do   600   4 %
601   do   800   4,5 %
801   do   1000   5 %
1001   do      5,5 %

Razina emisije ispušnih plinova   %
Euro III   5 %
Euro II   10 %
Euro I    15 %

4. KORAK

-   Sa svim dosada skupljenim dokumentima odlazak na Poreznu upravu. Tamo će vam na osnovu originalnog računa razrezati 25% PDV-a uz prethodnu kontrolu iznosa/vrijednosti za dotični motocikl. S obzirom da je motocikl kupljen u auto-moto kući te da je novi, toleriraju čak i manji iznos za 10-15% od kataloške vrijednosti ( !!??). Barem je tako meni rečeno, ali kako to već kod nas ide, to ne znači da će neki drugi porezni ured / činovnik tumačiti i postupiti drugačije !!! Nisam imao nikakvih problema i PDV je uredno razrezan prema originalnoj fakturi i iznosu koji sam zaista i platio te se u potpunosti uklopio u izračun/budget koji sam radio prije unosa motocikla. U Poreznoj upravi će vam isprintati 3 kopije OBRAZAC – Stjecanje NPS (prijava za stjecanje novog prijevoznog sredstva iz druge države,članice EU).Nakon plaćanja dobivene uplatnice na jedan od ta 3 obrasca dobijete zeleni pečat da je PDV plaćen. Čuvajte ga,treba vam za registraciju
10
Tehnička pitanja / Odg: Gilera runer 50,obrtaji..
« Zadnji post lukazikaovic Danas u 15:05:09 »
tako je meni bilo kad mi se pokvarija cok. ako bi namistija minimum da se motor ne gasi. na leru u hladnom stanju onda bi ugrijan radija na 3000 okretaja..
 Str: [1] 2 3 4 5 6 7 ... 10