Njena prica ide otprilike ovako (njen rukom pisani tekst sam pretipkao, uz minimalne gramaticke korekcije):
Rodjena sam u Zagrebu 1982. Godine. Imam 27 godina i živim kao podstanar kod prijateljice u Vukomercu, iako sam naslijedila stan nakon očeve smrti. Živim kod prijateljice jer stan ne pruža uvjete da u njemu itko sada živi. Taj stan je podrumski, bez grijanja, plinara je oduzela sat jer dimnjak nije ispravan i urušava se tako da sam se par godina grijala na malu električnu grijalicu. Zidovi se urušavaju od vlage i starosti, podovi odnosno parketi (tamo gdje ih još ima) su propali u zemlju. Stan nije uređivan od kada smo ga dobili na korištenje od Plive. Mama i tata su radili u Plivi i dobili su mogućnost da stan otkupe. Medjutim, otplatili su samo prve dvije rate, a ostatak otplata čeka mene kao jedinu nasljednicu. Od kada znam za sebe, živjeli smo u takvim lošim uvjetima.
Mama i tata su imali dobre plaće ali je tata sve potrošio na alkohol i prijatelje, po cijele dane ga nije bilo doma i nije ga bilo briga što smo mi doma gladni, a kada bi došao doma tukao bi mamu, sestru, a ponekad i mene. Imam sestru stariju od mene 4 godine i polusestru s tatine strane, no ona nije živjela s nama. Kada bi došao doma i tukao mamu, susjedi bi zvali policiju, a seka i ja bi otišle susjedima jesti i spavati u njihovim toplim obiteljskim domovima. Nekad bi čak i željela da dodje policija kako bi mogla ići susjedima jesti finu hranu i spavati u toplome. Susjedi su bili dobri prema nama, davali bi nam robu koja im više ne treba i hranili bi nas. Oko moje 17. godine mama je zatrudnjela i rodila malu seku Valentinu ali tada su doktori primjetili da ima rak i da je u lošem stadiju i teško da će preživjeti. Tata je nije puštao doktoru jer je bio ljubomoran tako da nije ni znala da ima rak dok nije rodila. Tih dana mama je bila jako slaba, ili je bila u bolnici ili bi je pustili doma skroz nadrogiranu od lijekova. U to doba sam ja nakon škole hranila malu Valentinu, prematala je, išla u pučku kuhinju po ručak, izvodila seku u šetnje. Jednog dana mama se nije vratila iz bolnice, javili su da je umrla.