Da malo predstavim šta me muči ovih dana
Cpi Popcorn (Generic Spin GE50) project za stunt.
Cilj je napravit skuter koji će bit pouzdan i stabilan u vožnji te imati solidne performanse.
- Prvi cilj je bio riješiti se serijskih limenih felgi i guma 12ki i uzeti alu felge sa gumama od Yamahe Aerox 100 (13") što sam i uradio.
- Drugi cilj je ovjes. Imam zadnji Paioli amortizer i prednje Paioli vilice koje će takođe ići na skuter te Brembo disk naprijed i čeljust.
- Pod brojem 3 su performanse. Za početak ostajem na serijskoj radilici (kasnije će doć nešto bolje) i serijskim blokovima na kojima i planiram ostati.
Imam Giannelli Extra Chrome auspuh koji je otprilike u rangu sa ZX-om i neki jeftini mikuni 19mm karburator. Naručen je Malossi Red Sponge, gljiva me ne zanima xD.
Za termogrupu je u planu Stage6 Sport Pro AC ili Malossi Sport AC, još u fazi nabavke.
Što se tiče prijenosa, za početak ostaje serijski, a onda je u planu RMS šteljuće kvačilo i serijsko Minarelli zvono 107mm. Variomat je još pod znakom upitnika.
Hlađenje će biti poboljšano oversize ventilatorom i plastičnom cijevi na usisu zraka.
- Na 4. i posljednjem mjestu je izgled. Skuter je serijski dosta ružan ali da se barem malo doraditi.
Prednju masku sam već ofarbao i učvrstio pukotine sa vezicama i vrućim ljepilom (drift style, haha), mislim da je suvišno ulagati više truda kad će se sa skutera vjerovatno padati.
Zadnje plastike će biti spojene u jedno i bit će urađen neki undertail, čisto da služi svrsi. Prednji blatobran će biti od Aeroxa, umjesto serijskog koji je dignut iznad gume kao kod nekog cross motora, glupost.
Plastike na ručkama i satovi su skinuti jer su suvišni, a pokazivač goriva i lampice od ulja i dugog svjetla će biti ugraženi u plastiku oko sata, dok će brzinomjer biti digitani od bicikla.
Razmišljam još i da stavim far od Aprilie AR sa lećama jer su istog oblika i stavim imitacije xenona.
To je otprilike to, evo par slika pošto se na skuteru skoro ništa ne radi, skupljaju se pare i dijelovi
Kad sam ga uzeo (sreća skoro sve plastike sam dobio s njim u kutiji, s nim sam uzeo i benellija koji se vidi pored njega):
naprijed:
par detalja:
malo rastavljanja
felge:
skidanje stare boje:
To je otprilike to za sad. Neki konkretni radovi će početi sljedeći tjedan kad dovezem ram i još par plastika od djeda do doma i kad mi zadnja felga bude gotova.
P.S. Stavio sam temu u podforum Garaža a ne u Projekti jer ću imati dosta pitanja a i nije neki megaprojekt.