Ja volim na putovanju udobno spavati, ako je smještaj preskup uvijek je tu šator + vreća, vjeruj mi neće ti biti žao 500 i više kuna ako kupiš šator s finim ventilacijskim otvorima, sa ''hodnikom'' za izuti se i koji ne prokišnjava, jer nikad neznaš kad će opaliti kiša, kada se jednom probudiš u onom smeću iz kauflanda za 89,99 proklinjat ćeš i kaufland i smeće od šatora
Gledaj, meni i vjerojatno njemu netreba bolji pa ni skuplji šator od dotičnog iz trgovačkih centara za cca 100 kn.
Da idem na neki put od mjesec dana, naravno da bi više uložil u navedenu opremu, ali za par puta godišnje mi ne pada na pamet davat 500+ kn.
Ista stvar ko i sa hobi i profi alatom, naravno da je hobi nekvalitetniji i da će se brzo pokvarit ako se koristi na svakodnevnoj bazi, ali onom ko šarafi jednom u tjedan dana je dobar i isplativ, te nema potrebe za skupljim.
To sam uzel bezveze za primjer, ali se shvaća poanta
On je pital za jeftini šator za 2-3 osobe, glupost je predlagat šatore od 500, kamoli 1000 kn.
Jednu-dvije noći prespavat u tavom šatoru, na deki ili u vreći za spavanje, nije kraj svjeta, pogotovo ne za nekog ko misli bit mrtav pijan, jer je veća šansa da će zaspat na šljunčanoj plaži jezera na kojoj se održava moto susret ili slično
Edit:
Vreće se daju nać isto za manju svotu, naravno ne vrhunske.
Viđal sam ih po sporckim dućanima, ali ih također zna bit na akciji u Plodinama, Konzumu, Kaflandu i ekipi, a to je sve isti rac, samo nakeljena druga etiketa.
Znači da uložiš max 300 kn u šator i vreću, zadovoljil budeš potrebe "amaterskog" kampiranja