Evo samo kratki dojmovi spomenutog variomata, jucer mi je stigao sa jednog webshopa, slozio sam ga na Aeroxa 70 sa serijskim auspuhom i 17.5 dellortom, u njemu su 16x13 rolice, sa variomatom su dosle 7.0g kao sto to dolazi sa dosta variomata, no ovo je fenomen
U multivar sam nekad na tom setupu stavljao oko 6 grama rolice, na polini high speed 7g, a na ovom cudu su mi 7.0 grama vrtile serijski spuh na 9600 okretaja. Danas sam cuo kak jadan nesto cudno “pjeva” kad pustim gas, valjda se preforsiro siroce...
Stavim najtezu kombinaciju rolica koje sam imao, oko 7.4 grama, nista, skoro isto. Nemam tezih.
Uzmem tri leo vince rolice 5.5g i napravim utege 4 grama koje sam nabio unutra samo za probu, uz neke najteze tri koje sam imao sve skupa je bilo oko 8.7g. Prelagano i dalje.
Danas dignem sve zivo na noge da nadjem nove rolice 9 i 10 grama od malossija, srecom nadjem ih u scootermotu na lageru, mislim si 9 bude mozda prelagano i stavim pola pola, znaci 9.5 grama. Ali i to je bilo prelagano.
Na kraju sam stavio svih 6 komada od 10g i tanju sajbicu medju bolcnu i ventilator i sad je OK
Vidio sam da je poggiali stavio oko 7.0 na yasuni c16 city, sad vidim zasto