Ovo nije prvi i jedini setup djelova koji je bio gore, ali na slici je:
Top Due Plus Modular - Tuned
Top radilica
Top CDI
Top poklopac getribe
Top Nardo Auspuh
Polini Evolution variomat
Polini Evolution polutke
Malossi Delta kuplung
Malossi MHR wingbell
Malossi vl 14 usis
Malossi primar 15% i krači sekundar za pola (zapravo 8%) produljen
Malossi Torsion controler
Dellorto PHBG 19 sa MHR setupom
Ngk silikonski kabel
Sastavljeno na tunirani i polirani blok.
-------------------------------------------------
Nakon nekog vremena vožnje sa standardnom kombinacijom Due + i nardo odlučio sam se za jači auspuh.
Da bude sve kako spada skinuo sam blok dolje i zamjenio sve ležajeve i semeringe. Htio sam da kit ostane
opet Due+. Tako da sam uzeo rabljeni jer je moj stari bio već brušen na 47.4, pa je ovaj "novi" išao opet
na brušenje prve specijale.
Tom sam prilikom naručio i modular glavu
Nakon kupnje auspuha trebalo se ispuh na cilindru prilagoditi veličini ulaza na auspuhu
Prilagođen ispuh, na auspuh
Blok sam prilagodio ovako u grubo cilindru, nakon čega sam se bacio na finu obradu.
Da se smanje turbulencije morao sam zagladiti ove rupe preko kojih dolazi smjesa do ležajeva sa epoxidom
Izbrusi se sa mašinom, zatim izgladi sa šmirglom i ravno je!
Evo jedne slike bez neke posebne obrade kako to izgleda spojeno zajedno
Blok sa postavljenim usisom i auspuhom za probu
Bolja obrada uglova
Na kraju sam ispolirao cijeli karter
Kod ugradnje Evolution polutki koje imaju povečan promjer se mora malo izbrusiti kučište prijenosa da bi se remen mogao slobodno kretati bez da zapne.
Razlika u promjeru
Onda nakon zacrtavanja počinje pravi mesarski posao sa fleksom, ovo na slici je samo 10% od onoga kaj se treba napraviti na 100 mjesta
Kad sam već bio na tom putu sredio sam karb i poklopac sistema vodene pumpe
Imao sam problema kod štelanja jer kod punog gasa negdje na 13000 okr, motor se počinje gušiti jer ne dobiva dovoljno benzina zbog slabe prohodnosti vakum pumpice.
Dao sam napraviti novi sistem koji se gurne u rezervar, na kojeg se samo natakne cijev do karba, tako da je sada direktan dovod goriva.
Kaj se izgleda tiče, skinuo sam dio prednjih plastika da izgleda malo otvorenije i ima bolji protok zraka prema dodatnom hladnjaku.
Konačni proizvod