MojSkuter.com FORUM

Tehnički kutak => Tuning skutera => Tuning 4T skutera => Autor teme: trudna tableta - 27 Studeni, 2014, 12:43:12

Naslov: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 27 Studeni, 2014, 12:43:12
Pozdrav cijenjenoj ekipi...
Budući da mi je ovo prvi post htio bih ukratko prvo predstaviti svoj motorčić.
Italscooter baotian 2006, kupljen prije 4 godine sa 3000km za siću od jednog dede.
Blokada mu je već bila skinuta. Sada ima 8000km i uz promjenjeno ulje na njemu je jedini kvar bila puknuta sajla brzinomjera na 7900km.
Motorčić je uvijek radio savršeno i jednostavno je bio brži od baotiana iz okoline koje znam. Osim blokade začepio sam onu cijev koja ide iz auspuha u usis. Krajnja brzina mu je prema njegovoj kazaljci kretala se od 63 - 70 ovisno o temp.zraka- jednom prilikom od vrapča prema črnomercu, i po ljubljanskoj skoro pa 80.(rekao bih da kazaljka laže za 9 kmh al nije bitno).
Prije mjesec dana sam mu ugradio kit 47mm 72 ccm, izvadio zadnju pregradu
iz auspuha i dobio osjetno bolji moment,snagu na uzbrdici, brže postizanje krajnje brzine.
Budući da je prije stavljanja kita motor super radio( a ujedno i iz neznanja) nisam htio dirati ventile, već sam samo vratio natrag cijeli onaj dio sa klackalicama. Kad sam sve sklopio motor je upalio doslovce iz prve sa malo niskim ler gasom kojeg sam povisio na onom vijku na karbu.
Sa kitom sam prezadovoljan ;D , motor i dalje pali iz prve i ima snage, ali me malo muči krajnja koja se zakuca na 70 ravno i ni makac.
Znači dobio sam ubrzanje ali krajnja je ostala ista. Karburator osim ler gasa nisam dirao, ne guši ni ni ništa slično pa nisam htio dirati diznu ni niš.

Zanima me što bih mogao jeftinog učiniti da se krajnja malo poveća, pretpostavljam da su rolice tvorničke a i sa svime time što se tiče prijenosa nam na vi, pa molim cijenjene forumaše koji imaju OSOBNOG I  PROVJERENOG iskustva da me upute.(može i kakav link).

Isto tako bih molio uputu kako radite blokadu za tehnički, jer sa ovim svojim sam imao problema na tehničkom dok je bio 50ccm jer uz stavljen šarafić na karbu išao 56, pa sam morao još zategnuti zadnju kočnicu da stalno koči da smanim  brzinu da me pusti pa se bojim da sada to ne bude više dovoljno jer je motor sada jači.
Unaprijed hvala na odgovorima i lijepi pozdrav
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: anabellas - 27 Studeni, 2014, 13:13:58
ko prvo dizna ti treba veca nego serijska , blokada je sarafic u fergazeru koji odsarafljujes kako bi dobio manju brzinu a zasarafljivanjem sve vecu.
nejde preko 70 jer je takav prijenos , trebao bi pomoci variomat , ima ih na ebayu jako jeftino, takoder mozda ti je i remen za zamjenu
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 27 Studeni, 2014, 15:21:12
ok, prije svega hvala ti na odgovoru, ali molio bih malo konkretnije, znači primjerice" na svom baotianu sam stavio to, pa se dogodilo ovo, onda sam promjenio to i dobio ovo...za ovako nešto bi mogao stavit variomat taj i taj, provjeri, probaj to i to, ja sam dobio time to i to"
Teoretski i ja znam šta bi možda trebalo, i takve informacije je lako pronaći na bilo ovom ili onom forumu ali me hebe nedostatak vremena za raskapanje, isprobavanje i traženje po internetu  jer se skuter vozi svaki dan, a uz posao, 2 klinca, i obaveze nemam vremena, pa bi volio kao što sam napomenuo u prvom postu preporuku za isprobane dijelove i načine popravka iz osobnih iskustava.
hvala :hello:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 28 Studeni, 2014, 11:23:02
kako znati da treba jača dizna, tj kako je mašina radila da ste skužili da je potrebna. Naime, kad sam stavio kit na svoj baotian samo sam primjetio da je ler gas prenizak i to povisio, što se tiče ful gasa i ostalo radi normalno ne troka i ne guši se a vidio sam pop forumima da gotovo svi preporučuju veću diznu od serijske pa me to malo zbunjuje. Koja je veličina serijske dizne? Imam 2 rezervne dizne 85 i 90 ali ne znam jel mi se isplati dirati frgić ak radi. Kako su se vama ponašali skuteri nakon stavljanja kita i prije mijenjanja dizne. Koji su simptoni ak je dizna prevelika ili premala?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: anabellas - 28 Studeni, 2014, 12:03:38
Cekaj zvonkeca da ti odgovori koju diznu i koji variomat. On ima baotiana s kitom. Ak se dobro sjecam mislim da ide oko 90 dizna.
Logika je ta da jednostavno nemre bit ista kolicina smjese na 50 i 70cc
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: kosta - 29 Studeni, 2014, 11:01:53
Ako ti na full gasu  ide slabije nego kad alo popustis gas pro mjeni glavnu diznu.
85 za početak.
Ja imam na serijali 86 i po cajgeru ide 70_75 s mojih 96 kila.
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 29 Studeni, 2014, 11:30:23
ja sam imao 88 diznu, i naravno da sa serijskom diznom nemre postić krajnju brzinu kao sa većom diznom jer mu na višim okretajima treba i više goriva, a ovak ti nema snage. variomat onaj sa ebaya NEEE kupuj ni slučajno jer toništa nevalja i ne daje nikakve performanse, možda i daje al j anisam primjetio neku osjetnu razliku. i taj variomat je napravljen od sira i piksa u njemu se pojede za 200km, pucaju kalote, stupići.. meni se najbolje pokazao malossi multivar za minarelli/pežo ( isti su ) samo na nejga staviš svoju kalotu i svoje rolice, ili uzmi BGM Supertune to je isti multivar samo 200kn jeftiniji, možda i remen trebaš zamjeniti ako nisi nikad do sad.
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 03 Prosinac, 2014, 09:14:21
Evo ovako, otvorio sam frgu i otkrio da je tvornička dizna 85, pa mi nije ostalo drugo nego da probam sa ovom 90. Usput sam izvadio spužvu(filter) iz airboxa i probao motor, uopće ne vuče.
Vratio filter i odvrnuo vijak smjese na frgi, motor je potegnuo ali uz trokiranje na svakom zavoju i max brzinu 60. Onda sam zavrnuo vijak smjese dobio max 70 ali uz konstantno trokiranje pri puštanju i dodavanju gasa, igrao sam se tako sa vijkom smjese i dobio ništa.Nikako ne radi dobro. Pošto cijelo vrijeme pada neka glupa kišica, vratio sam 85 diznu, motor nije zatrokirao ni jednom, potegne ali bez momenta, pa sam mu zategnuo vijak smjese za jedaqn krug i dobio natrag moment. Opet ide kao i prije i tako je za sada. Iznenadilo me da je tvornička dizna 85, znači li ovo da je 90 prevelika ili samo ja ne znam naštelat. Ima li tko za prodati diznu 88 m4.
 Usput sam promjenio remen, skinuo sa baotiana kojeg imam za dijelove, širine je skoro 18mm i skoro nov, u usporedbi sa mojim koji je bio širine 15mm, razvučen i izmučen, ali ništa nisam dobio kaj se brzine tiče.
Šta da sad radim po pitanju fergazera, zna li netko kako pravilno namjestiti smjesu na tom čudu
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Adam - 03 Prosinac, 2014, 11:03:55
 Po meni ti je problem u getribi...  Jer ti nemože razvuči više od 60-65kmh ..   Nemoj ništa po fergu šarafit ostavi

onako kako ti najbolje potegne...  Prvo izmjeri broj okretaja zvona (ispod poklopca) kad se kotač okrene za jedan

krug !!  Mislim da imaš kratku getribu , prvo to izmjeri pa čemo vidjet dalje,,..   :icon_biggrin:

Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 03 Prosinac, 2014, 12:02:57
Hm, probat ću provjerit prijenos, ali mislim da nije do njega.
Koliko znam do sada, od ovih sa 10 colnim kotačima silverstone i quingi imaju kratku getribu a italscooteri,baotiani speedy dugu..Neka me isprave ako nisam u pravu.
Isto tako pri njegovoj max brzini 70 nije na najvišim okretajima, jer na nizbrdici bez problema dobije još brzine i okretaja. Kad je bio 50cc znao je nekada na dužoj ravnici dići kazaljku do 75-80, a sada ne može, zato mislim da nije do prijenosa već vjerojatno smjese, frge ili nešto treće.
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Adam - 03 Prosinac, 2014, 12:37:18
Ma nema veze koji kotaci. Reko sam ti to jer sam ja imao takav problem na Sanli Devilu a to ti je sve isto. Nebi govorio nesto kaj neznam, getribe imas od 1/11 do 1/15 , znaci nema duga i kratka nego duza i kraca vise ih ima.     :glasses9:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Adam - 10 Prosinac, 2014, 12:45:49
 Pa jel budeš izmjeril ove godine tu getribu..!!     :toothy9:

 Ja bi do sad na 6 motora izmjeril !!!      :laughing7:

    :glasses9:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 10 Prosinac, 2014, 19:13:53
Pa jel budeš izmjeril ove godine tu getribu..!!     :toothy9:

 Ja bi do sad na 6 motora izmjeril !!!      :laughing7:

    :glasses9:
1:11 ima getribu
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 11 Prosinac, 2014, 07:04:17
budem izmjerio sad za koji dan, kad usput budem metao diznu 88 i a9 bregastu.  :toothy9:
zvonkec :hello:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 12 Prosinac, 2014, 09:27:29
evo ga, jučer sam navečer stavio bregastu i diznu i otišao na brzinsku probu bez štelanja, rezultat linearno ubrzanje do 77kmh. po meni odlično. Nažalost ne znam kaj je više doprinjelo bregasta ili dizna jer sam ih istovremeno stavio, al nije ni bitno. S obzirom da još nisam štelao frgu jer je bio mrak, da je vani temperatura bila oko nule, da imam 103 kg, i veeliki vjetrobran od pleksija na volanu, rezultat je odličan. znači trenutni setup je kit 72cc, a9 bregasta, dizna 88, serijske rolice i airbox. Možda ću se još poigrati sa rolicama, vidjet ću kad bude toplije... zasada prezadovoljan. Najviše me fasciniralo kako motor ima jednako snage u svakom trenutku, a od 0-70 jednako ubrzava , a tek poslje 70 nabire. Hvala svima na odgovorima, posebno zvonkecu na dijelovima i savjetima. ustvari kad naštelam kako treba i ugrijem se malo idemo dalje :headbang:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: SkuteRi - 12 Prosinac, 2014, 09:32:37
probaj 5gr rolice pa vidi kako ide,mozda cak i mrvicu lakse :icon_thumright:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Adam - 12 Prosinac, 2014, 09:55:44
 Da onda je getriba 1:11 ,  super ide stvarno s obzirom kaj si sve nabrojal ..     :notworthy:

Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 12 Prosinac, 2014, 09:59:03
znam da neću moć dugo izdržat da ne probam, tako da uskoro možemo očekivati rezultate  :toothy9:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 20 Prosinac, 2014, 06:46:49
Jučer je bilo toplije vani pa sam probao da vidim kako mališa ide... bez problema je kazaljka prešla 80, odlično :laughing9:. Moram još gps-om izmjerit.
Usput sam jučer slučajno kupio jednog sanli devila u očajnom stanju ali 12 cola kotači
( getriba 11-1 :headbang:) za 100kn, pa ću se malo igrati sa tim, i probati složiti neko čudo od njega i jednog malog baotiana kojeg imam za dijelove.
Razmišljao sam možda složiti čoper :toothy3: iz zajebancije, kao što ima po youtubeu, ne znam stavit link, al ako nekoga zanima nek napiše baotian radical tuning il tak nešto. Imaju jedno 2 filmića gdje su dečki ogolili ramu i preradili da izgleda kao čoper, ne znam meni je fora.
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Adam - 20 Prosinac, 2014, 09:06:15

 Na Sanli devilu da je getriba 11:1 to mi je čudno , meni je bila 15:1 ...  Al sam si stavio 11:1  , pa je tako i kod tvog izgleda neko ugradio 11:1 ..!!   :dontknow:

Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 20 Prosinac, 2014, 11:02:08
je je, računao sam da je kratka, pa reko stavit ću od malog baotiana, izmjerim 11 okreta zvona 1 okret kotača, provjerim još jednom, to je to. Vjerojatno mu se originalna bila raspala kao i sve drugo :happy6: pa je stavio novu. Uglavnom motor ima i novi fergazer baš od baotiana i to je dobro. Ostalo sve se doslovce raspada, čak i metalni dijelovi ??? Nevjerojatno je koliko su sanliji-silverstoni lošije kvalitete od italscootera i baotiana. Znao sam to od prije po tuđim iskustvima a sada to mogu i opipati. jedino što valja je što ima velike kotače, udobniji je za sjedit od malog badje, i dijelovi koji nisu original njegovi.  Nema veze, nadam se da ću ga uspjeti složiti bar da radi.  :toothy12:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Adam - 20 Prosinac, 2014, 13:38:10
 Ma sigurno mu je presporo išel pa je stavil tu dužu getribu..  Tak sam i ja..   A to da se raspada ovisi jel je garažiran ili ne , ja sa tim nemam problema , bil je garažiran kod prvog vlasnika i kod mene je garažiran i nema nikakvog raspadanja..    :toothy10:


Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 19 Siječanj, 2015, 11:15:14
je li netko pokušavao doraditi kočnice na baotianu?
 Primjetio sam da kočnice koje su ionako slabašne( posebno zadnja ) sada još više dolazi do izražaja budući da skuter sada puno bolje ide.
Negdje sam načuo za neko narezivanje pakni, al ne znam kaj to znači. netko zna?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: mario22 - 19 Siječanj, 2015, 11:41:16
ma nemas sta radit odozada jedino nabavit kvalitetnije pakne i to je to,eventualno naprjed mozes nabavit bolja kljesta plocice veci disk  :icon_thumright:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 19 Siječanj, 2015, 12:50:29
ja sam sebi na rockyu 125 narezo zadnje pakne, ne osjeti se odma isti cas al kasnije cini mi se koda malo bolje koci.. izvadi jos osovinicu koja siri pakne i skini sa nje one gumice podmazi malo sa grafitnom masti i lakse bu se vracala kocnica
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 19 Siječanj, 2015, 12:56:02
na prednjoj kocnici nemas kaj pametno radit osim kupit bolje plocice, clan skoda90 je stavljao BRAKING plocice od nekakvog italjeta.. jbg skini plocice i sa njima u auto kreso oni drze od brakinga diskove i plocice.
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 20 Siječanj, 2015, 09:48:50
Kaj bi točno značilo narezati pakne???  ??? Kaj bi to značilo prerezati pakne da budu kao u više dijelova ili kaj :icon_scratch:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 20 Siječanj, 2015, 12:15:18
ovak ti zgledaju narezane pakne

(http://i1330.photobucket.com/albums/w576/josipzvonaric/DSC00492_zpsdmyv5ono.jpg) (http://s1330.photobucket.com/user/josipzvonaric/media/DSC00492_zpsdmyv5ono.jpg.html)
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 20 Siječanj, 2015, 12:19:04
Ok, tnx.
ima smisla, probat ću. hvala. :hello:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Adam - 31 Ožujak, 2015, 19:31:13

 Oj , jel si probao narezati pakne, ???   Jel se osjeti razlika ???    Ako se osjeti razlika trebao bi i ja to onda napravit... !!!
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 01 Travanj, 2015, 09:48:25
e nisam, vozim se sa skuterom doslovce svaki dan, a i doma imam neke radove pa nemam vremena skidati, auspuh( gore su šire gume mislim 100 ili 110 90 10), kotač itd. Probao sam skinuti sa rezervne mašine ali ne mogu odšarafiti kotač jer je stegnut prebolesno( ne ide ni sa polugom na gedori od 70cm)  i tak. Planirao sam to ostaviti za zimu, ako prije toga ne uzmem zhongyu 125 za swap koji me sada užasno svrbi :toothy12:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Adam - 01 Travanj, 2015, 18:43:17
 Evo ja sam ipak probao danas , narezao sam ali ravno podjelio sam na 4 jednaka dijela(možda bi na 6 bilo još bolje).. I djeluje mi odlično odmah od početka, sad mi blokira a to mi odgovara radi cvilenja gume.......    :toothy12:
 Prije nije ni približno.......!!!!

         Prije                       Poslije
(http://s23.postimg.org/6oi0yygw7/20150401_144233.jpg) (http://postimg.org/image/6oi0yygw7/) (http://s10.postimg.org/ryfm5nl6d/20150401_151009.jpg) (http://postimg.org/image/ryfm5nl6d/)

Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: steeef - 01 Travanj, 2015, 19:56:21
triba si ih podkoso narezat  :icon_biggrin:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Adam - 01 Travanj, 2015, 21:12:54
 Je misliš kak je i Zvonkec92 ..?   Jbg-a  ja sam ovak,  ali se osjeti razlika to je bitno....    :o

Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 01 Travanj, 2015, 21:45:19
tak se mogu lakše kanali zapunit prašinom al aj veliki su dosta pa neče tako skoro.. :D  bitno da bolje koči  :icon_thumright:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 20 Svibanj, 2015, 14:05:57
 8) Nakon nekog vremena vožnje na gore spomenutom setupu, prijeđenih 800km rezultati su sljedeći, i dalje ide 77po kazaljci, a na dužoj ravnoj šniti ovisno o vjetru prijeđe kazaljka 80 na njegovom brzinomjeru, ubrzanje i dalje meni odlično, pogotovo nakon nekoliko duela sa dvotaktnim pilama gdje sam očekivao da bar ih malo uspijem pratit a kad ono oni mene ne mogu stići :headbang: ( od toga tri slučaja baš utrka od nule i leteći start do kraja Yamaha neos bez blokade, TGB Hawk 303 racing spulja i bez blokade, aprilia sr sa nekom spuljom itd) i još nekoliko skutera raznih na semaforu i tako. Neprocjenjivi su ipak pogledi vozača tih skutera koji širom otvore oči i gledaju po mojoj mašini u čudu jer od zguljenog baotiana sa košaricom i vjetrobranom nisu očekivali baš nikakvu prijetnju a kamo li da ih opere. :toothy9:
Uglavnom uz to što me moj bobi uveseljava svaki dan odlučio sam još nešto pokušati u vezi ubrzanja i krajnje koju bi volio da bude nenategnutih 80, pa sam kupio variomat malossi multivar za minarelli i pokušao ga pripasati ali....
Ne paše.
Kalota ne paše jer ima zupce a bobijeva ima rupu promjera msm 14mm, bolcna je 2mm kraća i sa rupom 13mm a bobijeva 14mm, variomat promjerom zapinje za bendix.
Mislio sam staviti kalotu od bobija i bolcnu, ali kalota je preplosnata ili preplitka, a bolcna predugačka, pa sam odlučio malossijevu kalotu koja bi pasala valjda jer je dublja stokariti da ima rupu kao bobijeva, bobijevu bolcnu skratiti za 2 mm da bude dužine malossijeve i varimatu skinuti vanjski promjer za 1mm kako ne bi zapinjao za bendix.
Čekam sada da se navedeno istokari pa ću vidjet jel bude kaj iz toga...
E sad, tvorničke rolice na bobiju su 6.5, ove koje sam dobio sa multivarom su 7.0 i bijeli feder, pa molim prijedloge kaj sad napraviti, sa čim početi da li staviti možda lakše rolice od tvorničkih, kakva su vaša iskustva, isplati li se mijenjati feder. Kak to točno ide.... Mislio sam staviti tvorničke role pa onda ocijeniti ubrzanje i odlučiti teže ili lakše ili kak?
Nekak ni se logički čini da bi malossijeve role 7.0 išle uz pripadajući variomat i feder ili se varam???
Kak se to dela??? :toothy3:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: skoda90 - 20 Svibanj, 2015, 14:48:45
pa sam kupio variomat malossi multivar za minarelli i pokušao ga pripasati ali....
Ne paše.
Kalota ne paše jer ima zupce a bobijeva ima rupu promjera msm 14mm, bolcna je 2mm kraća i sa rupom 13mm a bobijeva 14mm, variomat promjerom zapinje za bendix.
Mislio sam staviti kalotu od bobija i bolcnu, ali kalota je preplosnata ili preplitka, a bolcna predugačka, pa sam odlučio malossijevu kalotu koja bi pasala valjda jer je dublja stokariti da ima rupu kao bobijeva, bobijevu bolcnu skratiti za 2 mm da bude dužine malossijeve i varimatu skinuti vanjski promjer za 1mm kako ne bi zapinjao za bendix.
Čekam sada da se navedeno istokari pa ću vidjet jel bude kaj iz toga...
E sad, tvorničke rolice na bobiju su 6.5, ove koje sam dobio sa multivarom su 7.0 i bijeli feder, pa molim prijedloge kaj sad napraviti, sa čim početi da li staviti možda lakše rolice od tvorničkih, kakva su vaša iskustva, isplati li se mijenjati feder. Kak to točno ide.... Mislio sam staviti tvorničke role pa onda ocijeniti ubrzanje i odlučiti teže ili lakše ili kak?
Nekak ni se logički čini da bi malossijeve role 7.0 išle uz pripadajući variomat i feder ili se varam???
Kak se to dela??? :toothy3:

Ja sam danas isto stavio MM sa baotianovom kalotom i sve stima,bendix sam izbacio jer ga i tako nepalim na aku...
Sve mi pase isto imam bijeli malosi feder i trenutno 6.5 rolice i ici cu na jos lakse.
Koliko sam vidio malosijeva kalota je dosta vislja pa bi remen u "leru" bio vec dosta visoko (nebi sjeo do kraja na bolcu) ako se ne varam,ali ovako sa baotianovom kalotom mi je sve oke.
I imam bolcnu original od baotiana neznam sta tebe muci  :dontknow:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 20 Svibanj, 2015, 21:46:59
ovako, kad sam kupio mm stavio sam remenicu na stol, na nju baotianovu bolcnu, na nju MM, u njega rolice i baotianovu kalotu. znači MM se po bolcnu spustio skroz do kraja do remenice, spojio se sa remenicom, a kalota je ostala visiti na bolcnu, što bi trebalo predstavljati skroz otvoren variomat ako se ne varam. u toj poziciji baotianova kalota tj klizači uopće nisu doticali stupiće jer je kalota preplitka, znači pri maxbrzini bi variomat se odvojio od kalote i sve bi se prilikom vraćanja rasipalo.. :dontknow: mjerio sam cca 6-7 mm prije kraja remenice i MM-a remen bi u tom slučaju da kalota se ne odvoji od MM-a trebao bit širok 23mm, znači ne valja.   zato sam se odlučio za malossijevu kalotu jer je dublja i samo sa njom i kraćom bolcnom 2mm sam dobio da kad je MM spojen sa remenicom da kalota koja ostane visit na bolcni  dotiče sa točno pola klizača stupiće na multivaru, a razmak pri kraju MMa između njega i remenice bude nekih 16-17mm.

Uglavnom složio sam to danas gore i nisam zadovoljan, izlaznost remena je 5 mm od kraja što je dobro, budući da je MM većeg promjera to je zadovoljavajuće, probao rolice 7.0 motor se ne vrti valjda iznad 3000okr/min, stavio vjerojatno originalke 6.5 malo bolje al isto ne vrti se valjda iznad 4-6 000, stavio ove koje su bile u skuteru ne znam koliko su teške uglavnom lakše od ovih dvojih, skuter se vrti kao i prije, meni zadovoljavajuće, krajnja ista a ubrzanje možda i lošije, s tim je ubrzanje pri kretanju sigurno lošije nego sa originalnim variomatom, jer motor pri kretanju iz nule padnu mu okretaji kao da nema snage i onda počne vrtit a prije je imao šus iz njesta kako si mu dao gas tak je krenuo ::) kaj sad da radim?   škoda90, koju si ti razliku sada dobio sa 6.5 rolicama u odnosu na originalni variomat sa 6.5???
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 20 Svibanj, 2015, 21:52:14
Zaboravio sam reći da je remen dok sam otvorio zgašenog drito na bolcni, znači nevjerujem da je prekratka bolcna pa se remen ne vraća na nulu ili je, ne znam, znalci pomagajte...  neznam zakaj je loš u startanju ???
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: skoda90 - 20 Svibanj, 2015, 22:58:13
Vidis ja uopce nisam tako gledao kao ti ali ima nekog smisla,jedino sto mislim da se to nebi trebalo dogodit jer imamo kratak remen i sumnjam da se moze toliko popeti tj da se toliko otvori MM

Meni je trenutno sa navedenim federom kroz ubrzanje cca 7000~ okretaja mozda nesto sitno manje kad se prijenos dobro ugrije!a ciljat cu na nekih 7600
Za original vario ti nemogu reci jer sam prije ovoga imao koso variomat.Mogu samo reci da je mm puno bolje drzi okretaje.
Sjecam se prije sa originalnim variom cim dodjem do nekih 70 -75 vec okretaje dize u nebesa i prevrtava.a danas vozim ravno 80 a okretaji fino na 7000 sto je sasvim uredu jer ima linearno ubrzanje i drzi skroz iste okretaje.

Zaboravio sam napomenit u mom slucaju je nov remen stavljen prije par dana (powerlink) imam par bolcni raznih dimenzija pa cu se i ja malo poigrraat oko prijenosa i vidit kako to sve stoji s malossi kalotom...
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 20 Svibanj, 2015, 23:22:22
tableta - ak nikaj ne slozis ja sam kandidat za kupnju tvog multića, kod mene bu ziher radio kak treba :)
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: GoGs777 - 10 Kolovoz, 2015, 19:14:30
jedno pitanje: kako izmjeriti okretaje na motoru?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: skoda90 - 10 Kolovoz, 2015, 21:21:24
Moras ubacit brojac okretaja...
Ja ovaj imam: http://www.ebay.com/itm/Digital-Red-LED-Tachometer-Tacho-Gauge-RPM-for-Four-Cylinder-Autos-DC12V-GRS-/311369002034?hash=item487f09ec32&vxp=mtr (http://www.ebay.com/itm/Digital-Red-LED-Tachometer-Tacho-Gauge-RPM-for-Four-Cylinder-Autos-DC12V-GRS-/311369002034?hash=item487f09ec32&vxp=mtr)
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 10 Kolovoz, 2015, 21:21:44
tako da spojis obrtaljku.
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: skoda90 - 10 Kolovoz, 2015, 21:37:47
radi ova moja ko zmaj,imas ih dosta na ebayu pa pogledaj i naruci.pazi samo da je za 1 cilindar
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: GoGs777 - 11 Kolovoz, 2015, 06:45:52
ovo je sad kriva tema, ali trebam za baotian bt49qt-12. pretpostavljam da nije bitan model motora. gdje ste ju nakeljili i upasali?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 02 Siječanj, 2016, 22:56:42
 ;Dda dignem malo temu uz mrtvih...okrenulo mi danas 11000 km, znači 3000 km na kitu, te se sjetih da sam možda već mogao i ulje promijenit :icon_scratch:. Uglavnom vozim se doslovce svaki dan po par km posao i ostalo kaj treba obavit po gradu. Od "dužih" ruta ove godine nekoliko puta odlazak u jasku,jankomir-sesvete, zaprešić, jankomir- 15km iza vel.gorice) i ono na što sam posebno ponosan  4 dana za redom po onoj najvećoj vrućini (kad je bilo mislim 37 ili 8) u zagorje na viksu cca 50km u jednom smjeru i naravno natrag, mali radi kao i prvog dana. :headbang: Naravno cijelo vrijeme full gas i ništa nije mijenjano ni dirano. Od kvarova imam za prijaviti da se malo rastalila plastika ventilacije između ventilatora i cilindra :toothy12: vjerojatno jer je tih dana bio toliko vruć zrak je grijao umjesto da hladi i bolna guzica od tvrdog sica. odnos uloženo-dobiveno i performanse-trajnost mislim da je odličan i nadam se da je tako i ostalima.
Usput kad sam išao kupiti felgu za bicikl u beta-motu sam porazgovarao sa jednim od majstora koji tamo rade( rade baš sa kineskim skuterima) i rekao mi je da je setup koji imam najbolje što se može staviti na njega što se tiče iskoristivosti.(veli da se još nitko nije vratio na popravak) a da onaj jači kit msm 82 il 90(sa glavom) daje dosta više ali da je svaka mašina koju su složili otišla nakon nekih 1000-2000km. Mislim da mi je i Zvonkec rekao nešto slično... uglavnom ide kinez, a i zna se da tako nešto može napravit samo kinez ili rus :laughing9:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: JogFromYamaha - 03 Siječanj, 2016, 10:41:17
zamjeni ulje i vozi dalje
mogao bi ti i cesce mjenjat ulje pogotovo zbog visokih temeperatura koje utjecu na ulje negativno
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 03 Siječanj, 2016, 13:31:42
ma znam, rekao sam sam sebi da ću ga mijenjat svakih 1tkm a kad ono prešao 3u god da nisam ni trepnuo..zaboravio jbg. sad je pao ovaj snijeg pa se nemrem vozit, onda ću promijenit ulje.  jedino mi palo na pamet  nabavit gume od onih malih kineskih dječjih krosera, mislim da su isto 10 cola na rezervne felge pa na snijeg.. :drunken_smilie:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: avr freak - 08 Siječanj, 2016, 02:15:07
kako možeš zaboraviti zamjeniti ulje? pa to ke kao da si napisao da si ujutro zaboravio oprati zube :zubo:

samo neka te služi, riješi to i peglaj dalje.
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 29 Siječanj, 2016, 11:23:35
našao sam u oglasniku da čovjek prodaje glavu sa većim ventilima za bobija, pa me zanima da li bi kaj dobio i koliko  ako bi to nabio gore na postojeću garnituru 72cc+a9+88dizna u 18mm originalnom fergazeru?? Navodno je usis 22mm, pa me zanima je li može postojeća prirubnica i frg (jel se uopće osjeti u usporedbi sa običnom glavom)ili moram širiti prirubnicu i staviti veći fergazer  :binkybaby:?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: skoda90 - 29 Siječanj, 2016, 12:06:23
našao sam u oglasniku da čovjek prodaje glavu sa većim ventilima za bobija, pa me zanima da li bi kaj dobio i koliko  ako bi to nabio gore na postojeću garnituru 72cc+a9+88dizna u 18mm originalnom fergazeru?? Navodno je usis 22mm, pa me zanima je li može postojeća prirubnica i frg (jel se uopće osjeti u usporedbi sa običnom glavom)ili moram širiti prirubnicu i staviti veći fergazer  :binkybaby:?
Vjrovatno si nasao moj oglas koji je i na forumu  :icon_biggrin:
Sve sto te zanima mozes naci u mojoj temi u vezi glave
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 29 Siječanj, 2016, 20:03:01
skuzio sam da je to tvoj oglas, na forumu oglase nemrem nažalost jer nema dost postova, a tvoju temu ću probat nać, pa da vidim ;D
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 29 Siječanj, 2016, 20:39:17
u kojoj je to temi,tražio sam nemrem nać, a u tražilicu sam stavio skoda90, izbacilo mi neke teme u kojima si sudjelovao ali ni jedna tvoja... :sad1:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: skoda90 - 29 Siječanj, 2016, 21:02:09
Sad sam pogledo u svojoj temi i taman fali taj dio teme a to je ono kad se server bio sj#bo...ugl objasnim ti na pm
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 12 Veljača, 2016, 21:14:35
zanimljivo...
http://www.njuskalo.hr/skuteri-preko-50/180wxr-baotian-oglas-18105916 (http://www.njuskalo.hr/skuteri-preko-50/180wxr-baotian-oglas-18105916)
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: steeef - 12 Veljača, 2016, 21:36:17
matereti koja nakarada haha
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Corector - 12 Veljača, 2016, 21:50:21
Kakva zlouporaba  :toothy12:

To je pravi KIT :headbang:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Tomi_ZG - 12 Veljača, 2016, 23:13:18
Ja ću se samoranit  :toothy12:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Corector - 12 Veljača, 2016, 23:21:16
Ja ću se samoranit  :toothy12:

To ti je u susjedstvu, kak ga nisi vidio do sad?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 12 Veljača, 2016, 23:58:44
to je od onog malog janjevca tu kod mene, dok sam imo kit na reliu napro sam ga na branimjrovoj da se mali poklopio po usima od sramote. lik se bez filtera vozi i ta masina je ubijena do kraja..
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Tomi_ZG - 13 Veljača, 2016, 00:42:42
Ja ću se samoranit  :toothy12:

To ti je u susjedstvu, kak ga nisi vidio do sad?
Brate kak bi ga vidio to je wxr  :laughing7:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 14 Veljača, 2016, 10:21:26
kakvi su to skuteri FYM? konkretno se radi o nekom retro skuter modelu scooterone ( na youtubeu poznat kao sachs bee 125) koji na sebi ima mislim 125 gy6 mašinu i 10 cola kotače(kratki blok)...kojega bih uzeo za donora novog srca svojem bobiju.Jel netko zna koja je mašina, nema nigdje podataka qmb152 ili 153, tih skutera u hrv ima valjda dva, a ovoga kojeg bi kupio nemrem probat kak ide jer ima Razbijen prednji kraj...je tko imao to čudo?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 14 Veljača, 2016, 11:59:56
kakvi su to skuteri FYM? konkretno se radi o nekom retro skuter modelu scooterone ( na youtubeu poznat kao sachs bee 125) koji na sebi ima mislim 125 gy6 mašinu i 10 cola kotače(kratki blok)...kojega bih uzeo za donora novog srca svojem bobiju.Jel netko zna koja je mašina, nema nigdje podataka qmb152 ili 153, tih skutera u hrv ima valjda dva, a ovoga kojeg bi kupio nemrem probat kak ide jer ima Razbijen prednji kraj...je tko imao to čudo?
to je 152QMI mašina, tj GY6 125 kratki blok. marka koja god da je nek te ne brine, bitno da je GY6 mašina ;)
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 20 Travanj, 2016, 06:43:35
evo ga, počelo je nešto hebat.   Od prije nekog dana skuter ne želi upalit iz prve dok je hladan i poluhladan dok se ne doda gas do pola nakon dva tri kurblanja( ako se doda odmah zalije i tek onda neće upalit). Zamijenio sam mu čok drugim rabljenim ista stvar. Kada je vruć pali iz prve. Uvijek i samo ga palim na kurblu jer anlasera nemam. Poštelao sam ventile, i probao naštelat fergazer, radi mirno, vuče odlično ali jednostavno ne želi upaliti dok mu se ne doda gas. Budući da nikada nisam morao to raditi do sada, vrlo je iritirajuće. U čemu bi mogao biti problem? Je li netko imao/ima sličnu situaciju. Imam još jedan rezervni čok kojeg ću probat stavit iako izgleda da nije do toga...kaj još se treba pogledati?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 23 Travanj, 2016, 10:56:15
mogu li se pomiješati rolice 4.0 i 3.5 ili je to ipak prevelika razlika?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: GocaKralj - 23 Travanj, 2016, 11:24:06
Za gore pitanje o paljenju ne znam odgovor :D
Ako si postelao sve fino, ne znam sta bi mogao bit problem. Mozda gorivo.
A mislim da se mogu mijesat te rolice, do pola grama razlike je ok.
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 26 Travanj, 2016, 08:11:54
jučer oko 22h boto je naglo preminuo, nakon kratke i teške bolesti... 17 km od doma.  :drunken_smilie::  uglavnom, išo sam po slavonskoj 80 i kusur po vuri, odjednom na ful gasu oslabio, zgasio se, svjetla nestala, zaružilo kao da netko fleksericom brusi i jak miris paljevine... točan razlog smrti znat će se nakon obdukcije.   :glasses2:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: steeef - 26 Travanj, 2016, 08:46:51
kad ventil izgori jebe paljenje na hladno..more bit da se raspal ventil na kraju
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Tomi_ZG - 26 Travanj, 2016, 09:38:17
Završio je ko i svaka naturpijana batina prije ili poslije,svi koji imaju kit na tom skuteru sve se brzo raspadne

To sad hiti u smeće i kupi nekog piaggia,samo stavi spuh i multivar i vozit ćeš se brže nego s batinom i napravit 5x više kilometara
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 26 Travanj, 2016, 10:15:16
hm...imam još jednu rezervnu mašinu sa 4500km pa ga ne bih još otpisao tako brzo... :dontknow: budem vidio prvo kaj mu je pa ću onda odlučiti kaj s njim.  tražim već neko vrijeme neki swapirani četverotaktni skut (nemam A kat) al nema nigdje. Htio sam sam staviti 125 mašinu al me jebu kotači i tak. Cvaje mi jednostavno nisu privlačni, ako nisu na brzine. nezz.zvuk, smrad... Nadam se da je ventil jer onda ustvari nemam problem, iako mislim da je prema onom zvuku bilo nešto ozbiljno, a i struje je nestalo iako se skuter krepan još preko prijenosa kotljao, te miris paljevine...javim kad raskopam. Tko zna možda i prijeđem na cvaju, vidjet ćemo..
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: skoda90 - 26 Travanj, 2016, 10:38:56
Mozda samo nesto u prijenosu  :dontknow:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: jerrycro - 26 Travanj, 2016, 17:04:59
@tabletica

tak je i meni bilo isto s nakitanom batinom , ventil se pokrivio i samo je izdahnuo. sad je na novom setapu nova termogrupa i baš ću jedan dan rasklopit da vidim u kakvom je stanju odvozio sam nekih 600-700 km

a što kaže kolega iznad prodat batinu i kupit nekog cvaju, pa iskreno koji god je naturpijan nije baš vjećan... serijala i vozi dok si živ. na cvaji može proć , a na batini šteta goriva potrošenog kad brže biciklom prođeš
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 26 Travanj, 2016, 21:32:58
a moralo se to desit kad tad, reko sam ti da će biti tako.. mene je ta sudbina dočekala 3x u 7000km onda sam popizdio i prodo sve. vrati serialu ili složi onaj 44mm kit 60cc on traje dugo i nemre uništit radilicu ni nikaj. nejde ko ovaj sad setap al ide bolje neg seriala :D
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: skoda90 - 26 Travanj, 2016, 21:37:04
Pa koji je vama vrag,zvonkec znas i ti sam da kita 47mm nije nist za batinu pa ja sam odvrtio preko 10tkm i samo promjenio karike a nisam ni to morao i evo jos ide ko zmaj bez ikakvih luftova.samo ne treba bit skrt za sitnice i sevrvise i to je to.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 26 Travanj, 2016, 21:40:23
ti to meni pričaš koji ulje mjenjam svakih 1000km ?  dođi u ZG i nateravaj se od semafora do semafora full gas pa bumo vidli jel buš napravio više od 7-8tkm sa jednom radilicom  ;D   ne pričam napamet, zaklo sam 3 setapa u 7tkm al sam se i vozio a ne kilavio po cesti
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: skoda90 - 26 Travanj, 2016, 21:42:57
Jbg zvonkec samo se ti ganjaj,meni je u cilju da to traje,a i dokazo sam da moze.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 26 Travanj, 2016, 22:04:56
trajalo je i oje kad sam se sam vozio, onda sam glumio penzića. jbg kad se sa ekipom voziš treba pratit cvajere a izvlačenje maximuma iz batine rezlutira havarijom na kraju
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: skoda90 - 26 Travanj, 2016, 22:19:42
trajalo je i oje kad sam se sam vozio, onda sam glumio penzića. jbg kad se sa ekipom voziš treba pratit cvajere a izvlačenje maximuma iz batine rezlutira havarijom na kraju
Oprosti zvonkec vise necu lagat ovaj napaceni naord i priznajem da imam blokadu :(
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 27 Travanj, 2016, 23:05:49
evo ovako, tek sad mi ništa nije jasno! išao sam pogledati kaj je sa mašinom, iskru ima, reko zavrtit ću ključem ventilator da vidim jel se da okrenuti, da se, kompresiju ima jaku, niš ne ruži. Otvorim prijenos sve ok. bio sam na full gasu kad je krepo, svjećica je smeđa..znači smjesa nije bila presiromašna,  mislio sam da je možda ventil prdnuo, al reko idem prije skidanja glave ga zakurblat da vidim jel se kaj bude čulo i ružilo. ( sumnjao sam i na kombinaciju rolica 3X4.0 i 3X3.5 ali nije sve je cijelo)
 Zakurblam ga i motor upali na prvu i radi!!!! pa j**** ti mater :o
mirišim okolo njega niš po paljevini ne smrdi,niš ne škripi, radi ko beba. koji k. svjetla rade. nije mi jasno.  Provozao sam se okolo krug( kiša pada ) radi samo mi se čini da nekak čudno vuče, možda slabije, ne znam.  Kad prestane kiša provozat ću se jače da vidim kaj se dešava kad se dobro dobro zagrije...
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: robyakarider - 27 Travanj, 2016, 23:44:14
da nije nesto u magnetu tj namotajima
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 28 Travanj, 2016, 07:02:33
evo sad sam išao posao, upalio iz treće kurble bez gasa s tim da je prva skoro ulovila.... šus iz mjesta  gro dobar ali pri 40-60 nekako slabi, nije kako je prije jednako vukao do 70 pa nabire, sada navuče na 40-50 i onda kao da ima rupu. nekako traljavo al na istom mjestu sam postigao 75 kao i obično. ne kužim.   Nikakvih zvukova ni drugih čudnih ponašanja, osim što osjetim da to nije to. 
Što se tiče onog događaja, najverojatnije se motor pri velikoj brzini  iz nepoznatog razloga ugasio, a prijenos ga je onda preko kotača gurao i možda je remen stvorio onaj zvuk i smrad dok je proklizavao i gurao ugašen motor ( iako mi je smrdilo po spaljenoj struji) nezz.
Nekako mi se čini da možda fergazer počeo zajebavat..al opet nema štucanja, trokiranja, samo nekako nema snage pri 40-50-60. probat ću izvadit ove tri 4.0 rolice i vratit stare 3.5 koje su prije bile pa vidjet, možda ga jebe kaj su miješane... Al opet ne bi se zbog rolica ugasio? ma mora da je frga krivac...nezz
 
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 28 Travanj, 2016, 20:12:38
da, definitivno normnalno ide do 50 i onda staje ubrzanje ,počne nabirat  polako kao da je 50tka. Kao da se pomalo , jedva primjetno guši na full gasu, ali samo od 50 na dalje...jer mu full gas dajem i pti kretanju pa šusne iz mjesta... probao sam sa otpuštanjem gasa  ispada da jednako radi dok je na full gasu i na 2/3 što nikako nije dobro.  Kada sam prije godinu dana prvi puta štelao frgu, okretanjem vijka smjese jasno su se mijenjali okretaji i lako sam našao najveći broj okretaja, a sada  taj period od slabije višlje slabije( mislim na okretaje pri otpuštanju, zatezanju vijka smjese) traje 3-4 okreta vijka i nekako se ta razlika u radu između skroz zategnutog-namještenog-skroz otpuštenog položaja teško nađe... ler gas se lijepo da namjestit al ovo nekako čudno...isplati li se otvarati frgu? ili bolje kupit novi. Gdje ima jeftilen?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 28 Travanj, 2016, 22:05:42
a večinom ovi sa ebaya kur*u nevaljaju al moreš probat, ček a reci mi kak reagira na gas kad se voziš npr 20-30 ? jel i onda sere na pola gasa ili? možda te nekaj drugo zeza?

ak baš očeš neki jeftilen imam ti link sa ebaya po 15$ i free šiping
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 28 Travanj, 2016, 23:00:01
zvonkec, kad je na nogarama prima gas trenutno, nema trokanja ni kašnjenja. kad se kreće nabijem gas do kraja kao i uvijek, krene kao i uvijek, šusne iz mjesta i vuče jako , kazaljka se brzo penje 10-20-30-40-50 i onda uspori penjanje, lagano nabire km po km, a gas je i dalje do kraja. Pustim gas malo  i opet dodam , i dalje istim sada sporim intenzitetom se penje preko 60, pa 63, 64, 65, 67 pa 70  kao da je 50tka.Ne daj bože malo vjetra, osjetan gubitak snage. Od 50 na dalje gas je do kraja a snaga kao da držim stisnutu kočnicu.
  Ajde molim te, ak nije problem daj mi taj link, pa ću zamolit frenda da mi naruči frgu, ipak je novo novo. hvala.
 Kad prestane kiša probat ću se poigrat sa frgom , vratit ću stare rolice u variomat da sve budu 3.5 pa vidjet. Očistit ću frgu, ili probati sa rezervnom kojiu imam al ne znam kakva je...i tak :hello:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 28 Travanj, 2016, 23:13:12
poslo na PM pa vidi
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 30 Travanj, 2016, 19:48:57
kao što sam rekao da ću napravit, jučer sam vratio rolice 3.5 da budu sve i dobio ajmo reći normalno ubrzanje natrag poslje 50. Vjerojatno nisu smjele biti mješane rolice. Što se tiče samog rada naštelao fergazer i vozio se skoro 2 sata gaseći i skidajući svjećicu, gledajući smjesu.Čudno mi je to što sam naštelao frgu i onda vozeći i  provjeravajući svjećicu zatezao postupno vijak smjese i zategnuo ga za krug i nešto, tako da je od skroz zategnutog položaja ostao možda ni puni krug, a svjećica je smeđa  sa laganim naglaskom još prema bijelome. Palio, gasio sve 5 i tako ga zadovoljan spremio u garažu. Pustio da se ohladi, upalio poluhladan, upalio hladan iz drugog puta. Danas ujutro zakašljucao prvi put i ne bi ga isus više upalio. nema šanse, skinuo frgu, stavio drugu( isto staru) skoro sastavio i onda nema šanse. Vratio originalnu propuhanu, nema šanse, ni da zakašljuca. Iskru ima dobru. SKinuo prirubnicu, sve provjerio, neće, 1001 put i onda odjednom primi, i radi, normalno mirno kako treba, ko vurica. Napravim krug 2km ok, i dođem doma, zgasi se na leru i više ga nisam uspio upalit ni nakon 1000tog pokušaja.  Čekat ću sada da stigne nova frga pa ak onda nebu htjelo ne znam, u smeće...
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 30 Travanj, 2016, 21:11:44
onda te vjerovatno nekaj sa strujom jebe  :icon_scratch:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Fast Nrg - 30 Travanj, 2016, 21:33:02
Jeb*** njega to je kaj je batina  ;D
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 01 Svibanj, 2016, 22:27:40
kaj se tiče struje nema ga valjda kaj zezat kad iskru ima,
 eventualno čok, al njega( 2 različita komada) sam spojio drito na ispravljač 12V da budem siguran da je pod naponom tak da ne bi smjelo biti.. najviše sumnjam u frgu, sumnjao sam u glavu al ne bi onda kad sastavi radio normalno i vruć i hladan. struju ću prekontrolirat još jednom iako velim iskru ima pravilnu i jaku. Vidjet ću kad dođe frga, ma zapalit ću ja njega pa makar to bilo i šibicom. :angryfire:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 01 Svibanj, 2016, 23:08:47
naš kaj je meni bilo na prvoj nakitanoj batini kaj sam imal, zgorel je dihtung glave između cilindra i faznog lanca i tu je puštal kompresiju u karter, palil nije nikak a kad je zapalil delal je normalno i vuko je koda se nikaj nije desilo
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 25 Svibanj, 2016, 08:36:36
došao je novi sa e baya fergazer 100kn, neki sa metalnom kapicom membrane.
stavio ga gore neće ni zakašljat. Iskru ima i dalje.
skinuo glavu, klip i cilindar izgledaju odlično, nije bijelo nije ni čađavo.
ventili izgledaju dobro valjda, nema šprungova, zatvaraju jedan i drugi, brtva glave je čitava(limena).
namazao površine sa Ivasim 80 i zatvorio, naštelao ventile, mijenjao frgazere ništa.

skinuo mašinu, stavio drugu 50cc+novi fergazer
odmah na svakom kurblanju odradi takt dva al ne pali.
upalio nekako na pol gasa i uz lagano turiranje radi.
dobio ler, radio i ugasio se nakon minutu. ne pali više.
skinuo vakum pumpicu, stavio drugu.
upalio na pola gasa, radi, ali se ne da naštelat, vijak smjese mora biti zavrnut do kraja.
radi i nakon puštanja gasa ili minutu rada na leru se samo počne gasit.
Nakon kaj se ugasi može se jedino upalit na full gas.
probao krug oko zgrade, zaključio da neću moći se voziti na 50cc  :toothy3:
promjenio prirubnice, o ringove u njima, namazao ivasimom.
upali jedva uz full gas, ne može se naštelat, vijak smjese mora biti skroz zavrnut.
digao iglicu do kraja, upalio bez gasa, ne da se naštelat.
ugasio se i ne da se zapalit više.
šaljem sve u pm.
danas ujutro na hladno upalio  uz gas na pola, samo da vidim jel bude kresno.

Je li moguće da mu je premalo benzina, pa vijak mora biti do kraja zavrnut?
nemre nigdje vuć falš j#bo ga ja sve namješteno, provjereno zadihtano 3 puta.
Je li moguće da je taj novi fergazer toliko loš da se nemre ni naštelat?
dizna je 85, što bi trebalo biti dosta za 50cc.
Kaj se još može probati napraviti na tom dreku prije bacanja u smeće? :sad3:

Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 25 Svibanj, 2016, 10:38:21
probaj onda zamjenit cdi, bobinu sa kablom. kaj ni sa starim karbom ne pali?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 25 Svibanj, 2016, 12:04:14
Zvonkec, probat ću još i to jer ne znam više kaj bi. Kaj se tiče starog fergazera stavio sam ga gore na 72 i 50, nije htjelo upalit(#88).

ovaj novi frg(#85) nije htio upalit na 72, a kad sam ga stavio na 50 odmah je zaštucalo. i upali ali naštelati nikako. vidi se da je mašina ok, lijepo radi minutu dvije.  Svakako ću probati sa cdi i bobinom i kablom iako sumnjam da je do toga.

slučaj ovakvog rada kakav sad imam na 50 je imao onaj moj frend na kimcu, radilo bi i onda nakon minutu se oće zgasit, pa mu digneš ler gas, onda malo radi pa mu ler gas odjednomk digne u nebo. tak se non stop igrao sa smjesom i ler gasom , nikad nije radilo kak treba. onda smo mu stavili novi ferg i taj problem je nestao.

bojim se da je frg šrotan. probam pa javim

Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 25 Svibanj, 2016, 21:54:58
promjenio sam bobinu, kabel i cdi i dodatno potego masu sa mase bobine na glavu mašine, isto je
. nemre se naštelat da radi kak treba.
stavio diznu 90 kaj je totalno preveć za 50tku i radi isto.
 Stavio staru frgu(#85) i upalio i radi isto kao i novi, znači treba mu zavrnut vijak smjese do kraja da bi koliko toliko radilo. hm..na oba fergazera isti simptomi?
Izmjerio 12v na žicama čoka, znači čok dobiva struju.
probao vozit, nemre prek 30.
stisnuo uvodnu cijev od airboxa da je začepim, skut se ugasio, nije ostao raditi što bi u slučaju fals zraka navodno trebalo.
preštelao ventile 005 010 slabo, 010 010 mrvicu bolje od prethodnog al isto koma. i onda opet kao i jučer više ne pali...
ima li još kakvih ideja?
 
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 26 Svibanj, 2016, 00:21:26
jedino logicno bi bilo da je vrag uso u njega :(

stvarno takvih problema nikad sa ni jednim kinezom nisam imao :( pa mi bas nis ne pada na pamet do cega bi moglo bit
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Adam - 26 Svibanj, 2016, 09:15:38

 Ma nema to veze sa strujom...    Daj mi reci jel  ima kompresije kada se polagano pritišče kurbla za paljenje...???   Mislim da ne propada samo onako bezveze nego u jednom djelu kod zbijanja moralo bi biti iti onako malo teže...!!    Prvo to pa onda dalje...   Mislim na ovom od 72ccm ,  ;D
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 26 Svibanj, 2016, 17:54:57
ma ima jaku kompresiju 72. trenutno je 50 mašina gore koja ima 5000km( novo :toothy9:) i dobru kompresiju. ne znam više koji mu je. postajem fakat očajan i razmišljam da ga odvezem negdje na servis :drunken_smilie: malo ću se odmorit od toga jer sam već tri dana pijan od benzina i razmislit. možda skinem glavu sa 50tke i stavim na 72 pa vratim tu mašinu natrag, pa ak ne ide onda na servis, ili ostaviti tak kak je pa prodat u dijelove nezz.
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Adam - 26 Svibanj, 2016, 21:01:03

 Ma stavi ti 72ccm ,novi frg i 85 diznu...  evo i ja sam imal problema sa frgom ,odnosno nije išlo kak treba pun gas...  I riješenje je bilo da sam onaj klipič na kojem je igla fiksirao da bude stalno skroz otvoren,vjerojatno nije bio dobar sistem podizanja tog klipa a membrana i sve uredu...
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 26 Svibanj, 2016, 22:01:10
pregledavao sam opet glavu od 72 i skužio da je ispušni ventil kad se gleda kroz rupu ispuha bijel i čudnovato mu ta štangica izgleda. Znači kad se gleda od strane klipa izgledaju oba ok, smeđi itd, ali kad se gleda štangica od ispušnog je bijela i izgleda nekako suženo na jednom dijelu pa ide prema širem i tak. Ne znam dal tak treba imati oblik al to kaj je bijel bi mi možda objasnilo ono krepavanje u vožnji i jak miris paljevine....možda se užario.  a mislim da je i član jerrycro negdje na forumu spomenuo da mu se na 72 se iskrivio ispušni ventil...   I dalje mi nije jasno zakaj 50tka  zahebava al ću napravit sljedeće.... preseliti kit na 50tku, druga glava, originalni stari ili ovaj novi frg sa 88diznom pa ak onda neće onda znam da sam probao baš sve.
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 26 Svibanj, 2016, 22:07:32
ili 85
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Adam - 27 Svibanj, 2016, 09:51:38

 Može biti da se ispušni ventil skrivi, ništa onda drugu glavu al gledaj da dobro zatvaraju ventili ,i pobrusi ih ... I dobro glavu zategni ,inače ide glava na 2kg a ovi 2 vanjska na 1kg ,ali postepeno .....  Novi frg za 85 diznom ..
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: jerrycro - 27 Svibanj, 2016, 13:49:37
prijatelju istina je. meni se dogodilo sljedeće - skuter je odlično radio s kitom prvih cca 2000 km. nakon toga kreću simptomi malo lošijeg paljenja, tj više kurblanja. poslije toga se znao tu i tamo zgasit u vožnji dok nisam bratićevu curu vozio jednom na posao i skuter je samo doslovno izdahnuo tako se zvuk čuo, i smrad paljevine. što je najgore na kurblu nije propado... uspio sam ga par puta upaliti ali na jako kratko i zatim sam ga rastavio, klip je bio odličan, karike odlične i zamjetim da je savijen ispušni ventil (ali morao am malo detaljnije pogledat jer ovako na oko je izledo sasvim OK)
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 27 Svibanj, 2016, 14:02:02
kiler za ulje nebi bio od stete da se stavi pogotovo sad na ovim vrucinama. ta masina se debelo pregrijava
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: jerrycro - 27 Svibanj, 2016, 19:24:39
a di ju puknit ? danas sam odvozo jedno 10km u komadu na cca 65 po njegovom cajgeru i ugrijo se ko prase nakon 5h na ražnju. đe kiler stavit šta misliš ? ispod mašine?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Adam - 27 Svibanj, 2016, 22:37:03
 Ma dalo bi se to slozit ali treba ulagat pare a i treba to slozit kak se spada,ali mislim da je to normalno za kineza da se tak grije treba gledat da je propeler ispravan i to je to....
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 28 Svibanj, 2016, 00:04:08
to bas i nije normalno al dobro.. ja sam za svog kineza kupio plug&play kiler za ulje...
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 06 Lipanj, 2016, 14:27:05
stavio jučer mašinu 72 na stol, skinuo glavu, stavio ovu od 50tke,premazao sve spojeve ivasimom, naštelao ventile, provjerio 3 puta, 005 i 010, bregasta stoji kako treba, poravnate rupe i crtice, magnet točno na T. namazano bakelitna prirubnica, koljeno, o ringovi, stavljen novi fergazer, sve vraćeno na ramu, iskru ima jaku i pucketavu i Neće upalit.  stavio stari fergazer neće upalit. 

ne znam više...
 zna li netko nekog majstora dobrog za to, znači koji se baš kuži, na pdručju zg?  Vidio sam neki silvijo servis u strmcu kao radi sa baotianima, ima li tko iskustva sa njim? ....ili neki u zg sam da nije neki smoljo ikoji će mijenjati dio po dio jer to znam i ja...hvala
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 06 Lipanj, 2016, 18:52:57
Hmmmm,  ovo nema više veze sa mozgom :(   prije sa vanzemaljskim silama  :icon_scratch:          Eto da kucnem u drvo ja sam u svom životu promjenio sigurno 12-13 devetki i nikad ni sa jednom nije bilo ni sličnih problema kakve ti imaš a i masa drugih kaj gledam da se žale svaki čas na neki k**ra*.. Moji svi pale ko mine idu dobro, ne ostavljaju me nigdje po cesti  :dontknow:  neznam kaj bi ti pametno reko kaj da pogledaš još i probaš zamjenit :(

Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: robyakarider - 06 Lipanj, 2016, 21:20:40
je sigurno u fazi?
mislim zaboravi oznake, ako si gledao naoko mrtvu tocku i bregastu ako je u fazi sa klipom, magnet isto tako?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 07 Lipanj, 2016, 09:58:49
ha zvonkec, očito je viša sila odlučila da napravim swap o kojem već ionako duže vrijeme razmišljam haha, al kaj mi znači radit swap kad ne znam kaj je sa ovim običnim.  Lako ga raskopam i prodam u dijelove ili dam za male novce, ali činjenica da ne znam kaj mu je bilo bi me doživotno kopala, čak i kad bi swap uspio.

robykarider , u okviru mog znanja mislim da je dobra faza, jer sam si stavio kit sam uspješno, stavio frendu, motor koji je palio iz prve i išao ko zmaj do ovog "pregaranja". Oslanjao sam se sada kao i onda na oznaku T , ali uz osjećaj na ruci kad mičeš magnet gore dolje i osjetiš gdje mu je "pregib" tj gmt i ono se poklopi sa T.  Bregastu sam pažljivo stavio tak da su one tri rupe prema gore, a još A9 na sebi ima i dvije male crtice koje budu paralelne sa glavom tako da je i to pokazatelj. Ventile naštelao kao i tada kad je savršeno radilo.
Ako je klip ok, karike isto i cilindar, sve izgleda odlično, stavljena druga glava( sa motora koji je palio) da se izbjegne eventualna neispravnost glave, te od ostalih dijelova zamjenjeni CDI, 3 prirubnice, doslovno novi fergazer, vakum pumpica, bobina, iskru ima cijelo vrijeme...ne želi odraditi takt..


kratki rezime ove agonije:
2 mašine ista rama                originalna 72                                                   i                                rezervna 50
                    krepala  u vožnji  smrdilo po paljevini                                                5000tkm ne otvarana
                                ne pali jedan dan
                        drugi dan pali radi normalno cijeli dan
                               3 dan ne pali više nikako                                                        stavljena gore fergazer originalni
                                                                                                                              naštelani ventili i sve, ne pali
                                                                                                                             ganc novi fergazer, pali radi ne da se naštelat smjesa   
                                                                                                                              ne da se vozit, troka ne ide više od 30,
                                                                                                                               ne pali,
                                                                                                                              pali ne da se naštelat smjesa, stavljen originalni frg               
                                                                                                                               isto se ne da naštelat, ne pali više.
                                                                                                                              skinuta mašina dolje i glava preseljena na 72
                         ni sa drugom glavom ne pali.
U međuvremenu isprobane valjda sve moguće kombinacije sa fergazerima, prirubnicama, cdi, bobina,vakum pumpica, dodatno potegnute mase, a i mašine svaka ima svoje paljenje i koja god bila na rami iskra je uvijek dobra.... :sad1: 


Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 07 Lipanj, 2016, 12:33:05
A da se nije negdje zdimila instalacija?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 08 Lipanj, 2016, 16:07:14
nije.
nemrem ga složit i ne želim se više živcirat. kupit ću drugi motor i to je to!

http://www.njuskalo.hr/skuteri-do-50/qingqi-trajk-49-cm3-oglas-19368977


loool :notworthy:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 24 Lipanj, 2016, 17:48:12
Nisam uspio osposobit skuter, neće mi ga primit u servisu odhebavaju me, u oglasniku nigdje niš sezona je svi se voze, rega lagano prolazi i na kraju sam kupio Zhongyu 125 za swap.  dopeljo ga doma (lijepo poteže al ide jedno 60-70 jer na full gasu kao zacukava a ler gas loš, vjerojatno smjesa) ima nekakav inox "sporcki" auspuh čuje se ko 500 kubika (to moram hitno zamjenit jer privlači pažnju na maksimalno), i naravno da to ne bi bilo sve kad sam skinuo plastike skužio da se gro čuju lageri na radilici( na 6000km???) Jel to opasno ili se može neko vrijeme vozit??
Rama od 125 je trostruko jača od ove 50, i ima duplo više cijevi složenih tako da bude čvrsto, tako da ću morat dobro pojačat ramu od 50tke. 
uglavnom sad sam se uvaljo i probat ću se nekak izvuć, a ak ne uspije imat ću samo malo više smeća za bacit...al ak uspije :glasses2:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 24 Lipanj, 2016, 18:02:27
kad si doma da dode doktor dati dijagnozu? like za projekat, ak ne uspije zvonkec ce odkupiti nesto djelova od tebe da imas manje za bacat :P
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 24 Lipanj, 2016, 18:22:26
zvonkec ti si uvijek dobro došao gost. danas sam raskopo oba skutera struju itd i malo mjerio i tak. Sutra idem na viksu po  švasaparat i fleksericu pa onda od ponedjeljka krećem lagano. Sutra sam u zagorju a od nedjelje na dalje poslje 17h dapače navrati...Znaš da bum te ionak trebo.. :toothy3:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 24 Lipanj, 2016, 23:50:54
ponedjeljak i utorak sam jos u ZG, od cetvrtka me nema vise, selim se :) tak da bum vjerovatno jeda od ta dva dana doso :)
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 26 Lipanj, 2016, 15:40:24
ok!  jučer donio alat sa vikse i  dok narod navečer navija i gleda tekmu, tata reže baotiana fleksom u garaži :happy8:
       danas osnovno zavario, mislio sam sve fino i precizno, na kraju sam se tolko nahebo da sam sretan da je uopće ikak gore.
       budući da sam zavario da idu oba amortizera tek sam naknadno skužio da ne bu sad od tog išao rezervar gore :laughing3:, al ipak je nedjelja pa sam tak ostavio nek se hladi i on i ja do sutra..
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 26 Lipanj, 2016, 15:58:02
o tome sam i ja razmišljo kad bi sebi radio, zgrijat rezervar brenerom i gurat taj čošak unutra da imaš mjesta za amortizer. daj mi br pošalji u box zgubil sam ga negdje

e da sad sam se sjetio instalaciju nebuš moro mjenjat, ako se ne varam taj zongju ima namotje sa 6 polova i đek ti je isti ko na devetki samo vidjet jel su žice u đeku na pravom mjestu i toje to, znam da je frend brikal namotaje od rokiaj 125 na devetku neznam više kak je to spojil.. uglavnom radilo je
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 27 Lipanj, 2016, 08:38:32
hm, čak i da idem grijati rezervar brenerom kaj nemam mogućnost, vakum pumpica je opet preblizu amortizeru, tak da ću morat to sve odrezat i staviti jedan amortizer. Na kraju krajeva vidio sam neke rockye samo sa jednim amortizerom, a i ona rugoba zongshen 125 kaj sam prvo bio kupio zbog mašine je isto imao jedan amortizer, tak da ću ići na to. Izgleda da ovaj zhongyu ima više polova zato kaj mu regler(neki veliki) ima 5 žica za razliku od 50 koji ima 4,uglavnom sve je drukčije, struja na prekidačima i vuricama ne paše tak da će biti veselo. Najbolje bi bilo spojiti origigi 50 inastalaciju na izvode iz mašine al kak? ugl jebada
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 27 Lipanj, 2016, 16:08:12
buraz gle ovak je kod mene, meni bu sve pasalo na đek, a ova dodatna zelena je samo dodatna masa za namotaje i to se lako sredi :D

50cc

(http://i1330.photobucket.com/albums/w576/josipzvonaric/IMG_20160627_140103022_zps3epaejbr.jpg) (http://s1330.photobucket.com/user/josipzvonaric/media/IMG_20160627_140103022_zps3epaejbr.jpg.html)

(http://i1330.photobucket.com/albums/w576/josipzvonaric/IMG_20160627_140113511_zpsoh0geuqx.jpg) (http://s1330.photobucket.com/user/josipzvonaric/media/IMG_20160627_140113511_zpsoh0geuqx.jpg.html)


125cc

(http://i1330.photobucket.com/albums/w576/josipzvonaric/IMG_20160627_140201606_zpsvqblbaek.jpg) (http://s1330.photobucket.com/user/josipzvonaric/media/IMG_20160627_140201606_zpsvqblbaek.jpg.html)

(http://i1330.photobucket.com/albums/w576/josipzvonaric/IMG_20160627_140153957_zps0qupfdoh.jpg) (http://s1330.photobucket.com/user/josipzvonaric/media/IMG_20160627_140153957_zps0qupfdoh.jpg.html)
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 28 Lipanj, 2016, 11:14:40
hm, budem provjerio ugl. razlike koje sam primjetio na prvu su da 50 regler ima 4 žice a 125 ima 5 žica, kontakt bravica od 50 ima 5 žica a od 125 4, plovak rezervara od 50 ima 3 žice a od 125 2 i tak...budući da sam skuter zbog varenja ogolio do kraja a i 125 sam dopeljao doma, a 50 je upitan zbog svega kaj je bilo, odlučio sam komplet instalaciju od 125 staviti na 50, i sad naravno oko motora mi sve štima jer cdi i regler idu od 125 ali ne paše na prekidače ,vurice, bravicu i plovak od 50.

Zvonkec ak si siguran da je zelena uzemljenje namotaja onda ti ne bi trebao imati problema, baš ću provjerit kak je kod mene, jer se nisam baš ni koncetrirao previše na taj jack kad sam mislio komplet struju od 125 stavit.
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 30 Lipanj, 2016, 21:55:19
promjenio usput kočioni sustav naprijed i vilicu stavio sa novije 50tke jer je moje bilo u banani, stavio sam instalaciju od 125, i probao pripasati na prekidače na volanu od 50, niš ne radi kak treba, svi žmigavci žmigaju istovtemeno, skup sa štop svjetlom i tak, uglavnom kupusana žešća. Ali sam ga kresno i propeljao se krug po kvartu sa onak obješenim žicama na sve strane.
IDE MALI :headbang: a dere se ko veliki :toothy12:!! nisam ga baš ni stisnuo kak treba jer se spulja dere u tri pm, a kod mene mirno obiteljsko naselje al fkt lijepo potegne iz mjesta , bit će to dobro kad se složi. ostala je još ta nesretna struja za složit pa onda malo testiranja. Desni lager na radilici ili nešto na desnoj str mašine se opako čuje, kaj bi to moglo biti? Kurbla nekaj šteka, to sam čuo na dosta 125tica da jebe, zakaj to?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 01 Srpanj, 2016, 00:05:00
kurbla na 125 je ko i na 50 nuzno zlo, i to se koristi bas u kriznim situacijama kad nemas doma ni kablove da se spojis na drugi aku. tak da to rade ne diraj..  na desnoj strani masine moze rostat bendix jedino, lezajevi na radilici ne odlaze bas, pogotovo ne na mrtvim 125-cama..

eo ti slike dok sam ja svoju malu 125 slago da vidis kak izgleda to iznutra da znas kaj te ceka kad bus otvaro masinu

(http://i1330.photobucket.com/albums/w576/josipzvonaric/IMG_20140222_183233_zpsoizohzwb.jpg) (http://s1330.photobucket.com/user/josipzvonaric/media/IMG_20140222_183233_zpsoizohzwb.jpg.html)

(http://i1330.photobucket.com/albums/w576/josipzvonaric/IMG_20140222_183545_zps3ocixivc.jpg) (http://s1330.photobucket.com/user/josipzvonaric/media/IMG_20140222_183545_zps3ocixivc.jpg.html)

(http://i1330.photobucket.com/albums/w576/josipzvonaric/IMG_20140222_183649_zpscn3hzrza.jpg) (http://s1330.photobucket.com/user/josipzvonaric/media/IMG_20140222_183649_zpscn3hzrza.jpg.html)

(http://i1330.photobucket.com/albums/w576/josipzvonaric/IMG_20140222_185725_zpsuoksnupw.jpg) (http://s1330.photobucket.com/user/josipzvonaric/media/IMG_20140222_185725_zpsuoksnupw.jpg.html)

(http://i1330.photobucket.com/albums/w576/josipzvonaric/IMG_20140222_190146_zpszoyi7tif.jpg) (http://s1330.photobucket.com/user/josipzvonaric/media/IMG_20140222_190146_zpszoyi7tif.jpg.html)

a zupcanike kurble si ovak namjesti kak je i kod mene, tak najbolje radi i nema puno praznog hoda
(http://i1330.photobucket.com/albums/w576/josipzvonaric/IMG_20140215_084323_zpssutl5q3g.jpg) (http://s1330.photobucket.com/user/josipzvonaric/media/IMG_20140215_084323_zpssutl5q3g.jpg.html)
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 02 Srpanj, 2016, 22:06:22
danas složio struju, pripasivanja pun k, niš sa ničim nije pasalo i uspio složit da sve radi kak Bog zapovjeda. Prije testiranja još provjerim ulje i skužim da ga nema!!!!!! Pa zato ja i mislim da ruže lageri na radilici!!! Donor je bio bez kapi ulja u mašini i tak sam ga dopeljo nakon kupnje doma cca15km!!!! pas mater!!! Niš, natočim , krenem štelat skuter isto radi kak god okreneš šraf. Krenem se vozit, potegne iz mjesta do 30-40 i onda ko pedesetka do65 max. Primjetio sam da se motor grije ko lud, nakon pet minuta rada na leru smrdi koliko je vruć. Reko idem probat, nejde kur*u, probam štelat, jad i bijeda i skužim da mašina smrdi. Vraćam se doma 2 km, Vmax 65 pustim gas i krene plavi dim iz auspuha minutu i onda niš, stanem iz mašine isparava plavi dim , ulje gori!! Motor je kipuć, kapa ulje negdje ispod kuplunga, vjerojatno semering na radilici, a iz cijele mašine se dimi plavi smrdljivi dim gorućeg ulja. Došo doma ugasim motor, sve pucketa a iz mašine se dimi još 5 minuta ulje kao da si maslinovo ulje stavio na vruću tavu!!! koji k. Zadovoljan sam kak sam napravio swap i sve i sad mi se raspala mašina :laughing3:  Zato ga je smrad i prodavao, skužio sam da motor čudno smrducka kad sam ga kupovao al sam mislio da je zato kaj je stajao više od pol godine pod ceradom, pa se navukla paučina i blato od kiše... Da stavimo točku na i , prirubnica se rastalila od vrućine i pukla, tak da sad više neće ni upalit.  Pretpostavljam da uljna pumpa ne radi, zato se valjda grije nezz.  Zvonkec oš prodat tu mašinu sa slika..? :sad3:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: aragonY - 03 Srpanj, 2016, 00:15:48
Pa daj ne mogu vjerovati zar je moguće da te prati tolika nesreća  :(
Šta da ti kažem, sretno sa daljnjim kidanjem živaca  :notworthy: ja bih to davno u staro željezo prodao  :icon_biggrin:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 03 Srpanj, 2016, 05:53:27
Uffff jbt pitanje je jel ti se sad to isplati slagat, ja svoju nedam za nikakve novce :)  kod mene je novi fazni lanac, lanac uljne, na novo brusen cilindar sa novim klipom i karikama, glava s velikim ventilima, nova A9 bregasta, novi malossi vario, powerlink remen, ko nove polutke sa novim zvonom i kvacilom :P  previse novoga ima gore :D
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 03 Srpanj, 2016, 09:13:56
Ok zvonkec, onda ak ju ne daš za nikakve novce, daj mi ju za nekakve :laughing3:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 03 Srpanj, 2016, 11:08:58
hhh a kaj bum sebi na devetku stavio :P
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 03 Srpanj, 2016, 11:22:49
monster naljepnicu, isto bude deva išla ko i sa tom mašinom :laughing11:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 03 Srpanj, 2016, 11:42:13
kaj bi moglo biti uzrok tolikog pregrijavanja? znači vozio sam se neznam 4km, iz mašine se dimilo plavo ali iz metala, kao kad ulje gori na tavi i nakon kaj sam ga zgasio iu mašine se dimilo valjda još 10 minuta tak da kad sam skinuo sic je kroz onu rupu iško ko iz dimnjaka. Znači da sagorjeva ulje išlo bi na auspuh valjda??? kaj i je u dva navrata jako zadimilo plavo iz spulje nakon vožnje km na full gasu po sekundu dvije...ali je prestalo i pri ponovnom dodavanju gasa više nije dimilo na spulju. Na onu cjevčicu na glavi normalno ide para nije da baca il nekaj.
 Motor pali iz prve na doticaj gumba svaki put.
 Prirubnica je možda pukla jer se  nosač mašine naslonio na fergazer pa možda na grabi il kaj je napelo nezz. Sjećam se da i kad sam ga dopeljo doma kad sam ga kupio se parilo i smrdilo, ali para nije bila tako vidljiva zato kaj ulja nije bilo u mašini, a ja sam mislio da je od stajanja. Sada se pari vidljivo jer je unutra novo ulje, al ulje se ne bi parilo da nije prevruće, kaj uzrokuje toliko zagrijavanje?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 03 Srpanj, 2016, 16:16:30
mozda ne radi uljna, nema ti druge nego masinu po pola... e sad ako oces skuter ostavit za sebe i na duze vrijeme, slozi sve na novo i nemas brige. drugacije ti se nit ne isplati, mozes ili prodat sve za sicu ili se vozit tak kak je dok ne zariba.

masinu na stol i po pola ....
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Corector - 03 Srpanj, 2016, 18:32:53
Koliko si dao za tog 125 donora?

Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 03 Srpanj, 2016, 19:55:23
200e
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Corector - 03 Srpanj, 2016, 21:20:21
Ak je tako onda ne znam sto da ti rečem, iako sumnjam s obzirom da se danas sve nabavi za jednu picu.
Ja nedavno prodao identicnu 125 Lc masinu kojoj fali glava i klip jedva za 100kn (sto kuna) i jos je morao dostaviti. (Ps j**** mater svima u kolektivu koji imaju naviku trazit dostavu u takvim situacijama).
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 03 Srpanj, 2016, 22:22:44
Ak je tako onda ne znam sto da ti rečem, iako sumnjam s obzirom da se danas sve nabavi za jednu picu.
Ja nedavno prodao identicnu 125 Lc masinu kojoj fali glava i klip jedva za 100kn (sto kuna) i jos je morao dostaviti. (Ps j**** mater svima u kolektivu koji imaju naviku trazit dostavu u takvim situacijama).
tvoja više nije ni vrijedila, pratio sam ja tvoj oglas.. ovo je ipak GY6 a ne neki izrod od mašine tak da vrijedi bar dvjesto  ;D :laughing9:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 04 Srpanj, 2016, 07:02:06
jbg, cijeli skuter je bio tolko, prodaje je lik 50god kojem je služio da ide na ribičiju dok nije doživio moždani i oduzelo mu ruku i nogu, zato ga prodaje, skuter stoji već pol godine pod ceradom koju lik isto daje, novi suhi akumulator pod gararncijom itd itd, ima 6000tkm i tak sve ide meni u prilog...iskreno za mene je vrijedilo soma kn al ne da za manje pa nek bude 1500 plavi je ko i moj, nabit ću svoju tablicu i dopeljat ga doma. Mora bit dobar, pali iz prve, radi to je to..malo km ipak je to GY6 mora bit dobar .odrezat ću nosače sa rame skup sa mašinom i zavarit na svoju ramu, plastike i ostatak prodati skup sa svojim 50 mašinama...priča je dalje poznata...dodjem s njim doma čudno mi smrdi a i čini mi se da na desnoj strani nekaj ruži, da bi ispalo da u mašini nema ulja....koja je mogućnost da se to nekom dogodi :sad3:  Lik je skužio da nekaj ne štima ali skuter radi i shema je ta koju sam popusio, jer jbg tih 5 min kaj sam ga isprobavao je radio dobro. A kaj sad, drugi te pare zapuše za mjesec dana tak da mi je više žao vremena izgubljenog i živaca neg para, ionak sam ih slučajno zaradio za 2 dana tak da kako došlo tako i ošlo..
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Corector - 04 Srpanj, 2016, 08:14:47
Ak je tako onda ne znam sto da ti rečem, iako sumnjam s obzirom da se danas sve nabavi za jednu picu.
Ja nedavno prodao identicnu 125 Lc masinu kojoj fali glava i klip jedva za 100kn (sto kuna) i jos je morao dostaviti. (Ps j**** mater svima u kolektivu koji imaju naviku trazit dostavu u takvim situacijama).
tvoja više nije ni vrijedila, pratio sam ja tvoj oglas.. ovo je ipak GY6 a ne neki izrod od mašine tak da vrijedi bar dvjesto  ;D :laughing9:

Koriste je kvadovi i dosta starijih kymco skutera, i beta eikon s kojega i jest. Ja da brijem na te 125 masine slozio bih je samo tako jer ima dijelova. A kvaliteta materijala je takva da danas vise ne postoji. Al dobro, onaj tko radi 1000km godisnje to mu sigurno nije ni bitno, naravno uz nesto srece.

jbg, cijeli skuter je bio tolko, prodaje je lik 50god kojem je služio da ide na ribičiju dok nije doživio moždani i oduzelo mu ruku i nogu, zato ga prodaje, skuter stoji već pol godine pod ceradom koju lik isto daje, novi suhi akumulator pod gararncijom itd itd, ima 6000tkm i tak sve ide meni u prilog...iskreno za mene je vrijedilo soma kn al ne da za manje pa nek bude 1500 plavi je ko i moj, nabit ću svoju tablicu i dopeljat ga doma. Mora bit dobar, pali iz prve, radi to je to..malo km ipak je to GY6 mora bit dobar .odrezat ću nosače sa rame skup sa mašinom i zavarit na svoju ramu, plastike i ostatak prodati skup sa svojim 50 mašinama...priča je dalje poznata...dodjem s njim doma čudno mi smrdi a i čini mi se da na desnoj strani nekaj ruži, da bi ispalo da u mašini nema ulja....koja je mogućnost da se to nekom dogodi :sad3:  Lik je skužio da nekaj ne štima ali skuter radi i shema je ta koju sam popusio, jer jbg tih 5 min kaj sam ga isprobavao je radio dobro. A kaj sad, drugi te pare zapuše za mjesec dana tak da mi je više žao vremena izgubljenog i živaca neg para, ionak sam ih slučajno zaradio za 2 dana tak da kako došlo tako i ošlo..

Deda vlasnik nije bas uvijek idealan, tko zna sta je radio u mladosti  :laughing7:

Cesto se takvi vlasnici odnose na najgori mogu nacin, kad provjerava ulje MIN mu se ucini kao MAX pa tako odveze jedno 5000km u 5 god , stavi ulje kakvog ima, ni ne zna da ima filter i tako to. Uglavnom neodrzavano zna biti i eto narodnog veselja.

Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 04 Srpanj, 2016, 17:11:01
ovak, malo sam gledao na e bayu bi se moglo naći dosta dijelova za tu mašinu, ali nisam našao niš  normalno(jeftino) za radilicu i uljnu pumpu, pa molim link ak netko zna.... kako se radilica uopće provjerava jel dobra? lageri su sigurno u k jer se čuju.  Vjerujem da uljnu pumpu treba promjeniti jer ako je motor bio bez ulja, logično je da bi ona prva prdnula, jer zašto bi se on sada pregrijavao kad je ulje do čepa nego zbog pumpe koja je zacvikana i ne tjera ulje iz kartera van valjda...inače je prije puknuća prirubnice motor palio vruć i hladan iz prve, tak da vjerujem da su klip i cilindar ok, osim možda karika koje su sad stradale jer su oni inače dobro napravljeni nezz. našao sam lika nekog u dubravi kaj tvrdi da ima mašinu u izvanrednom stanju komplet 1000kn sa motora koji je razbijen naprijed al ne znam koliko mi je to isplativo i sigurno jer taj motor dugo stoji. gdje bi čovjek našao rabljenih dijelova a da nisu skuplji od novih na e bayu. Btw vidio sam klip i cil kit 150cc za 35$ pa bih možda to čudo metnuo gore al na origigi glavu, imožda veću diznu, jel se to isplati uopće?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 04 Srpanj, 2016, 18:02:34
ni slucajno 150 na 125 glavu, obrnuto da al ovak kak si napiso ne. Da ne pisem sta i zasto jednostavno NE jer sam ja vozio tu kombinaciju i nevalja nikako, 125 sa glavom od 150 ide bolje nego 150 sa glavom od 125.   150 sa glavom od  125 ide bolje 1% od serijske 125-ce tak da s tim ne kemijaj vec nasadi sve gore kak je. To kaj se pregrijava moze bit da je i zastopan kanal od uljne pa nemre ni povuc ulje, ma moze bit 100 razloga zato raskopaj masinu i to je jednostavnije od nagađanja.  radilica ti je kod nas jeftinija nego sa ebaya, ostale stvari na ebayu kupuj
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 08 Srpanj, 2016, 22:30:57
stvorio sam čudovište :happy6:
kupio  drugu mašinu, ovaj put u odličnom stanju koja radi ko vurica, od Fym 125 retro skut, isto 152qmi, kompletnu sa svime i stavio ju gore.
Šta reći, koju poruku poslati....bolesno u pm.
kreće sa 3mm gasa, ide u usporedbi sa 72 neusporedivo jače, naravno zvuk je jači i dublji( ovaj put tvornički auspuh), ubrzanje za mene fantastično( valjda dok se ne naviknem) a krajnja....tolika da se nisam usudio ni probati do kraja...
ograničenje je bilo 80, svi auti su išli vjerojatno 80 ako ne i malo više( vura mi je do 80 a kazaljka 1,5 do 2 cm iznad) a ja sam bio brži od svih s tim da još nisam držao gas do kraja i nije se razvrtilo do kraja...nisam se usudio ići do kraja jer mi je ovo bilo bolesno na tim malim kotačima.
Sad vidim da je 72 idealno za baotiana, ovo je pretjerano.
Govorim prvenstveno zbog straha na tim kotačima i toj rami. Rama od original zhongyua 125 ima duplo više cijevi i duplo jaču vilicu što vjerujem da nije bez razloga, zato se ne usudim sa ovim baš ići do kraja, realno nema ni potrebe.  Dobilo se fino ubrzanje, krajnja, vjerojatno će i manje trošit od 72 jer ga se ne treba forsat do kraja i to je to,ne treba sad baš glavu izgubit.

e sad...da sve ne bi bilo tako bajno... pitanje..
zadnja kočnica na ovoj mašini skoro pa i ne radi, a lijepi se. Znači loše se vraća nakom stiskanja, ostane uvijek malo zaljepljena. šta bi to bilo i kako to riješiti?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: Corector - 16 Srpanj, 2016, 22:12:01
Trebas skinuti felgu pa ocistiti mehanizam zadnje kocnice, i fino malo podmazati spoj poluge i pakni, onda bi se moralo lijepo vracati, ako je sajla ok.
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 18 Srpanj, 2016, 08:23:18
da, ma počela mi je ta zadnja kočnica blokirati na semaforima na vrućini, pa sam sve skinuo. Poluga je bila lagano savijena i zato bi kad se sve raširi od vrućine blokirala. Skinuo sam polugu sa one skurene mašine koja je kao nova, namazao masti, usput narezao pakne i to je sad to.
Malo sam se oslobodio straha i motor mi se naravno sada ne čini da ide brzo kao na početku, ali nije ni na početku bilo zbog mašine same nego zbog rame, jer cijelo vrijeme imam osjećaj da će sve raspast, vibracije su na leru puno jače, retrovizori se tresu, plastike zvrndaju i tak. Treba se naviknuti... Budući da je skut sada podignut nekih par cm odotraga ( jer drukčije mašina nije išla)dosta je opterećenja sada na prednjoj vilici pa na svakoj grabi lupa u tri pm...plastike zvekeću i tak, sad je baš pravi kinez.  Zvuk puno dublji i jači vidjet ćemo kak ćemo proći na tehničkom za tjedan dn. Našo sam neke plastične prstenove pa ću napraviti blokadu samo ne znam koliko mm pa bumo vidli. Na 72cc sam imao prsten malossievog multivara koji je sirok 9mm za 18mm remen. Ovdje je remen 20mm pa pretpostavljam da bi mi prsten trebao biti 10mm. Probat ću sa 10 pa ću vidjet...
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 23 Kolovoz, 2016, 11:47:23
regu sa prstenom prošao bez problema....dobro ide,  al sam skuzio da remen nije original nego neki 18mm kraći od 723 koji bi kao trebao biti original i uzi 2 mm. Stavio sam 723 sa one druge masine ali ide slabije nego sa ovim :icon_scratch:  Uglavnom vratio sam taj kraći remen iako koliko vidim ne diže se do kraja variomata... jer  bolje ubrzava. Čini mi se da su originalne 14g rolice preteške jer motor radi dosta nisko dok ubrzava, pa me zanima kakve rolice i je li netko stavljao neke lakše i koliko na kineza GY6 125?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 23 Kolovoz, 2016, 19:55:37
sporcki vario sa ebaya i 12g rolice i da vidis kak ide, A9 bregasta je must have za gy6 imas ihpo 100kn na ebayu za 125. remen nejde nikakav 723 ni slicno nego 743/20/30
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 23 Kolovoz, 2016, 21:34:57
ma da, krivo sam zapamtio, remen je 743...al sa njim mi ide sporije :dontknow:. jel to onaj koso vario? Rolice sam bas mislio probati da budu 12g :toothy12: 
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 23 Kolovoz, 2016, 23:16:18
ma nemoguce, 743 je org remen i mora sa tim ic dobro.. ista prica je i za 12" 125 blok, masa ljudi vozi 835 a meni kurca nejde s njim i ja vozim 842
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 29 Listopad, 2016, 14:35:12
stavio 743 org remen i vibracije su mi se smanjile za 40%, vjerojatno je onaj kratki remen koji ima oznaku 743 - 18 dayco, :-[ali je kraći jedno 2 cm od ovoga originala stvarao vibracije  pa sam imao osjećaj da bu se sve jednog dana raspalo. Promjenio usput i zadnju gumu koja je dobila balon pa je i to drmusalo. Motorić je naravno doživio preporod i puno ga je sada ugodnije voziti iako na brzini nisam bas nis dobio :toothy10: Stavio sam rolice 12g al sam skužio da se samo dere(međuubrzanje je bilo malo finije) i krajnje sam izgubio valjda 10kmh pa sam vratio originalke. Na v max koja je bila po vuri 1cm pala derao se za raspasti pa reko ne treba mi baš da ga sad zakoljem pa sam vratio 14g. nek traje...
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 29 Listopad, 2016, 14:49:34
imas kakav vario gore? A9 bregasta je obavezna ak se mene pita :P
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 30 Listopad, 2016, 19:50:50
nemam, vario je vulgaris...ma nisam niš dirao od kad sam stavio mašinu gore, kak sam ju kupio tak sam ju zašrafio i kresno. Nisam čak ni štelo frg ni niš, pali uvijek iz prve na pola zuba pa nisam htio niš prčkat...dok radi...a i bojao sam se vozit na tom čudu :toothy10:
 Mislim da bregasta nije neki trošak koji si ne bi mogli dopustiti tak da vjerujem da će biti, iako me zanima da li bi se možda uz bregastu nekaj dobilo sa malo većom diznom?? Mislim da je član Kosta negdje spomenuo da je na rokiju imao 106 umjesto 104 ak se ne varam??
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 30 Listopad, 2016, 22:23:40
ja sam serijski imo 102 pa stavio 107 i na seriali i na na seriali sa bregastom. smjesa je uvjek bila ista, vario isto pod obavezno jer je meni serijski koma
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 10 Studeni, 2016, 13:45:38
Zvonkec, jel se kaj osjetilo samo sa većom diznom na serijali? a kaj se osjetilo sa dodavanjem bregaste?   zanima me jer na 72 sam stavio istovremeno diznu i bregastu pa ne znam kaj je više doprinjelo da dobijem 10kmh u plus. :dontknow:.  Volio bih recimo staviti samo bregastu bez da diram fergazer ako je moguće...a opet bih volio primjetno dobiti, a ne znam jel samo bregasta dovoljna za to?
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 10 Studeni, 2016, 14:06:57
A osjeti ti se podjednako i jedno i drugo, bregasta daje malo + dizna jos malo i to dvoje je osjetno. samo dizna na cistu serialu bas i nema nekog poboljsanja.
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 11 Studeni, 2016, 19:08:00
hm, gledam na e bayu nema bash a9 povoljno, al ima ova u linku kao racing, al ne piše koja je...ima na zadnjoj slici dužinu brijegova koji su činimi se duži nego na A14 :icon_scratch:

http://www.ebay.com/itm/High-Performance-Racing-Engine-Cam-Camshaft-GY6-125-150-180-200-Scooter-139QMB/291907473582?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D2%26asc%3D39107%26meid%3D8545d8c307f045fc8ecb1a9ada0ed48d%26pid%3D100005%26rk%3D2%26rkt%3D6%26sd%3D291907401962
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 11 Studeni, 2016, 21:47:46
ček da izmjerim na svojoj
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 11 Studeni, 2016, 22:00:25
25.72  /  25.6 je A14   znaći da je ta sa linka A9
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 12 Studeni, 2016, 13:22:20
hm da, tak sam si i mislio, jedino kaj sam skuzio sad da su u naslovu stavili 125,150 itd kubika a motor 139qmb , mislim ono sad ti znaj kaj ovaj točno ima....
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 12 Studeni, 2016, 15:53:13
da jbg, kineska posla.. pošalji mu poruku pa pitaj.. al po mjerama je to 125 jer 50 ima manje bregove
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 13 Studeni, 2016, 22:58:30
jel bi se ovo isplatilo uzet?

http://www.ebay.com/itm/KOSO-GY6-150cc-Sport-Performance-Racing-Variator-for-125cc-150cc-Scooter-/281028978112?hash=item416ea1e5c0:m:msaZb6xk5iocr-fAgoWmlzg&vxp=mtr

Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 13 Studeni, 2016, 23:35:49
a neznam kaj da ti velim pametno, ja sam takav isti kupio u njemačkoj i napravio 8000km dok se nije raspo, frend je podero 2 sa ebaya u 1000km, svima se poderali stupiči i piksa ova mesingana. Uzmi rađe onaj kakav ja imam sada ( onaj sa zmajićem ) ili daš 500-600kn za malossi :D
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: aragonY - 14 Studeni, 2016, 03:23:49
Zvonkec ti i tvoja terminologija..
Inače taj sa zmajićem se zove Black Wings Variator, da poštedimo kolegu muke koju sam ja prošao dok nisam pronašao dotičnog zmajku na ebayu  :icon_tongue:
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 14 Studeni, 2016, 10:42:52
vidi, stvarno se zove blek vings. Nisam opce znao..

http://www.ebay.com/itm/181550214651
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: trudna tableta - 26 Studeni, 2016, 11:37:46
bi li možda bilo pametnije naručiti taj variomat umjesto bregaste i dizne? znam da je nabolje sve al nemrem bas sve odjednom...
Naslov: Odg: Italscooter baotian kit 47mm krajnja, blokada....
Autor: zvonkec92 - 26 Studeni, 2016, 12:34:43
A najbolje je sve al ak nemas para uzmi prvo jedno pa drugo